Btw - Aftrekbare btw

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW - AFTREKBARE BTW - 16.06.2021

Vanaf en tot wanneer kunt u btw terugvragen?

U stelt vast dat u op een factuur van enkele jaren geleden vergeten bent de btw terug te vragen, per vergissing te weinig btw teruggevraagd heeft of btw betaald heeft terwijl dat niet moest. Kunt u die btw nu alsnog recupereren?
Lees meer

BTW-EENHEID - 01.06.2021

Een btw-eenheid oprichten: voor- en nadelen?

Hoe werkt een btw-eenheid precies? Wat zijn de voorwaarden om van een btw-eenheid gebruik te kunnen maken en wat zijn dan de aandachtspunten? Kunt u deel uitmaken van een btw-eenheid zonder daar zelf voor te kiezen? Wat moet u daarover zoal weten?
Lees meer

AFTREKBARE BTW - ALGEMEEN VERHOUDINGSGETAL - 12.05.2021

Wijzigt corona iets aan uw verhoudingsgetal?

Bent u een zgn. gemengde btw-plichtige, dan heeft u geen volledig recht op aftrek van btw. Hoe wordt uw btw-aftrek dan precies bepaald en hebben de mogelijke coronapremies die u ontvangen heeft daar een invloed op?
Lees meer

SUBSIDIES - 04.05.2021

Subsidies: gevolgen voor de btw?

Een lezer vroeg ons of het feit dat hij subsidies ontvangt, ook een impact heeft op de mate waarin het bedrijf btw kan recupereren. Behoren subsidies tot de maatstaf van heffing inzake btw en is er dus op subsidies ook btw verschuldigd? Beïnvloedt de ontvangst van subsidies ook uw recht op btw-recuperatie? Wat moet u hierover weten?
Lees meer

AFTREKBARE BTW - BEROEPSGEBRUIK - 15.04.2021

Herziening of onttrekking: wat is precies het verschil?

Soms moet de initieel gerecupereerde btw op de aankoop van goederen en diensten gecorrigeerd worden. Soms moet dat via een zgn. onttrekking gebeuren, soms via een zgn. herziening. Wat is precies het verschil?
Lees meer

AFTREKBARE BTW - BEROEPSGEBRUIK - 15.04.2021

Fiscaal aftrekbaar, dus ook btw recupereerbaar?

In de personenbelasting kunnen de kosten van een hoorapparaat, een bril, lenzen, enz. gedeeltelijk aftrekbaar zijn in verhouding tot het beroepsgebruik. Wil dit dan zeggen dat de btw daarop sowieso in dezelfde mate recupereerbaar is?
Lees meer
Btw - Aftrekbare btw

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - BTW-AFTREK - 08.04.2021

Kunt u de btw-aftrek verhogen door VAA auto af te kopen?

Volgens uw collega kunt u de btw-aftrek op de auto van uw vennootschap verhogen door het voordeel alle aard (VAA) af te kopen met een ‘eigen bijdrage’. Is dat (altijd) zo?
Lees meer

BTW - AFTREKBAARHEID - 08.04.2021

Hoe uw btw-aftrek berekenen bij gemengde btw-plicht?

Als u een gemengde btw-plichtige bent, kunt u de btw op aankoopfacturen slechts beperkt recupereren. Bent u een gemende btw-plichtige? En hoe berekent u dan het best de btw-aftrek?
Lees meer

BTW - INTRACOMMUNAUTAIRE LEVERING - 02.04.2021

Hoe bewijst u een intracommunautaire levering?

Wanneer u goederen verkoopt aan een klant in een andere EU-lidstaat moet u geen btw rekenen als het gaat om een vrijgestelde zgn. intracommunautaire levering. Welke voorwaarden moeten daarvoor vervuld zijn en hoe bewijst u dat?
Lees meer