Alle domeinen

2007 - December

ONROEREND GOED - INDEXERING - 20.12.2007

Hoeveel mag de huur opslaan volgende maand?

Dikwijls wordt ervan uitgegaan dat de huurprijzen in januari automatisch met een bepaald percentage verhoogd mogen worden omwille van de index. Niets is echter minder waar. Even kijken hoe de vork precies in de steel zit…


ACTUALITEIT - AUTO - 20.12.2007

De nieuwste optie: een prijs die niet wijzigt… ?

Bent u van plan om een nieuwe auto te bestellen op het komende autosalon, dan is er een groot verschil naargelang u die auto voor u privé koopt dan wel voor de zaak. Waarover gaat het precies en wat kunt u daar eventueel aan doen?


VAN HOREN ZEGGEN - BTW - 20.12.2007

De BTW heeft het niet voor uw privé…

Een collega met een eenmanszaak had een woning gebouwd voor gemengd gebruik en had naar verluidt alle BTW daarop in aftrek gebracht. U bent dat ook van plan, maar dat kan niet meer volgens uw boekhouder. Wie heeft er gelijk?


PERSONEEL - ONTSLAG - 20.12.2007

Waarop moet u letten als u een werknemer ontslaat?

Een werknemer opzeggen gebeurt (gelukkig) niet elke dag. Wanneer het ge­­beurt, moet u een opzegbrief opstellen en dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Een fout kost u heel wat geld. We bekijken even de meest voorkomende vragen.


GOED OM TE WETEN - 20.12.2007

Vergeet de nul niet voor uw BTW-nummer!


BANK - 20.12.2007

Kent ú het Vlaams waarborgfonds… ?

Wilt u een lening aangaan bij de bank, dan zal men u daar in principe de nodige waarborgen voor vragen. Wist u dat u daarvoor onder bepaalde voorwaarden een beroep kunt doen op de Vlaamse overheid? Even kijken…


ACTUALITEIT - SOCIALE BIJDRAGEN - 20.12.2007

Vaarwel kleine risico’s… ?

Vanaf 1 januari zal u via uw sociale bijdragen auto­matisch mee verzekerd zijn voor de zgn. kleine ­risico’s. Wat betekent dat concreet voor u?


HET KAN OOK U OVERKOMEN - PENSIOEN - 20.12.2007

Zijn ze weer uit op uw geld?

U heeft een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) en uw bank of uw sociale kas raadt u aan om de premie begin volgend jaar al volledig te ­storten i.p.v. per maand of kwartaal. Is het interessant om daarop in te gaan?


UW RAADSMAN - VENNOOTSCHAP - 19.12.2007

Woning in vennootschap en echtscheiding…

Als u een woning gekocht heeft samen met uw vennootschap, kan dit tot complexe problemen leiden bij een eventuele echtscheiding. Wat is het probleem en hoe kunt u dit vermijden?


FORUM VAN DE ABONNEES - COMPROMIS - 19.12.2007

Hoe berekent men de vier maanden?


IN DE KIJKER - VERZEKERINGEN - 19.12.2007

Een aangebrand zaakje…

De woning die u verhuurt, wordt door brand vernield. Hoe staat het dan met uw rechten als eigenaar-verhuurder? In welke staat moet de huurder u het pand precies teruggeven en wat moet hij u exact vergoeden?


MEDE-EIGENDOM - 19.12.2007

Reservekapitaal blijft een onduidelijk begrip

In de praktijk blijkt dat veel verkopers geen rekening houden met de verrekening van hun door de jaren heen betaalde aandeel in het reservekapitaal. We geven een verduidelijking van de begrippen ‘reservekapitaal’ en ‘werkingskapitaal’. Waarop moet u letten?


FORUM VAN DE ABONNEES - HUUR - 19.12.2007

Kan een huurder één maand terugvragen?


