E-MAIL - WEBMAIL - 22.08.2012

Vaarwel Hotmail, welkom Outlook.com

Eind juli heeft Microsoft het vertrouwde maar verouderde Hotmail.com vervangen door de nieuwe Outlook.com-webmaildienst. Die wil vooral Gmail de loef afsteken, maar is het ook een echte verbetering?

Als u al een Hotmail-gebruiker bent (@hot­mail.com, @msn.com of @live.com), dan gaat u gewoon naar http://outlook.com en u logt in met uw huidige Hotmail-gegevens (bij problemen, zie http://loginhelper.com/internet/outlook-com-sign-in-troubleshooting/). Al uw berichten, contacten en instellingen worden dan overgenomen. U kunt dus uw Hotmail-adres blijven gebruiken. Wilt u ook een bijbehorend nieuw @outlook.com-adres, klik dan op het tand­wielicoontje rechtsboven en kies More mail settings. Via Create an Outlook alias maakt u uw Outlook.com-adres aan (als dat nog vrij is). Wees gerust: mails gericht aan uw Hotmail-adres blijven wel binnenkomen. Als u ook nog uw bestaande Hotmail-adres definitief vervan­gt door het Outlook.com-adres (optie Rename your email address), dan zullen alle Microsoft-diensten waarop u inlogde met uw Hotmail-adres (op uw pc, op uw XBox, op uw Windows Phone, …) u voortaan om dit nieuwe adres vragen. Bent u nog geen Hotmail-gebruiker, dan maakt u gewoon een totaal nieuwe account aan om meteen een Outlook.com-adres te krijgen.

Opgefriste look

Het uitzicht van Outlook.com is gebaseerd op de toekomstige Windows 8 Metro-inter­face: strak en helder, met alleen basiskleuren en grote, hoekige iconen. Ad­ver­tenties zijn veel minder aanwezig dan op Hotmail. Er verschijnt zelfs helemaal geen reclame als u een e-mail aan het le­zen bent. Microsoft belooft immers dat Outlook.com (in tegenstelling tot Gmail) niet in de inhoud van uw e-mails zal kijken om u gepersonaliseerde advertenties aan te bieden. Wanneer u een e-mail aan het lezen bent, dan ziet u rechts alleen het profiel van de afzender en zijn recente Facebook- en Twitter-posts (waarop u meteen kunt reageren).

Handige nieuwe mogelijkheden

U kunt de contactgegevens van uw vrienden op Facebook, Google, LinkedIn en Twitter importeren. Zo worden die in uw Outlook.com-adresboek automatisch aangepast als zij hun profielen aanpassen. Via een apart chatvenster kunt u rechtstreeks chatten met uw Facebook- of Windows Live Messenger-vrienden. Later wordt het ook nog mogelijk om direct vanuit Outlook.com te skypen.

Met berichten werken gaat veel vlotter: u kunt e-mails verwijderen of als gelezen aanduiden met zelfgekozen shortcuts. Word-, Excel- en PowerPoint-documenten kunt u meteen bekijken en bewerken met Office 365 of uploaden naar SkyDrive. Als u zelf een attachment van meer dan 25 MB verstuurt, dan stuurt Outlook.com die automatisch via SkyDrive. Als u een e-mail met foto’s of video’s ont­vangt (bijgesloten of gelinkt via SkyDrive of Flickr), dan ziet u die meteen als een slideshow.

Het probleem van graymail – de aanbiedingen waarop u zich ingeschreven heeft en die u nu dagelijks ontvangt – wordt opgevangen door die automa­tisch in aparte folders te filteren. U kunt die dan rustig later bekijken of ze met de optie Schedule cleanup (onder het Sweep-menu) automatisch wissen na een bepaald aantal dagen. U kunt ook automatisch uitschrijven en alle verdere e-mails van die afzenders laten tegenhouden.

Overstappen van Gmail naar Outlook?

Dat kan in vijf stappen, met behoud van uw Gmail-adres, uw berichten en contacten. Meer details op http://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2012/08/09/upgrade-from-gmail-to-outlook-com-in-5-easy-steps.aspx

Probeer zeker het nieuwe Outlook.com en claim er uw @outlook.com-mailadres. Het is een professionelere, geslaagde opvolger van Hotmail, en kan zelfs uitgroeien tot een waardige tegenhanger van Google’s Gmail.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878