Btw

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW - AFTREKBARE BTW - 16.06.2021

Vanaf en tot wanneer kunt u btw terugvragen?

U stelt vast dat u op een factuur van enkele jaren geleden vergeten bent de btw terug te vragen, per vergissing te weinig btw teruggevraagd heeft of btw betaald heeft terwijl dat niet moest. Kunt u die btw nu alsnog recupereren?
Lees meer

BTW - ONROEREND GOED - 16.06.2021

Verhuur gemeubelde studentenkamers zonder btw?

Verhuur vrijgesteld van btw? Dat is inderdaad het algemene principe. Concreet moet er dan over de verhuur geen btw gerekend worden, wat ook impliceert dat er geen btw gerecupereerd kan worden op kosten die daarmee samenhangen. Hoteldienst? Dat is een uitzondering op de regel. Het verschaffen van gemeubeld logies in hotels, motels en inrichtingen waar aan betalende gasten onderdak verleend wordt, is onderworpen aan btw. Btw op kosten kan dan wel gerecupereerd worden. ...
Lees meer

BTW-TARIEF - VARIA - 11.06.2021

Tijdelijk 6% btw op alles in de horeca!

Sinds 8 mei geldt er in de horeca een veralgemeend btw-tarief van 6% en dat tot en met 30 september 2021. Wat leert de circulaire ter zake ons nog?
Lees meer

INVOER - VRIJSTELLINGEN - 11.06.2021

Online shoppen duurder vanaf 1 juli?

Binnen de Europese Unie wijzigt er niets, maar bestelt u echter iets daarbuiten, dan kunt u vanaf 1 juli 2021 voor verrassingen komen te staan. Hoe komt dat?
Lees meer

BTW-PLICHT - BTW-VRIJSTELLINGEN - 11.06.2021

Wijziging op komst voor kostendelende vereniging!

Diensten die een zgn. kostendelende vereniging verricht voor haar leden, zijn principieel vrijgesteld van btw. Die vrijstelling mag echter niet te ruim geïnterpreteerd worden, vandaar de op til zijnde wijziging...
Lees meer

BTW-PLICHT - BTW-VRIJSTELLINGEN - 11.06.2021

Een personal coach, is dat een vrijgestelde btw-plichtige?

Velen werken aan hun fysieke welzijn met behulp van een zgn. personal coach. Bij sommigen krijgt men een factuur met btw, bij anderen lijkt het dan weer vrijgesteld te zijn van btw. Hoe zit dat precies en wat is ter zake van belang?
Lees meer
Btw

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - BTW-AFTREK - 08.04.2021

Kunt u de btw-aftrek verhogen door VAA auto af te kopen?

Volgens uw collega kunt u de btw-aftrek op de auto van uw vennootschap verhogen door het voordeel alle aard (VAA) af te kopen met een ‘eigen bijdrage’. Is dat (altijd) zo?
Lees meer

BTW 6% - AFBRAAK EN HEROPBOUW - 14.04.2021

Ook ‘gesplitst’ aankopen tegen 6% btw?

Een van de voorwaarden om als koper van een woning het verlaagde btw-tarief van 6% te kunnen genieten in de nieuwe regeling inzake afbraak en wederopbouw, is dat de koper die zal gebruiken als zijn ‘enige en eigen woning’. Hoe wordt dit beoordeeld en hoe zit dat dan bij een gesplitste aankoop?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 19.04.2021

Moet uw klant een aangifte nieuwbouw indienen?

U bent in het kader van het verlaagde 6%-btw-tarief een pand aan het afbreken en wederopbouwen voor uw klant. Uw klant stelt zich de vraag of hij dan ook een zgn. aangifte nieuwbouw kan indienen? Hoe gaat dat allemaal in zijn werk?
Lees meer