BANK - 19.12.2007

Ga voor de controlehypotheek…

Probeer in een onderhandeling met de bank ervoor te zorgen dat zij akkoord gaan met een zgn. controlehypotheek. Wat is dit precies en hoe werkt het?


ERFDIENSTBAARHEID - 19.12.2007

Ga eens wat dieper…

Een terrein dat ingesloten is, heeft volgens de wet een ‘recht van uitweg’ naar de straat toe over de grond van de buurman heen, maar wat wanneer u ondergronds het terrein van uw buur wilt gebruiken? Mag u dat dan ook?


FISCAAL - VRUCHTGEBRUIK - 19.12.2007

Vruchtgebruik en de bouw van een gebouw

Iedereen kent het vruchtgebruikverhaal waarbij de bedrijfsleider de blote eigendom koopt van een bestaande woning en de vennootschap het vruchtgebruik. Hoe pakt u het aan bij nieuwbouw… ?


ACTUALITEIT - FISCAAL - 19.12.2007

Ontsnappen is mogelijk…

De laatste tijd zijn er enkele interessante arresten geveld rond de zgn. stopzettingsmeerwaarden. Wat moet u hiervan onthouden?


BELGISCH KORT - 17.12.2007

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites


STANDPUNT RECHTER - VERLIEZEN - 17.12.2007

Is uw verlies in gevaar?

Tijdens een controle gebeurt het weleens dat de fiscus een aangegeven verlies verwerpt omdat de boekhouding niet bewijskrachtig zou zijn. Kan dat?


PIPELINE - PROCEDURE - 17.12.2007

Een advocaat op kosten van de fiscus?


HUUR - 17.12.2007

Wanneer is het ‘beroepsmatig’?

Zoals u weet, wordt u zwaarder belast op uw huurinkomsten als de huurder uw pand ‘beroepsmatig’ gebruikt. De fiscus geeft daar nogal een ruime interpretatie aan, iets té ruim, zo blijkt uit de rechtspraak… Hoe zit dat precies?


BTW - 17.12.2007

Laat geen BTW liggen!

U heeft een eenmanszaak en u heeft bv. twee jaar geleden een pc gekocht die u ook privé gebruikt. Nu koopt u een nieuwe pc en u verkoopt de oude. Wist u dat u dan nog BTW kunt recupereren die u betaald heeft op uw oude pc?


STANDPUNT RECHTER - TEKENEN EN INDICIëN - 17.12.2007

Wanneer is de fiscus indiscreet?

Als de fiscus nagaat of u wel genoeg verdiende, gebeurt het dat hij u een vraag om inlichtingen stuurt waarin er vragen gesteld worden over bepaalde uitgaven die u deed. Kan dat echter wel? Wat mag de fiscus u vragen en wat niet?


SHOPPING - 17.12.2007

Goedkoop shoppen in dollars?

Het afgelopen jaar heeft de dollar zware klappen gekregen, maar is online shoppen in de VS daardoor nu eigenlijk interessanter geworden?


INTERNET KORT - 17.12.2007

Nog meer tv op uw pc!


DIENSTEN - 17.12.2007

Back-uppen kan ook online!

In ons vorige nummer bespraken we goede programma’s om back-ups te maken. Nu gaan we op zoek naar enkele online alternatieven...


ONLINE COMMUNITY’S - 17.12.2007

LinkedIn & co

LinkedIn is de populairste social-networkingsite voor professionals en ondernemers. Intussen zijn er echter ook enkele nieuwe spelers bij gekomen.


CULTUUR - 17.12.2007

Cultuur tijdens de kerstdagen

Nu de kerstvakantie voor de deur staat, denkt u misschien weleens aan een cultureel uitstapje. Welke sites kunnen u inspireren?


HOMEPAGE - 17.12.2007

Templates voor uw website

U wilt een nieuw design voor uw site of u maakt een nieuwe website? In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, kunt u op internet heel wat sjablonen of templates vinden die u ook voor uw site kunt gebruiken. Dit is zelfs vaak gratis.


