Belastingen - Aangiften

Recent toegevoegde tips & adviezen

ACTUALITEIT - BELASTINGEN - 26.01.2021

Hoe straks een buitenlandse woning aangeven?

België is al enkele malen veroordeeld geweest door het Europees Hof van Justitie voor de fiscale behandeling van buitenlandse woningen. De minister heeft nu een regeling uitgewerkt die wel aanvaardbaar zou moeten zijn voor de Europese rechters. Hoe zit dat?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - VERLIEZEN - 22.01.2021

Groepsbijdrage – kom niet voor fiscale verrassingen te staan en reken goed na!

Sinds aanslagjaar 2019 bestaat er een Belgische vorm van fiscale consolidatie. Een winstgevende vennootschap kan een deel van haar winst verschuiven naar een verlieslatende groepsvennootschap. Het best is wel om goed na te kijken hoeveel winst er overgedragen wordt om fiscaal niet afgestraft te worden!
Lees meer

FISCAAL - BELASTINGAANGIFTE - 05.01.2021

Uw kind is een zgn. influencer: welke fiscale gevolgen?

Uw dochter komt de laatste tijd wel heel vaak met nieuwe spullen thuis. Blijkt dat zij op sociale media allerlei producten promoot en in ruil daarvoor mag ze die zaken houden of ze krijgt er een vergoeding voor. Heel leuk, maar hoe zit dat fiscaal en btw-technisch gezien en zijn er nog andere aandachtspunten?
Lees meer

FISCAAL - BELASTINGAANGIFTE - 05.01.2021

Geen belasting te betalen op de regionale coronasteun!

Wellicht heeft uw eenmanszaak of uw vennootschap in 2020 ook bepaalde regionale compensatiepremies ontvangen van de Vlaamse, Brusselse of Waalse overheid. Die premies zijn vrijgesteld van belastingen. In een circulaire van 21.10.2020 laat de fiscus weten hoe dat zit. Eens kijken dus...
Lees meer

ACTUALITEIT - BELASTINGEN - 17.12.2020

Wordt het huurinkomen uit uw buitenlands vastgoed voortaan anders belast?

België is op 12.11.2020 veroordeeld tot een boete van € 2.000.000 en tot een dwangsom van € 7.500 per dag, zolang buitenlandse huurinkomsten anders belast worden in de personenbelasting (pb) dan Belgische huurinkomsten. De minister van Financiën heeft reeds aangekondigd hoe hij een en ander wenst aan te pakken. Wat betekent dit concreet voor uw buitenlands vastgoed?
Lees meer

BEROEPSKOSTEN - AFTREKBAARHEID - 07.12.2020

Meer dan één beroep, hoe de beroepskosten verdelen?

Een arts is werknemer, zelfstandige en bedrijfsleider. Hij brengt voor zijn eerste twee activiteiten zijn werkelijke beroepskosten in aftrek en voor de derde het forfait. De controleur vermindert echter de werkelijke beroepskosten met het forfait en de rechter was het daarmee eens. Waarom?
Lees meer
Belastingen - Aangiften

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - TARIEF - 17.11.2020

Wanneer kan uw tuinhuis met 6% btw gefactureerd worden?

Zoals u weet, betaalt u in principe slechts 6% btw op de verbouwing van uw woning van minstens tien jaar oud die hoofdzakelijk privé gebruikt wordt. Is dat ook zo als u een garage of een tuinhuis bouwt of uw oprit of terras laat aanleggen?
Lees meer

AANGIFTE - ROERENDE VOORHEFFING - 06.11.2020

Online aangifte rv voortaan via MyMinfin!

Sinds 19.10.2020 moet uw vennootschap de online aangifte in de roerende voorheffing (rv) via MyMinfin indienen. Hoe zit dat dan juist? En kan ze ook nog een papieren aangifte indienen?
Lees meer

AANGIFTE - ROERENDE VOORHEFFING - 06.11.2020

Rv op een liquidatievoorschot uit de liquidatiereserves?

Een vennootschap wordt ontbonden, maar omdat de vereffening een tijd zal duren, zou er alvast een voorschot op de liquidatie-uitkering uitgekeerd worden. Moet daarop roerende voorheffing (rv) betaald worden als de vennootschap liquidatiereserves heeft aangelegd? Wat besliste de Rulingdienst op 16.06.2020?
Lees meer