ZAKELIJK - FINANCIEEL - 02.05.2019

Waar vindt u beleggingstips?

Websites met actuele beursinfo vindt u bij de vleet. Maar waar kunt u concrete aandelentips inwinnen?

1. De Tijd. Beleggen in aandelen is nooit zonder risico, en dus komt het erop aan om u zo goed mogelijk te informeren. Het online platform van uw bank of broker verzamelt wellicht tips. Maar ook de Aandelenscreener van De Tijd ( http://www.tijd.be/aandelenscreener ) bundelt aanbevelingen van professionele analisten (van de afgelopen 75 dagen) voor Belgische, Europese en Amerikaanse effecten, en kent ze op basis hiervan een gemiddeld beoordelingscijfer toe. Details krijgt u echter niet.

2. Analist.be. Kijk ook eens op Analist.be ( http://www.analist.be ). Naast de actuele koersen vindt u daar een rubriek Adviezen , waarin u via het afrolmenu een beurs kiest (Brussel, Amsterdam, Parijs, Duitsland, VS, Londen en Zwitserland). U krijgt telkens een uitgebreide lijst met koersdoelen en koop-, houd- of verkoopaanbevelingen. Klikt u door op een aandeel, dan krijgt u een overzicht met de aanbevelingen van verschillende analisten. In de rubrieken Ratings en Analyses ziet u o.a. de consensus tussen de diverse beoordelingen.

3. Beursduivel ( http://www.beursduivel.be ) heeft een zeer actieve Market Monitor die u een actuele kijk op de beurzen geeft. De rubriek Analyse & Advies focust op Euronext Brussel: u vindt er koersdoelen en koop-, houd- en verkoopaanbevelingen, en doorklikken geeft u meer details. De tab Waarderingen voegt de adviezen samen per aandeel, incl. de consensus tussen de verschillende analisten.

4. BeursadviesPro ( http://www.beursadviespro.be ) verzamelt koop- en verkoopadviezen voor aandelen op de Brusselse beurs. Die zijn afkomstig van ruim 50 Belgische en internationale analisten van banken en vermogensbeheerders. Klikt u door op een specifiek aandeel, dan krijgt u daarvoor alle raadgevingen en koersdoelen. U kunt ook de adviezen per bron opvragen. Op MoneyStore ( http://www.moneystore.be/nl/ ) vonden we eveneens tips van allerlei analisten. Weet ten slotte dat Morningstar ( http://www.morningstar.be ), befaamd om zijn fondsenadviezen, ook een Aandelen -rubriek heeft.

Kijk voor beleggingstips voor aandelen o.a. bij Analist.be, Beursduivel en BeursadviesPro. Vergeet niet dat beleggen altijd risico’s inhoudt.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878