FOTOGRAFIE - 17.12.2007

Uw fotoalbums op dvd

U wilt een reeks digitale foto’s op een dvd branden die u bij familie of vrienden samen op het tv-toestel kunt bekijken. Hoe maakt u zo’n dvd?


E-MAIL - 17.12.2007

Eudora & co: nog de moeite waard?

Hoe gaat het met Eudora en andere ‘golden oldies’? Is het de moeite waard om een oude versie nog te upgraden of is een ander e-mailpakket beter?


INTERNET KORT - 17.12.2007

Op zoek naar ‘veilige’ websites?


DIENSTEN - 17.12.2007

Google vertaalt nu zelf

Google Vertaling gebruikt niet langer Systran (zoals bijna elke online vertaal­dienst), maar een eigen technologie. Maakt dat Google beter dan bv. Babel Fish?


SOFTWARE - 17.12.2007

Weg met overbodige bestanden!

Na enkele maanden of jaren hebben er zich heel wat overbodige bestanden op uw pc verzameld. Met enkele tips en tools kunt u deze nutteloze bestanden verwijderen. Zo wint u schijfruimte en draait uw pc weer iets sneller.


MUZIEK - 17.12.2007

Handige hulpjes voor iTunes

iTunes is prima software om uw muziekbibliotheek te beheren. Het kan echter nog beter: met enkele tools zet u iTunes nog meer naar uw hand.


FISCOTIP - SUCCESSIERECHTEN - 17.12.2007

Geen successierechten meer op uw roerende goederen

Het ‘beding van aanwas’ of de tontine is genoegzaam bekend voor onroerende goederen. Ook voor ‘roerende’ goederen kan dit echter een besparing aan successierechten opleveren. Hoe zit dat? Voor wie is dat interessant?


ACTUALITEIT - MEERWAARDE - 17.12.2007

Een leuke bevestiging…

Over de belastbaarheid van de meerwaarde op aandelen als een divers inkomen is er al heel wat inkt gevloeid. Eind vorig jaar sprak cassatie zich hierover uit in het voordeel van de belastingplichtige. Nu is er een arrest van het Brusselse Hof…


UITSMIJTER - PROCEDURE - 17.12.2007

Als de Schatkist in gevaar komt…


ACTUALITEIT - REGISTRATIERECHTEN - 17.12.2007

Ik heb me bedacht…

Heeft u een compromis getekend voor de aankoop van een onroerend goed in Vlaanderen en bedenkt u zich, dan komt u er nu makkelijker weer van af...


PRO MEMORIE - 13.12.2007

Van 1 tot 31 december


FISCAAL - 13.12.2007

Het is interessanter om wél belastingen te betalen…

U overweegt om op pensioen te gaan en om uw praktijk te verkopen aan uw zoon of uw dochter. U heeft gehoord dat dit kan zonder dat u belast wordt op de prijs die u ontvangt. Klopt dat en is dat ook even interessant als het klinkt?


GRONDIG ONDERZOCHT - FISCAAL - 13.12.2007

Hoe bewijst u een toekenning aan uw partner?

Stel, uw partner helpt u in de praktijk. Een stukje inkomen doorschuiven kan dan een fiscaal gezien interessante operatie zijn. In welke gevallen is dit mogelijk en welke bewijzen moet u dan aanbrengen? Een recent vonnis licht toe…


BANK - 13.12.2007

Doet u ook ‘verdachte transacties’?

Vanaf 1 januari 2008 worden de effecten aan toonder afgeschaft en dan moet u die op een effectenrekening zetten. Riskeert u dan niet dat de banken deze de­ponering als een ‘verdachte transactie’ zullen melden aan de ‘anti-witwascel’?


GOED OM TE WETEN - ONROEREND GOED - 13.12.2007

Is het compromis voortaan ‘omkeerbaar’?


