VLAAMS GEWEST - FISCAAL - 18.01.2021

Uitstel van betaling ov in Vlaanderen en Brussel

Uitstel voor betaling ov in Vlaams gewest voor vennootschappen. De onroerende voorheffing moet normaal gezien betaald worden binnen een termijn van twee maanden na datum van verzending van het aanslagbiljet. Voor aanslagjaar 2020 krijgen vennootschappen echter langer de tijd. Ze mogen de betaling van de onroerende voorheffing uitstellen tot uiterlijk 30 april 2021, ondanks de gewone betaaltermijn die op de aanslagbiljetten vermeld staat.

En eenmanszaken? In tegenstelling tot voor vennootschappen geldt voor eenmanszaken het uitstel niet automatisch. De Vlaamse overheid heeft echter wel laten verstaan zich soepel te zullen opstellen en afbetalingsplannen te zullen toestaan tot 30 april 2021 zonder dat er nalatigheidsinteresten aangerekend zullen worden. U zal bij de aanvraag van het afbetalingsplan zelfs geen bewijzen moeten voorleggen van financiële problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis.

Niet als privé-eigenaar. Als privépersoon kunt u wel een gewoon afbetalingsplan vragen volgens de gewone voorwaarden, dus o.a. mits bewijs van financiële problemen.

Ook uitstel ov in Brussel. Ook Brussel volgt dezelfde regeling en kent een betalingsuitstel toe tot 30 april 2021 aan rechtspersonen en een mogelijkheid tot soepel afbetalingsplan voor eenmanszaken.

De Vlaamse overheid kent aan vennootschappen automatisch betalingsuitstel toe voor de onroerende voorheffing. Eenmanszaken kunnen soepeler een afbetalingsplan vragen.

Contactgegevens

Larcier-Intersentia | Tiensesteenweg 306 | 3000 Leuven

Tel.: 0800 39 067 | Fax: 0800 39 068

contact@larcier-intersentia.com | www.larcier-intersentia.com

 

Maatschappelijke zetel

Lefebvre Sarrut Belgium NV | Hoogstraat 139 - Bus 6 | 1000 Brussel

RPM Bruxelles | TVA BE 0436.181.878