Bouw

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW - MEDECONTRACTANT - 16.10.2020

Btw op buitenlandse cursus of liveseminarie

Momenteel in trek. Door de coronacrisis is het niet ondenkbaar dat u in het kader van uw beroepsactiviteit online een liveseminarie volgt, waarbij u vragen kunt stellen, of gewoonweg een video on demand downloadt (van een commerciële organisator) om die nadien in uw eigen tempo te volgen. ...
Lees meer

OFFERTES & CONTRACTEN - GELDIGHEIDSDUUR - 16.10.2020

B2b-contracten: de deadline komt eraan!

Op 01.12.2020 treedt de wet in werking die grenzen stelt aan uw algemene voorwaarden en contracten in de relatie met professionele klanten en onderaannemers. Hoe moet u hiermee nu omgaan?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 16.10.2020

Garantie op uw herstelling?

U doet een herstelling aan de elektrische poort, verwarmingsketel of de elektrische installatie bij een klant. Moet u daarop dan garantie geven? Kunt u betaling vragen van uw rekening als de herstelling geen ‘resultaat’ geeft?
Lees meer

OFFERTES & CONTRACTEN - VARIA - 16.10.2020

Hoever kunt u gaan met vergelijkende reclame?

Een collega-aannemer vergelijkt zijn prijzen met de uwe of beweert dat hij beter werk dan u levert. Is dergelijke vergelijkende reclame wel toegelaten en welke spelregels moeten er daarbij nageleefd worden? Hoe kunt u reageren?
Lees meer

BTW - GRONDIGE VERBOUWING - 13.10.2020

Grondig verbouwd en dus nieuw voor de Btw?

De verkoop van een nieuw gebouw mag met btw gebeuren in plaats van met registratierechten. Hoe zit dat bij een pand dat zo verbouwd wordt dat het bijna ‘nieuw’ is, bv. een school die verbouwd wordt tot appartementen? Daarover sprak Cassatie zich onlangs uit.
Lees meer

RECHT - ALGEMENE VOORWAARDEN - 01.10.2020

Reageren op brieven waar u het niet mee eens bent?

Een bouwheer stuurt u een e-mail of brief waarbij hij opmerkingen maakt over de werken die u op de werf uitvoerde of de factuur die u stuurde. Waarom is het dan belangrijk daarop te reageren? Hoe gaat u daarbij te werk?
Lees meer
Bouw

Meest gelezen tips & adviezen

6%-BTW-TARIEF - INBOUWKASTEN - 21.08.2020

Verlaagd btw-tarief voor ‘kleine’ werken in huis?

Door de coronacrisis hebben mensen de gelegenheid genomen om thuis wat opknapwerken te laten uitvoeren, zoals het installeren van huishoudtoestellen, verlichting, ... Mag u voor die werken het 6%-btw-tarief hanteren? Waarop moet u vooral letten?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 03.09.2020

Verbouwen of afbreken voor 6% btw?

Uw klant wil het verlaagde 6%-btw-tarief genieten voor werken aan zijn privéwoning en twijfelt daarom om grondig te renoveren of te opteren voor afbraak en wederopbouw. Waar ligt de breuklijn eigenlijk tussen de twee en waarvoor opteert uw klant het best?
Lees meer

BTW - 6%-TARIEF - 15.09.2020

Wat precies afbreken en heropbouwen tegen 6% btw?

De afbraak en heropbouw tegen 6% btw zorgt in de praktijk voor veel onduidelijkheid. Wat moet men precies afbreken en heropbouwen en wie kan het verlaagd tarief genieten? Wat zeggen de meest recente rechtspraak en rulings hierover?
Lees meer

Cookiebeleid