MEDISCH RECHT - 13.12.2007

Bent u verplicht om te tekenen als men u kwijt wil?

Stel, het ziekenhuis wil u ontslaan en legt u een brief voor om te ondertekenen. Bent u verplicht om te tekenen en indien dat niet het geval is, heeft het dan zin om niet te tekenen? Waarop moet u zeker letten?


PENSIOENSPAREN - 13.12.2007

Is méér pensioensparen mogelijk?

Het plafond voor het pensioensparen bedraagt € 810. Als u toch méér stort, krijgt u daarop dan hetzelfde rendement? Kunt u dat plafond omzeilen door bij een andere verzekeraar een tweede polis te sluiten?


PENSIOEN - 13.12.2007

Een nieuwe VAPZ-formule

Naast het klassieke VAPZ wordt nu ook meer en meer het VAPZ zonder gegarandeerd rendement aangeboden. Voor wie is dit interessant?


BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID - 13.12.2007

Welke rechten heeft u tijdens een verhoor?

Stel, er is strafklacht neergelegd tegen u voor een vermeende medische fout en het parket of de onderzoeksrechter wil u verhoren. Vergeet dan niet dat u tijdens zo’n verhoor ook heel wat rechten heeft. Om welke rechten gaat het?


GOED OM TE WETEN - BANK - 12.12.2007

Op tafel kloppen bij de bank rendeert!


GOED OM TE WETEN - INTERNET - 12.12.2007

Zet uw internetprovider aan de deur!


BANK - WAARBORG - 12.12.2007

Hoe iets negatiefs toch positief is…

U wilt een extra lening aangaan bij de bank, maar u weet dat ze dan weer de nodige waarborgen zullen vragen. Wist u echter dat u dit vaak ook kunt door te ‘beloven om bepaalde zaken niet te doen’, zeker als u in vennootschap zit… ?


PRIVé - ONROEREND GOED - 12.12.2007

Verkoop niet zomaar aan de kinderen!

Ouders die een appartement of een huis willen verkopen aan één van hun kinderen overwegen weleens een ‘bijzondere constructie’ zoals een verkoop op lijfrente of met voorbehoud van vruchtgebruik. Dat houdt echter risico’s in…


BELEGGEN - 12.12.2007

Wanneer kiest u welk pensioenspaarfonds?

In een vorig nummer hadden we het reeds over de (on)mogelijkheid om méér te storten voor het pensioensparen. Hoe presteerde uw pensioenspaarfonds echter in 2007 en wanneer stapt u het best over naar een defensieve versie?


ACTUALITEIT - ADVOCAAT - 12.12.2007

Is het nu sneller de moeite of net niet?

Sinds kort zijn de nieuwe tarieven van de zgn. rechts-plegingsvergoeding bekend. Wat verandert er precies en hoe springt u daar nu mee om in de praktijk?


FISCAAL - VRUCHTGEBRUIK - 12.12.2007

Is het gedaan met het vruchtgebruik?

Een collega was van plan om samen met zijn vennootschap een pand te kopen via de zgn. vruchtgebruikpiste. Zijn boekhouder raadde hem dat af, want de fiscus zou veel strenger geworden zijn. Is dat zo en wat als u dat zélf ook heeft?


BUROTICA - 12.12.2007

Haal alles uit uw klavier!

In uw praktijk is een computer wellicht een onmisbaar werkinstrument. Door optimaal met het klavier om te gaan, kunt u de efficiëntie van uw pc nog een stuk opdrijven. Wij geven u daarvoor enkele concrete tips…


HET OVERKWAM UW COLLEGA - FISCAAL - 12.12.2007

Privé of via de vennootschap beleggen?

U heeft horen zeggen dat geld uitlenen aan uw vennootschap u veel meer opbrengt dan het op uw spaarrekening te zetten. Is dat effectief zo en waarop moet u letten als u dat doet?


