Bouw - Aansprakelijkheid

Recent toegevoegde tips & adviezen

AANSPRAKELIJKHEID - OPLEVERING - 30.08.2023

Meer vragen omdat de werken langer duren kan niet zomaar

U maakte een offerte op waarbij u rekening hield met een aantal ‘mandagen’ werk dat een onderaannemer nodig zou hebben op de werf. Naderhand blijkt die inschatting te laag. Kunt u de bouwheer dan alsnog een hogere rekening sturen?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - VARIA - 21.06.2023

Ook voor schade bij buren bent u aansprakelijk

Door het uitvoeren van werken op een werf ontstaat er schade bij de buren. Kunt u in dat geval als aannemer daarvoor aansprakelijk gesteld worden? Wat kunt u doen om u tegen zulke aanspraken van de buur te beschermen?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - VARIA - 31.05.2023

Hoofdaannemer is aansprakelijk voor onderaannemer

De bouwheer beklaagt zich over werken die uw onderaannemer bij hem uitvoerde en weigert uw factuur te betalen of vraagt u om garantie. Kunt u hem ‘doorverwijzen’ naar uw onderaannemer? Wat moet u in zo’n geval doen?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - VARIA - 31.05.2023

Na overname aansprakelijk voor de fouten van de verkoper?

U heeft de zaak van een concurrent overgenomen. Bent u dan aansprakelijk voor de fouten die deze concurrent gemaakt heeft en moet u daarvoor garantie geven? Welke afspraken kunt u met uw voorganger daarover maken?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - VERBORGEN GEBREKEN - 26.04.2023

Hoelang heeft de bouwheer om een gebrek te melden?

Enkele jaren nadat u werken heeft uitgevoerd, vraagt de klant u een aantal zaken onder garantie te komen herstellen. Kunt u in zo’n geval zeggen dat de garantietermijn voorbij is? Kunt u hierover afspraken maken in uw algemene voorwaarden?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - VARIA - 26.04.2023

Moet u ook garantie geven aan de nieuwe eigenaar?

Nadat een woning waar u eerder werken deed, verkocht werd, komt de koper vragen dat u bepaalde gebreken onder garantie herstelt. Moet u daartoe dan overgaan? En is de oorspronkelijke eigenaar ook verantwoordelijk?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app