Belastingen - Bedrijfsleider

Recent toegevoegde tips & adviezen

BEDRIJFSLEIDER - AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 31.05.2023

Auto met CO2 -uitstoot bestelt u het best nog vóór 1 juli 2023!

De auto die uw vennootschap u ter beschikking stelt, is aan vervanging toe. Uw accountant zegt dat u dan het best vóór 1 juli 2023 een nieuwe bestelt. Is dat effectief zo? En wat als u pas na 1 juli 2023 uw bestelling plaatst?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL ALLE AARD - 31.05.2023

Bureau thuis, dus geen woon-werkverkeer en geen VAA auto?

Een arts werkt in het ziekenhuis, waarnaar hij zich verplaatst met een auto van zijn BV. Omdat hij thuis ook nog een kantoor heeft, zijn deze verplaatsingen volgens hem geen woon-werkverkeer en hij geeft geen voordeel alle aard (VAA) auto aan. De fiscus is het daarmee niet eens. De rechter wel?
Lees meer

BELASTINGEN - VOORDEEL ALLE AARD - 26.05.2023

VAA ‘lenen van uw vennootschap’ soms lager dan het forfait?

Leent u geld van uw vennootschap zonder daarvoor interesten te betalen, dan wordt u belast op een zgn. voordeel alle aard (VAA) waarvan het bedrag forfaitair bepaald wordt. Geldt dat ook als u een marktconforme interestvoet betaalt die lager is dan wat de fiscus voorziet?
Lees meer

BELASTINGEN - AANGIFTE - 26.05.2023

Laat geen fiscale voordelen liggen als privébelegger!

Binnenkort is het weer tijd om uw aangifte personenbelasting in te vullen. Maar weet u welke beleggingen van 2022 u een belastingvermindering opleveren en welke codes u dan moet invullen in uw volgende aangifte?
Lees meer

FISCAAL - ONKOSTENVERGOEDING - 23.05.2023

Uw onkostenvergoeding nu meer in het vizier van de fiscus?

Keert uw vennootschap u een forfaitaire onkostenvergoeding uit, dan is het bedrag daarvan in principe voor haar aftrekbaar en bij u privé niet belastbaar. Het is evenwel belangrijker dan ooit om dat bedrag goed te onderbouwen! Hoezo en hoe doet u dat precies?
Lees meer

AUTEURSRECHTEN - 17.05.2023

Auteursrechten: recente evoluties in de rechtspraak en de fiscale praktijk

Vanaf 1 januari 2023 is het nieuwe regime inzake auteursrechten van toepassing. Recent werden twee interessante rechterlijke uitspraken gepubliceerd inzake de auteursrechten ‘oude stijl’. Deze uitspraken zijn ook van belang voor het nieuwe regime inzake auteursrechten.
Lees meer
Belastingen - Bedrijfsleider

Meest gelezen tips & adviezen

AUTO - FISCALE AFTREK - 12.04.2023

Pas na 1 juli 2023 uw auto bestellen: is dat wel altijd zo nadelig voor de gewijzigde autofiscaliteit?

Langs alle kanten hoort u zeggen dat als u een nieuwe auto wilt, dat u die dan het best bestelt voor 1 juli 2023. Is het dan fiscaal gezien echt zo’n slechte zaak als u wacht tot na 1 juli of hangt dat ervan af welke auto u op het oog heeft?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - BELASTBARE VOORDELEN - 13.03.2023

Voordeel verwarming en elektriciteit: wanneer wordt dat nog forfaitair bepaald?

Omdat de energieprijzen in 2022 torenhoog waren, heeft u toen uw privéfacturen voor verwarming en elektriciteit door uw vennootschap laten betalen, ervan uitgaand dat u dan daarvoor op een forfaitair voordeel alle aard belast zou worden. Maar is dat nog wel altijd zo?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 22.03.2023

Hoeveel VAA per privé gebruikte auto?

Een vennootschap heeft twee auto’s, die de bedrijfsleider allebei zowel professioneel als privé gebruikt. De fiscus wil hem belasten op twee volledige voordelen alle aard (VAA), maar volgens de bedrijfsleider zijn er slechts twee gedeeltelijke VAA belastbaar. Wie kreeg gelijk van de rechter?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app