CONCURRENTIE - 10.12.2007

Met een concurrentiebeding naar de concurrentie?

Een kaderlid geeft eerst zelf zijn ontslag, maar tijdens de opzeg besluit u om zijn contract onmiddellijk te beëindigen (met een opzegvergoeding). Vervolgens gaat hij ondanks het concurrentiebeding bij de concurrentie werken. Kan dit?


GOED OM TE WETEN - 10.12.2007

Kent u de ‘personeelpremiezoeker’… ?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - ALGEMENE VOORWAARDEN - 10.12.2007

Gaat ú kiezen welke rechter bevoegd is… ?

Een collega heeft in zijn algemene voorwaarden staan welke rechtbank bevoegd is in geval van betwisting. Hij wordt nu gedagvaard door een klant, maar wel voor een andere rechtbank. Heeft zo’n bepaling dan helemaal geen zin?


HUUR - ONROEREND GOED - 10.12.2007

Sorry, maar mijn BVBA komt hier wonen…

Omdat u meer plaats nodig heeft, wilt u het appartement boven uw zaak als kantoorruimte gebruiken. Kunt u de huurder die er woont dan opzeggen ‘voor eigen gebruik’ of moet u daar dan gaan wonen? Kan uw BVBA dat ook?


FISCAAL - CONTROLE - 10.12.2007

Als de fiscus indiscreet wordt…

U krijgt van de fiscus de vraag hoeveel u privé uitgeeft aan elektriciteit, ver­warming, huur, enz. Mag dat zomaar, die privé-uitgaven hebben toch niets met uw zaak te maken? Hoe reageert u het best?


SOCIALE VERKIEZINGEN - 10.12.2007

Kunt u ze op andere gedachten brengen?

Werknemers die van plan zijn om op brugpensioen te gaan, kunnen die zich ook kandidaat stellen voor de sociale verkiezingen van volgend jaar? Heeft u argumenten om zo iemand ervan te overtuigen om zich niet kandidaat te stellen?


PERSONEELSBELEID - 10.12.2007

Ander en beter… ?

Een werknemer die vertrekt, kost u veel geld. Waarom een werknemer precies vertrekt, is dus interessant om te weten zodat u zo ongewenst verloop van personeel kunt voorkomen. Hoe pakt u dat aan?


ACTUALITEIT - OUTPLACEMENT - 10.12.2007

Van de nood een deugd maken?

Uw outplacementverplichting voor 45-plussers is weer verstrengd. U moet nu direct een echt aanbod doen. Kunt u dat misschien toch in uw voordeel gebruiken?


ACTUALITEIT - STUDENTENARBEID - 10.12.2007

Tips voor goedkope kerststudenten


PROEFPERIODE - 10.12.2007

Te laat opzeggen tijdens de proef: niet altijd een drama

Stel, de proeftijd van een werknemer zal weldra aflopen en u zegt hem op. Naderhand blijkt echter dat het einde van de opzegtermijn die werd betekend ‘te laat’ zal vallen. Kunt u nog iets doen? Volgens een recent arrest wel…


GOED OM TE WETEN - 10.12.2007

De curator zal me dan wel schrappen… ?


ACTUALITEIT - VAKANTIEGELD - 10.12.2007

Provisies vakantiegeld ongewijzigd gebleven


STARTBANEN - 10.12.2007

Hoe vult u optimaal uw 3%-verplichting op?

In ons vorige nummer zeiden we al dat bedrijven van minstens 50 werknemers ‘ten belope van 3%’ jongeren van minder dan 26 jaar in dienst moeten hebben. Moeten dat werkzoekenden zijn of komen ook andere jongeren in aanmerking?


PERSONEEL - ONTSLAG - 10.12.2007

Op een ander kan ik meer verdienen…

Daags voor hij bij u start, belt een pas aangeworven arbeider u op om te zeggen dat hij niet komt omdat hij op een ander meer kan verdienen. Wat kunt u doen en waar moet u aan denken zodat de situatie niet compleet uit de hand loopt?


