Bouw

Recent toegevoegde tips & adviezen

LASTIGE KLANTEN - VERZOENING - 27.02.2020

Een clausule voorzien over de Verzoeningscommissie Bouw?

Sommige aannemers voorzien in contracten een clausule in verband met de bemiddeling van de Verzoeningscommissie Bouw. Is dat inderdaad nuttig als de klant niet wil betalen en voorziet u dat dan het best ook in uw contracten?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 27.02.2020

Een discussie door een fout van uw onderaannemer?

U heeft een discussie met uw klant omdat uw onderaannemer de werken niet naar behoren uitvoerde. Waarom is het dan belangrijk de onderaannemer bij de discussie te betrekken? Hoe gaat u daarbij te werk?
Lees meer

RECHT - ALGEMENE VOORWAARDEN - 27.02.2020

Zo zet u een dading met uw klant op papier

Als u een discussie heeft met een klant en u ‘komt er onderling uit’, dan is het belangrijk de afspraken correct op papier te zetten. Hoe maakt u zo’n dading op? Welke vermeldingen moet u er zoal in opnemen?
Lees meer

OFFERTES & CONTRACTEN - MIN- & MEERWERKEN - 21.02.2020

Uw klant beslist om toch niet te laten herstellen…

Een klant vraagt u om langs te komen voor een herstelling. Nadat u een offerte maakte, doet de klant geen beroep op uw diensten omdat de herstelling groter is dan gedacht. Kunt u dan nog een factuur sturen voor de verplaatsing en diagnose?
Lees meer

RECHT - VEILIGHEID - 21.02.2020

Strengere spelregels over plaatsing van stookolietanks

De regels over welke stookolietank u kunt installeren, maar ook wanneer er welke controles nodig zijn, verschillen per gewest. Binnenkort worden de regels weer wat strenger in Brussel en Wallonië. Hoe zit dat juist?
Lees meer

ONROEREND GOED - 20.02.2020

Optioneel btw-stelsel onroerende verhuur: KB verduidelijkt hoe u de keuze moet maken

Sinds 1 januari 2019 is het, zoals u weet, onder bepaalde voorwaarden mogelijk om ervoor te kiezen om de verhuur van een onroerend goed dat door de huurder beroepsmatig gebruikt wordt, aan btw te onderwerpen. Een recent gepubliceerd KB regelt nu de wijze waarop de keuze voor toepassing van het btw-stelsel moet gebeuren. Wat moet u hierover weten?
Lees meer
Bouw

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - VERBOUWING - 23.12.2019

Renoveren tegen 6% btw of toch tegen 21% btw?

Onlangs was in de media te lezen dat meer dan de helft van renovaties eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen zijn waarvoor 21% i.p.v. 6% btw geldt. Hoe zitten de regels nu weer in elkaar? Kan de uitbreiding van een gebouw ook tegen 6% btw?
Lees meer

BTW - VERHUUR - 17.12.2019

Verhuren met btw-optie: hoe moet u precies opteren?

Sinds 1 januari 2019 kunt u ervoor opteren om een nieuw professioneel pand te verhuren met btw. Na de zgn. FAQ van de fiscus, legt een KB van 07.11.2019 nu de manier vast waarop dat precies moet gebeuren. Hoe zit dat precies en moet u een lopende overeenkomst dan desgevallend nog aanpassen?
Lees meer

BTW - WERKEN IN ONROERENDE STAAT - 05.12.2019

In onderaanneming werken voor NL aannemer?

Werken in onroerende staat in NL? Zo u die werken zou uitvoeren in Nederland voor een particulier, moet u in principe een NL btw-nummer aanvragen. Echter, doet u die werken voor een NL btw-plichtige aannemer, dan kunt u factureren met ‘btw verlegd’ of m.a.w. zonder btw. Nederland voorziet immers een verleggingsregel daarvoor in zijn btw-wetgeving. Het is dan de NL aannemer die de btw in rekening brengt in zijn NL btw- aangifte. ...
Lees meer

Cookiebeleid