Bouw

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW - TARIEF - 15.09.2023

Slechts 6% btw voor zonnepanelen geplaatst begin 2024?

Nog tot 31 december 2023 geldt een verlaagd tarief van 6% voor de aankoop met installatie van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Wat zijn de voorwaarden? En wat indien de plaatsing pas begin 2024 zal plaatsvinden?
Lees meer

BTW - 6%-TARIEF - 11.09.2023

Nog in 2023 het 6%-tarief voor zonnepanelen genieten?

Tot eind 2023 kunt u in sommige gevallen een verlaagd btw-tarief van 6% op de installatie van zonnepanelen en warmtepompen genieten indien uw woning minder dan tien jaar oud is. Welke voorwaarden gelden er precies en welke datum is van belang?
Lees meer

WET BREYNE - GARANTIE - 11.09.2023

Staat de oplevering altijd op papier onder de Wet Breyne?

Als u een huis of appartement koopt onder de Wet Breyne (Woningbouwwet), heeft u als koper recht op een dubbele oplevering. Waar let u als koper het best voor op en wordt de oplevering altijd duidelijk op papier gezet?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - OPLEVERING - 30.08.2023

Meer vragen omdat de werken langer duren kan niet zomaar

U maakte een offerte op waarbij u rekening hield met een aantal ‘mandagen’ werk dat een onderaannemer nodig zou hebben op de werf. Naderhand blijkt die inschatting te laag. Kunt u de bouwheer dan alsnog een hogere rekening sturen?
Lees meer

OFFERTES EN CONTRACTEN - VARIA - 30.08.2023

Als de bouwvergunning er niet komt...

U sluit een (onder)aannemingscontract af voor werken op een werf waarvoor een bouwvergunning vereist is. Wat gebeurt er met die overeenkomst als de vergunning niet volgt of alsnog in vraag gesteld wordt?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - VERBREKING - 30.08.2023

Welke schadevergoeding als de klant het contract annuleert?

Kunt u in uw algemene voorwaarden een clausule opnemen die de klant verplicht een forfaitaire vergoeding te betalen als die het contract deels (annuleert)? Zijn er andere spelregels naargelang de klant een particulier of andere ondernemer is?
Lees meer
Bouw

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - 6%-TARIEF - 28.08.2023

Discussie met uw tuinaannemer over het btw-tarief...

Voor werken in de tuin is het niet altijd duidelijk of het tarief van 6% of dat van 21% geldt. Welk tarief geldt, hangt af van de concrete omstandigheden en is soms voor discussie vatbaar. Hoe zit dat precies en hoe gaat u daarmee om?
Lees meer

BTW - 6%-TARIEF - 28.08.2023

Tarief van 6% voor elektriciteit van VME?

6%-tarief sinds 1 juli 2023 enkel voor ‘niet-zakelijk gebruik’. Sinds 1 juli 2023 zijn de regels inzake het verlaagde btw-tarief voor de levering van elektriciteit en aardgas gewijzigd en is het zo dat het 6%-tarief alleen maar geldt als het gaat om een niet-zakelijk gebruik, en dat zowel voor elektriciteit als voor aardgas. ...
Lees meer

RECHT - 27.06.2023

Burenhinder: wat kunt u ondernemen?

De warmtepomp van uw buur maakt lawaai of u heeft geurhinder van zijn composthoop die tegen de perceelgrens ligt. Moet u die hinder dan zomaar aanvaarden? Vanaf wanneer kunt u zeggen dat de hinder overmatig is? Welke stappen kunt u dan ondernemen? Welke maatregelen kunt u van de rechtbank vragen? Kunt u aan de rechter ook preventieve maatregelen vragen, om te vermijden dat een dreigende hinder of schade zich voordoet?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app