AANWERVEN - 10.12.2007

Van A naar B… en dan naar de concurrentie

Stel, een werknemer komt van bedrijf A over naar uw bedrijf B, dat tot dezelfde groep als A behoort. Bent u dan verplicht om een nieuw contract op te maken voor hem? Heeft u er ook belang bij om dat te doen?


BTW - 10.12.2007

Samen sterk, ook voor de BTW?

Een collega vraagt u om samen met hem een groot werk uit te voeren. U ziet dat wel zitten, maar hij stelt u voor om dat in een ‘tijdelijke vereniging’ te doen. Oei, wat is dat nu weer? Heeft dat voordelen t.o.v. een gewone onderaanneming?


PERSONEEL - GEWAARBORGD LOON - 06.12.2007

Geldt de carenzdag nu ook voor bedienden?

Eén van uw bedienden is deze maand een paar dagen ziek geweest. Als hij zijn loonbrief krijgt, beweert hij dat hij een dag gewaarborgd loon te weinig betaald kreeg. Volgens het sociaal secretariaat is dit de ‘carenzdag’. Klopt dit?


ACTUALITEIT - BANK - 06.12.2007

Schat, de bank vraagt uw paspoort en uw profiel…

Wellicht heeft u onlangs ook gehoord dat veel rekeningen bij de banken geblokkeerd zullen worden omdat er gegevens ontbreken. Intussen heeft u ook nog een brief gekregen om op gesprek te komen. Zeg, wat gebeurt er allemaal… ?


FISCAAL - PENSIOEN - 06.12.2007

Een extra grote premie voor uw pensioen

Uw vennootschap heeft een goed jaar achter de rug en uw boekhouder raadt u aan om een zgn. backservice te doen om zo de winst van het afgelopen jaar nog wat te ‘drukken’. Wat is dat precies? Hoe werkt het en is dat interessant?


ACTUALITEIT - FISCAAL - 05.12.2007

Goed nieuws voor verhuurders…

Er is een interessant arrest geveld over de belastbaarheid van huurgeld dat door een huurder als beroepskosten werd afgetrokken.


IN DE KIJKER - BEROEPSPERSOON - 05.12.2007

Overmacht telt hier niet!

Indien u geregeld vastgoed wilt aankopen en verkopen, dan kunt u opteren voor het statuut van beroepspersoon, zoals u weet. Over de voorwaarden die verbonden zijn aan dit speciale statuut kan er al eens discussie ontstaan…


FORUM VAN DE ABONNEES - HANDELSHUUR - 05.12.2007

Vanaf wanneer loopt die termijn?


UW RAADSMAN - INBRENG - 05.12.2007

Een inbreng zonder kopzorgen…

U heeft een leuke partner ontmoet en na enige tijd besluit u om te huwen. U bezit een bouwgrond, waarop u van plan bent om samen een woning te bouwen. Waaraan moet u denken? Wat is een goede oplossing?


BANK - 05.12.2007

De ‘persoonlijke borgstelling’ in een nieuw kleedje

Sinds 1 december 2007 is de wet van 3 juni 2007 over de kosteloze borgstelling van kracht geworden. Wat houdt deze wet nu in grote lijnen in en wat zijn de gevolgen voor kredieten die nu afgesloten worden?


MEDE-EIGENDOM - SYNDICUS - 05.12.2007

Help! Onze syndicus is buiten strijd…

We krijgen nog heel wat vragen over wat er precies gedaan moet worden als de syndicus wegens ziekte of lange afwezigheid niet meer echt kan functioneren. Wat is dan de te volgen procedure?


