Bouw - Uitvoering & oplevering

Recent toegevoegde tips & adviezen

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 27.03.2020

Als uw klant een deel zelf wil doen...

Nadat u een aannemingsovereenkomst gesloten heeft, beslist uw klant om een deel van de werken uiteindelijk toch niet te laten doorgaan of ze zelf uit te voeren. Moet u dat dan zomaar aanvaarden? Hoe gaat u praktisch te werk?
Lees meer

OFFERTES & CONTRACTEN - VERTRAGINGSBEDING - 27.03.2020

Is de deadline verschoven door de coronacrisis?

Door het coronavirus moet u als aannemer misschien tijdelijk bepaalde werven stilleggen. U had nochtans misschien een strikte deadline afgesproken en er waren eventueel ook vertragingsboetes afgesproken. Hoe zit dat dan juist?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 27.02.2020

Een discussie door een fout van uw onderaannemer?

U heeft een discussie met uw klant omdat uw onderaannemer de werken niet naar behoren uitvoerde. Waarom is het dan belangrijk de onderaannemer bij de discussie te betrekken? Hoe gaat u daarbij te werk?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - VERZOENING - 27.02.2020

Een clausule voorzien over de Verzoeningscommissie Bouw?

Sommige aannemers voorzien in contracten een clausule in verband met de bemiddeling van de Verzoeningscommissie Bouw. Is dat inderdaad nuttig als de klant niet wil betalen en voorziet u dat dan het best ook in uw contracten?
Lees meer

OFFERTES & CONTRACTEN - MIN- & MEERWERKEN - 21.02.2020

Uw klant beslist om toch niet te laten herstellen…

Een klant vraagt u om langs te komen voor een herstelling. Nadat u een offerte maakte, doet de klant geen beroep op uw diensten omdat de herstelling groter is dan gedacht. Kunt u dan nog een factuur sturen voor de verplaatsing en diagnose?
Lees meer

RECHT - VEILIGHEID - 21.02.2020

Strengere spelregels over plaatsing van stookolietanks

De regels over welke stookolietank u kunt installeren, maar ook wanneer er welke controles nodig zijn, verschillen per gewest. Binnenkort worden de regels weer wat strenger in Brussel en Wallonië. Hoe zit dat juist?
Lees meer
Bouw - Uitvoering & oplevering

Meest gelezen tips & adviezen

ONROEREND GOED - WONING - 27.01.2020

Welke normen gelden er voor een woning sinds 2020?

De normen voor woningen werden sinds 2020 in Vlaanderen strenger. Hoe weet u of de woning die u bezit wel nog voldoet aan alle normen en loopt u een risico als dat niet het geval is? Wat is er daarbij precies van belang?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 20.01.2020

Klant betaalt niet omdat nog niet alles 100% klaar is?

Uw klant laat weten dat hij u pas iets zal betalen als u de werken volledig afgewerkt heeft. Hij baseert zich op een zgn. ‘exceptie’. Hoe zit dat en kunt u dat niet omdraaien waardoor u alles pas afwerkt als hij u eerst betaalt?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 03.02.2020

Gevelwerken zonder bouwvergunning, wat met uw factuur?

U voert gevelwerken uit aan een woning, maar nadien blijkt dat de bouwheer geen bouwvergunning aangevraagd had. Kunt u voor die werken daardoor geen enkele vergoeding vragen? De rechter sprak zich onlangs uit...
Lees meer

Cookiebeleid