OPZEGGINGSTERMIJN - 27.10.2011

Nieuwe formule(s) Claeys anno 2011

Onlangs werd de formule Claeys aangepast aan de rechtspraak van 2010 en de dalende tendens blijkt aan te houden. Wat leert u hieruit voor de praktijk?

Statistische samenvatting. De formule Claeys is helemaal geen wet. Het is niet meer dan een hulpmiddel om voor een hogere bediende, lees: een bediende die méér verdient dan € 30.535 bruto per jaar (bedrag voor 2011) een gangbare opzegtermijn te berekenen, gebaseerd op het onderzoek van de rechtspraak uit een bepaalde periode (nu die van 2010).

Dalende trend. Uit dit periodiek onderzoek blijkt dat de opzeg­termijnen die uitgesproken worden steeds verder dalen. Ook nu is dat weer het geval. Het gaat sinds 2008 trouwens om twee formules, naargelang het loon minder of méér dan € 120.000 bruto per jaar bedraagt.

U kunt de nieuwe formules downloaden van http://personeel.indicator.be of vragen via fax (016/35 99 22) - code PS 18.06.01.

Wat doet u hiermee? Moet u een opzegtermijn berekenen voor een hogere bediende, dan kunt u in feite steeds stouter worden in uw voorste­l, rekening houdende met de ‘hefbomen’ die hierna volgen.

Tip 1. Vergelijk ten eerste de uitkomst van de formule Claeys al eens met de uitkomst van de nieuwe wet die voor nieuwe contracten voorziet in een opzegtermijn van (ongeveer) één maand per jaar dienst. Ook al geldt deze wet in principe niet voor bestaande contracte­n, toch is het een objectieve indicatie voor eventueel ‘overdreve­n’ opzegtermijnen.

Tip 2. Het is al lang een publiek geheim dat er grote regionale verschille­n zijn tussen de rechtbanken. Sommige rechters passen de formul­e Claeys rigoureus toe, terwijl anderen er vlot ondergaan, bv. Leuve­n, Gent, Brussel, Kortrijk, Nijvel, enz. De mate waarin u stout kunt zijn, hangt in niet onbelangrijke mate af van hoe het in uw regio zit...

Tip 3. De wettelijke gedachte achter een opzegtermijn is dat de werk­nemer de tijd moet krijgen om een evenwaardige betrekking te zoeken. In die zin maken criteria als ‘de functie waar het om gaat is een knelpuntberoep’ en ‘de persoon waar het om gaat beschikt over vlot toepasbar­e skills’, het gemakkelijker om af te dingen op de formule Claeys.

Moet u een voorstel doen voor een opzegtermijn, dan is het niet nodig om direct de uitkomst van de formule Claeys te nemen. Vergelijk die bv. eerst al eens met de nieuwe regeling van ± één maand per jaar dienst.


Uw volgende stap


Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878