RECHT - VERKOOP - 05.12.2007

Een duivels trio

Iemand vraagt u om een aankoopoptie van hem over te nemen. U wilt dat wel, maar u komt dan wel in een driehoeksverhouding terecht. Waarop moet u letten als u een aankoopoptie overneemt?


GOED OM TE WETEN - REGISTRATIERECHTEN - 05.12.2007

Meer ‘klein beschrijf’...


HUUR - 05.12.2007

De kosten van onderhoudscontracten

U heeft een woning die doorgaans slechts voor korte tijd verhuurd wordt. U wenst echter dat de huurder, die gemiddeld slechts één jaar blijft, toch de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de verwarmingsinstallatie betaalt. Kan dit?


GROEPSVERZEKERING - 03.12.2007

Een backservice ‘afbetalen’?

In uw groepsverzekering is er nog ruimte om een extra ‘inhaalpremie’ voor het verleden of een zgn. backservice te storten, maar een eenmalige premie zou financieel gezien (te) zwaar doorwegen. Hoe kunt u dat ‘oplossen’?


VOORAFBETALEN - 03.12.2007

Heeft voorafbetalen nu nog zin?


UITSMIJTER - BEZWAAR - 03.12.2007

Gered door een bijkomende aanslag?


ACTUALITEIT - CONTROLE - 03.12.2007

Zijn ze daar nu toch?

In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt de fiscus nu toch systematisch controles uit te voeren n.a.v. het terugvragen van de beurstaks. Een reden tot paniek?


STANDPUNT RECHTER - AFSCHRIJVINGEN - 03.12.2007

Kunt u antiek dan toch afschrijven?

De fiscus ligt regelmatig in de clinch met belastingplichtigen die beroepsmatig gebruikte antieke meubelen willen afschrijven. Volgens de fiscus is dat immers niet mogelijk. Nu is er een interessante uitspraak in dit verband…


MUZIEK - 03.12.2007

Een ‘mix tape’ voor uw vrienden

Wilt u dat uw vrienden online kunnen meeluisteren naar de muziek die u mo­men­teel grijsdraait zonder dat u zich hoeft te wagen aan het (illegaal) uitwisselen van muziekbestanden? Dat kan door een online afspeellijst te maken.


DIENSTEN - 03.12.2007

Nuttig voor uw bedrijf

Online bedrijfstoepassingen die de efficiëntie in uw zaak ten goede komen, zijn altijd welkom. Daarom maakten we opnieuw een selectie voor u.


HOMEPAGE - 03.12.2007

Zoeken in uw eigen website

Het kan voor uw bezoekers soms moeilijk zijn om snel de juiste pagina te vinden, zelfs al heeft uw site een duidelijke structuur. Met een zoekvak kunnen bezoekers uw site op trefwoorden doorzoeken. Hoe pakt u het aan?


INTERNET KORT - 03.12.2007

Hoeveel kosten uw nieuwjaarswensen?


WENSEN - 03.12.2007

Wens het via internet

Moet u in de eindejaarsperiode weer een stapel wenskaarten verzenden? Online kaartjes zijn dan handig. Alles gebeurt via een site: snel, efficiënt en goedkoop.


DIENSTEN - 03.12.2007

Een kalender voor het nieuwe jaar

Nu 2008 bijna voor de deur staat, bent u misschien wel op zoek naar een nieuwe kalender om op uw bureau te zetten of aan de muur te hangen. Wij vonden enkele diensten waarmee u uw eigen kalender ‘op maat’ kunt maken.


WIJN - 03.12.2007

Klinken op het nieuwe jaar

In deze periode verschijnen er altijd een paar nieuwe websites rond wijn op het toneel. Zijn die de moeite waard? Wij zochten het uit voor u…


SHOPPING - 03.12.2007

Cadeautjestijd!

De eindejaarsperiode komt eraan en misschien bent u nog wel op zoek naar een geschikt cadeau. Hieronder volgen enkele leuke online shops.


INTERNET KORT - 03.12.2007

Uw naam in een foto