Bouw

Recent toegevoegde tips & adviezen

LASTIGE KLANTEN - ADVOCAAT - 25.05.2020

Afspraken maken met uw advocaat over zijn ereloon?

Bij een discussie met een klant, onderaannemer of leverancier moet u weleens een beroep doen op een advocaat. Wat met de kosten precies? Welke afspraken kunt u maken over diens ereloon en kosten?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - DESKUNDIGE - 25.05.2020

Een eigen expert ‘erbij nemen’?

Bij een discussie met een bouwheer over door u uitgevoerde werken wordt er weleens een deskundige aangesteld. Heeft het dan zin om er een eigen ‘technisch expert’ bij te nemen? Wat kan die doen en hoe gaat u te werk?
Lees meer

RECHT - EIGENDOMSVOORBEHOUD - 25.05.2020

Uw gezinswoning beschermen in geval van een faillissement?

In de pers was te lezen dat maar liefst een op de zes zelfstandigen vreest failliet te gaan door de coronacrisis. Als u er ook niet gerust in bent, kunt u dan uw privégezinswoning nu nog beschermen tegen eventuele schuldeisers? Hoe regelt u dat en wat zijn daarbij een aantal aandachtspunten?
Lees meer

RECHT - VEILIGHEID - 25.05.2020

Mogen uw werkmannen de grens nog over in coronatijden?

Stel, u bent actief op werven over de grens of u heeft buitenlandse klanten die u vragen om langs te komen. Mogen u en uw werknemers die grens dan over in deze coronatijden? Welke formaliteiten zijn van belang?
Lees meer

BTW - ONROEREND GOED - 11.05.2020

Is de woning oud genoeg voor 6% btw op renovatiewerken?

Wanneer een woning ten minste tien jaar geleden voor de eerste keer in gebruik genomen is, kunt u renovatiewerken laten factureren met 6% btw. Hoe moet u die termijn van tien jaar berekenen en hoe bewijst u de eerste ingebruikneming?
Lees meer

ONROEREND GOED - BTW - 11.05.2020

Een nieuwe aangifte voor de btw op uw nieuwbouw!

Wie een nieuwbouwwoning bouwt, is in principe verplicht om binnen de drie maanden vanaf de betekening van het kadastraal inkomen, een specifiek daartoe bestemd formulier in te dienen om de bouwwaarde van uw woning te controleren. Recent is daar een nieuw formulier én een nieuwe werkwijze voor verschenen.
Lees meer
Bouw

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - NIEUWBOUW - 20.04.2020

Opvolger btw-bouwaangifte is er eindelijk!

Bij (ver)nieuwbouw moet u al sinds medio 2018 geen btw-bouwaangifte meer indienen, maar wel op verzoek een aantal specifieke inlichtingen meedelen. Het formulier voor die inlichtingen is er nu eindelijk, alsook een circulaire daarover. Wat moet u daarvan onthouden?
Lees meer

RECHT - VEILIGHEID - 10.04.2020

Welke werken mag u nog uitvoeren tijdens de ‘lockdown’?

De coronacrisis heeft een serieuze impact op de bouwsector. De maatregelen van de overheid om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, zijn streng maar niet altijd duidelijk. Welke werken mag u nu wel en niet meer uitvoeren?
Lees meer

ONDERAANNEMING - CONTRACT - 12.03.2020

‘Sociale ruling’ vragen om schijnzelfstandigheid te vermijden

U zou iemand, bv. een voormalige bediende, voor u willen laten werken als zelfstandige. In zo’n geval moet u er wel voor opletten dat het niet zou gaan om een schijnzelfstandige. Wist u dat u daarover een ‘sociale ruling’ kunt vragen?
Lees meer

Cookiebeleid