Artsen - Orde

Recent toegevoegde tips & adviezen

GRONDIG ONDERZOCHT - RECHT - 07.01.2020

U staat in het testament van een patiënt, is dat betwistbaar?

Een thuisverpleegster wordt opgenomen in het testament van een patiënt die volledig (sociaal) geïsoleerd leeft. Na zijn overlijden betwisten de wettelijke erfgenamen – neven en nichten die nooit naar hem omgekeken hebben – dit testament. Wat is dan het gevolg? Een recent arrest licht toe...
Lees meer

ORDE DER ARTSEN - BEWAKINGSCAMERA’S - 14.11.2019

Geen camera mogelijk in consultatieruimte?

Volgens de wet mogen bewakingscamera’s de intimiteit van wie gefilmd wordt, niet aantasten. In een recent advies heeft de Nat. Raad van de Orde daaruit afgeleid dat u geen camera’s in uw consultatieruimte zelf mag plaatsen. Klopt dat echter wél altijd, of is enige nuancering op zijn plaats?
Lees meer

PRAKTIJKORGANISATIE - 25.06.2019

Moet de vervangarts betalen voor gebruik van de praktijk?

Als een van de associés zich (lange tijd) moet laten vervangen, bv. omwille van ziekte of zwangerschap, en als de vervangarts voor eigen rekening mag werken, kunt u die dan verplichten om een deel van de door hem/haar geïnde inkomsten af te staan voor het gebruik van de praktijk?
Lees meer

ORDE DER ARTSEN - MEDISCH DOSSIER - 11.06.2019

Wat zijn (voorbeelden van) persoonlijke notities?

Als arts kunt u in het dossier van uw patiënt ook zgn. persoonlijke notities vermelden. Die kunnen dan nooit rechtstreeks door de patiënt zelf ingekeken worden. Wat valt er volgens een recent advies van de Nat. Raad onder dit begrip?
Lees meer

Cookiebeleid