Btw - Auto

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW - BTW OP AUTO’S - 24.03.2020

Hoe zit dat met de btw als u uw auto verkoopt?

Naar aanleiding van het autosalon heeft u een nieuwe auto gekocht en zet u uw huidige te koop voor € 10.000. Hoe factureert u deze verkoop correct? Hoeveel btw moet u aanrekenen? En kunt u de historische btw in uw voordeel herzien?
Lees meer

AUTO - AFTREKBARE BTW - 13.02.2020

De klassieke vragen voor en na het autosalon!

Het jaarlijkse autosalon is net achter de rug en dat geeft altijd de nodige vragen, zij het nu meer dan voorheen over de btw-behandeling van elektrische auto’s en hun toebehoren. Wat moet u daarover weten?
Lees meer

BEDRIJFSWAGENS - 23.12.2019

Een auto verkopen: wat met de btw?

Met welke spelregels inzake btw moet u rekening houden als uw bedrijf een auto verkoopt? Wanneer is de btw slechts op 50% van de verkoopprijs verschuldigd? Kunt u de historische btw dan in uw voordeel herzien?Zijn de regels anders voor gemengde btw-plichtigen?
Lees meer

AUTO - AFTREKBARE BTW - 11.12.2019

Bij verkoop ook slechts btw op 35% van de prijs?

Bij de verkoop van een beroepsmatig gebruikte auto mag u in bepaalde gevallen slechts btw rekenen op 50% van de prijs, omdat de btw ook maximaal voor 50% aftrekbaar is. Wat als bij u de btw slechts voor 35% aftrekbaar was?
Lees meer

AUTO - AFTREKBARE BTW - 11.12.2019

Wanneer heeft u 100% btw-aftrek als autoverhuurder?

Is het vanwege het nakende autosalon of eerder door de lekkende nota’s van regeringsonderhandelaars, feit is dat we een aantal vragen binnenkregen over de btw-aftrek van autokosten en de uitzonderingen erop. Even kijken...
Lees meer

AUTO - VERKOOP - 09.10.2019

Opletten als u uw auto verkoopt!

Verkoopt u als btw-plichtige een beroepsmatig gebruikte auto, dan moet u in bepaalde gevallen slechts btw rekenen op 50% van de verkoopprijs. Wat is dan van belang om geen btw-naheffing te krijgen en wat mag u vooral niet doen?
Lees meer

Cookiebeleid