Bouw

Recent toegevoegde tips & adviezen

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 19.04.2021

Moet uw klant een aangifte nieuwbouw indienen?

U bent in het kader van het verlaagde 6%-btw-tarief een pand aan het afbreken en wederopbouwen voor uw klant. Uw klant stelt zich de vraag of hij dan ook een zgn. aangifte nieuwbouw kan indienen? Hoe gaat dat allemaal in zijn werk?
Lees meer

OFFERTES & CONTRACTEN - MIN- & MEERWERKEN - 19.04.2021

U heeft opmerkingen bij de gevraagde werken, wat dan?

Een klant vraagt u om werken uit te voeren waarbij u uw twijfels heeft en waarvan u meent dat ze op termijn tot problemen kunnen leiden. Wat zijn uw verplichtingen op dat vlak en hoe pakt u dat het best aan?
Lees meer

ONDERAANNEMING - CONTRACT - 19.04.2021

Uw onderaannemer haalt zijn timing niet!?

U doet op een werf waar u een strikte timing moet respecteren een beroep op een onderaannemer. Hoe zorgt u er dan voor dat die zich aan de timing houdt? Wat kunt u doen als dat uiteindelijk niet het geval is?
Lees meer

BTW 6% - AFBRAAK EN HEROPBOUW - 14.04.2021

Ook ‘gesplitst’ aankopen tegen 6% btw?

Een van de voorwaarden om als koper van een woning het verlaagde btw-tarief van 6% te kunnen genieten in de nieuwe regeling inzake afbraak en wederopbouw, is dat de koper die zal gebruiken als zijn ‘enige en eigen woning’. Hoe wordt dit beoordeeld en hoe zit dat dan bij een gesplitste aankoop?
Lees meer

BTW - AFTREKBAARHEID - 08.04.2021

Hoe uw btw-aftrek berekenen bij gemengde btw-plicht?

Als u een gemengde btw-plichtige bent, kunt u de btw op aankoopfacturen slechts beperkt recupereren. Bent u een gemende btw-plichtige? En hoe berekent u dan het best de btw-aftrek?
Lees meer

RECHT - ALGEMENE VOORWAARDEN - 06.04.2021

Het werfverslag in uw voordeel draaien?

Als u op een werf aan de slag bent waar een architect controle doet, dan worden er weleens werfverslagen opgesteld. Waarom laat u daar maar beter bepaalde zaken in opnemen? Hoe moet u reageren als u het niet eens bent met de inhoud?
Lees meer
Bouw

Meest gelezen tips & adviezen

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 18.02.2021

‘Afbraak’ verduidelijkt bij 6% btw afbraak en wederopbouw

Sinds 1 januari 2021 kan het verlaagde btw-tarief van 6% inzake afbraak en wederopbouw In heel België gebruikt worden. Met behulp van een FAQ verduidelijkt de fiscus wat er eigenlijk onder afbraak verstaan moet worden.
Lees meer

BTW - 6%-TARIEF - 02.03.2021

Grondig verbouwen voortaan steeds tegen 6% btw?

Zoals u weet, geniet u onder bepaalde voorwaarden 6% btw bij een renovatie of bij een volledige afbraak en heropbouw. De Administratie stelt zich nu soepel op in haar FAQ van 23 december 2020 als u naast beide regelingen dreigt te grijpen...
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 22.01.2021

Uitbreiding 6% btw afbraak en wederopbouw verduidelijkt

Sinds 1 januari 2021 geldt het verlaagde btw-tarief van 6% voor afbraak en wederopbouw in heel België. Op sommige punten blijft de uitgebreide regeling wel wat vragen oproepen. We geven u de voornaamste aandachtspunten mee, zodat u kunt anticiperen op eventuele vragen van uw klanten.
Lees meer