Btw - Auto

Recent toegevoegde tips & adviezen

AUTO & TRANSPORT - AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 29.06.2022

Beter een lichte vracht in uw BV dan een personenauto?

Fiscaal gezien is het interessanter om met een lichte vracht te rijden dan met een personenauto. Waarom is dat nu ook alweer? Wat zijn de voorwaarden om van een lichte vracht te spreken? En hoe bewijst u dat die voorwaarden vervuld zijn?
Lees meer

BTW - AUTOKOSTEN - 24.06.2022

Kunt u de btw-aftrek verhogen door VAA auto af te kopen?

Volgens uw collega kunt u de btw-aftrek op de auto van uw vennootschap verhogen door het voordeel alle aard (VAA) af te kopen met een ‘eigen bijdrage’. Is dat (altijd) zo?
Lees meer

AUTO - VARIA - 07.06.2022

Btw-attest vereist voor speedpedelecs?

Voor het bekomen van handelaarsplaten of voor de jaarlijkse hernieuwing daarvan heeft de handelaar in principe een btw-attest nodig. Geldt dat ook voor speedpedelecs, want die hebben ook een nummerplaat?
Lees meer

AFTREKBARE BTW - AUTOKOSTEN - 10.05.2022

Bepaalde corona mee het beroepsgebruik van uw auto?

Om het beroepsmatige gebruik van een auto te bepalen, zijn er de fameuze drie methoden? Wat heeft de minister recent beslist over de toepassing van deze methoden in de coronajaren 2020 en 2021? Wat moet u hierover weten?
Lees meer

AUTO - AFTREKBARE BTW - 10.05.2022

Een betalend voordeel alle aard, hoeveel btw zit daarop?

Een werknemer of een zaakvoerder mag de auto van zijn werkgever of zijn vennootschap ook voor privédoeleinden gebruiken, zij het niet gratis. Hij moet er een vergoeding voor betalen. Welke btw-gevolgen heeft dat?
Lees meer

BTW - BTW OP AUTO’S - 06.04.2022

Wat met de herziening btw-aftrek op autokosten voor 2021?

In bepaalde gevallen moet u de btw-aftrek op autokosten jaarlijks herberekenen en desgevallend herzien in de aangifte van 20 april. Wanneer is dat ook weer het geval en wat is er speciaal voor de btw op autokosten van 2021?
Lees meer