Belastingen - Bedrijfsleider

Recent toegevoegde tips & adviezen

BEDRIJFSLEIDER - HUUR - 17.05.2024

Huurvoordeel of voordeel van alle aard?

Een vennootschap huurt een terrein van haar bedrijfsleider en richt dat in als parking. De fiscus belast de bedrijfsleider op een voordeel van alle aard (VAA) voor de inrichtingswerken. Waarom, en was de rechter het daarmee eens?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL ALLE AARD - 16.05.2024

Welke meubels zitten volgens de rechter in het VAA van een gemeubelde woning?

Een bedrijfsleider woont gratis in een gemeubelde woning van de vennootschap. Hij geeft hiervoor een voordeel alle aard (VAA) aan. Na een controle besluit de fiscus om voor het privégebruik van sommige goederen van de vennootschap nog een apart VAA aan te rekenen. Wat vond de rechter daarvan?
Lees meer

BELASTINGEN - ONKOSTENVERGOEDING - 14.05.2024

Ook hogere nachtvergoeding vanaf 01.06.2024!

Nachtvergoeding. Moet u of uw werknemer overnachten binnen België, dan kunt u ofwel de hotelfactuur ten laste nemen, ofwel een forfaitaire vergoeding toekennen. Let op! Enkel wanneer u met een vennootschap werkt, kunt u van die binnenlandse nachtvergoeding gebruikmaken. Heeft u dus een eenmanszaak, dan zal u nog steeds uw effectieve kosten moeten bewijzen. ...
Lees meer

BELASTINGEN - DAGVERGOEDINGEN - 14.05.2024

Meer belastingvrije dagvergoeding vanaf 01.06.2024!

U heeft van een collega gehoord dat hij uit zijn vennootschap een belastingvrije dagvergoeding opneemt. Komt u daarvoor ook in aanmerking?
Lees meer

FISCAAL - FIETS - 06.05.2024

Sinds 2024 belast op uw fietsvergoeding en een voordeel alle aard fiets als u privé uw beroepskosten bewijst

Een circulaire van 28 maart 2024 over de fietsvergoeding en de terbeschikkingstelling van een bedrijfsfiets bepaalt dat er sinds 2024 informatie over die fiets op de loonfiche moet komen. Waarom is dat zo?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL VAN ALLE AARD - 02.05.2024

Welke meubels in het VAA van een gemeubelde woning?

Een bedrijfsleider woont gratis in een gemeubelde woning van de vennootschap. Hij geeft hiervoor een voordeel van alle aard (VAA) aan. Na een controle besluit de fiscus om voor het privégebruik van sommige goederen van de vennootschap nog een apart VAA aan te rekenen. Wat vond de rechter daarvan?
Lees meer
Belastingen - Bedrijfsleider

Meest gelezen tips & adviezen

AUTO & TRANSPORT - AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 06.03.2024

Elektrische auto van BV laden met privézonnepanelen?

U rijdt met een elektrische auto van uw vennootschap, die u ook thuis oplaadt. Wordt u bovenop het voordeel alle aard (VAA) auto belast op een extra VAA wanneer u die laadkosten door uw vennootschap laat terugbetalen, en wat als de elektriciteit deels voortkomt van uw privé zonnepanelen?
Lees meer

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN - 28.03.2024

Een fiets op kosten van uw vennootschap: hoe zit dat fiscaal?

Het is lente en het kriebelt om weer te gaan fietsen. Uw fiets is echter aan vervanging toe. Is het fiscaal voordelig om zo’n fiets aan te schaffen via uw vennootschap? En hoe zit dat als u uw werknemer een fiets ter beschikking stelt?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - LIQUIDATIEBONUS - 21.02.2024

In 2024 een liquidatiereserve aanleggen of niet?

Binnenkort moet u beslissen wat u gaat doen met het resultaat van boekjaar 2023. Is het dit jaar een goed idee om winst over te boeken naar een liquidatiereserve, in plaats van een gewone reserve? Hoeveel kost u dat?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app