Belastingen - Personenbelasting

Recent toegevoegde tips & adviezen

BEDRIJFSLEIDER - HUUR - 17.05.2024

Huurvoordeel of voordeel van alle aard?

Een vennootschap huurt een terrein van haar bedrijfsleider en richt dat in als parking. De fiscus belast de bedrijfsleider op een voordeel van alle aard (VAA) voor de inrichtingswerken. Waarom, en was de rechter het daarmee eens?
Lees meer

FISCAAL - HUUR - 17.05.2024

Geen fiscale aftrek bij gratis geregistreerd huurcontract

Indien een huurovereenkomst gratis geregistreerd werd, kan de huurder de huurkosten sinds aanslagjaar 2024 niet meer fiscaal in aftrek brengen. Wat zijn precies de gevolgen van die nieuwe regel? Een circulaire brengt verduidelijking.
Lees meer

FISCAAL - PRIVÉGEBRUIK - 17.05.2024

Eigen woning fiscaal vrijgesteld als u er niet (meer) woont?

De onroerende inkomsten uit uw gezinswoning moet u normaal gezien niet aangeven in uw aangifte personenbelasting. Hoe wordt die gezinswoning echter precies bepaald als u uw woning bv. verkoopt of als u uit de echt scheidt? Kunt u meer dan één gezinswoning hebben?
Lees meer

BELASTINGEN - ONKOSTENVERGOEDING - 14.05.2024

Ook hogere nachtvergoeding vanaf 01.06.2024!

Nachtvergoeding. Moet u of uw werknemer overnachten binnen België, dan kunt u ofwel de hotelfactuur ten laste nemen, ofwel een forfaitaire vergoeding toekennen. Let op! Enkel wanneer u met een vennootschap werkt, kunt u van die binnenlandse nachtvergoeding gebruikmaken. Heeft u dus een eenmanszaak, dan zal u nog steeds uw effectieve kosten moeten bewijzen. ...
Lees meer

BELASTINGEN - AANGIFTE - 14.05.2024

Wanneer is uw aangifte personenbelasting voor inkomsten-jaar 2023 volgens de fiscus ‘complex’?

In de persconferentie van 24.04.2024 over de aangifte personenbelasing aanslagjaar 2024 (inkomstenjaar 2023) had de administrateur-generaal van de fiscaliteit het o.a. over de uitbreiding van de ‘complexe’ aangifte. Wie valt er dit jaar ook onder de ‘complexe’ aangifte?
Lees meer

BELASTINGEN - DAGVERGOEDINGEN - 14.05.2024

Meer belastingvrije dagvergoeding vanaf 01.06.2024!

U heeft van een collega gehoord dat hij uit zijn vennootschap een belastingvrije dagvergoeding opneemt. Komt u daarvoor ook in aanmerking?
Lees meer
Belastingen - Personenbelasting

Meest gelezen tips & adviezen

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN - 28.03.2024

Een fiets op kosten van uw vennootschap: hoe zit dat fiscaal?

Het is lente en het kriebelt om weer te gaan fietsen. Uw fiets is echter aan vervanging toe. Is het fiscaal voordelig om zo’n fiets aan te schaffen via uw vennootschap? En hoe zit dat als u uw werknemer een fiets ter beschikking stelt?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - LIQUIDATIEBONUS - 21.02.2024

In 2024 een liquidatiereserve aanleggen of niet?

Binnenkort moet u beslissen wat u gaat doen met het resultaat van boekjaar 2023. Is het dit jaar een goed idee om winst over te boeken naar een liquidatiereserve, in plaats van een gewone reserve? Hoeveel kost u dat?
Lees meer

BELASTINGEN - BOEKHOUDING - 12.04.2024

Wat bewijzen voor aftrek van restaurant- en autokosten?

Restaurant- en autokosten die uw vennootschap ten laste neemt en die voor haar (beperkt) aftrekbaar zijn, krijgen bij een belastingcontrole meestal bijzondere aandacht. Wat moet u dan kunnen bewijzen voor de aftrek en hoe zit dat voor forfaitaire dag- en kilometervergoedingen?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app