Btw - Diensten

Recent toegevoegde tips & adviezen

DIENSTEN - INTRACOMMUNAUTAIRE DIENSTEN - 05.05.2020

Grensoverschrijdende diensten: behoud het overzicht

We krijgen zeer regelmatig vragen over de toepasselijke btw-regels bij grensoverschrijdende intellectuele diensten. Voor velen blijft dit een waar doolhof van regels. We zetten daarom even de diverse hypotheses naast elkaar.
Lees meer

DIENSTEN - INTRACOMMUNAUTAIRE DIENSTEN - 08.04.2020

Grensoverschrijdende diensten in specifieke gevallen

Bij grensoverschrijdende diensten met een btw-plichtige geldt in principe de inmiddels goed gekende b2b-regel. Wat zijn echter de regels als de ontvanger van de dienst een gedeeltelijke btw-plichtige of een openbaar bestuur is?
Lees meer

DIENSTEN - INTRACOMMUNAUTAIRE DIENSTEN - 08.04.2020

Betaald hebben of niet is niet relevant

Bij een grensoverschrijdende dienst is de btw verschuldigd in het land van de klant én door de klant zelf. Wat als u een dispuut heeft met een buitenlandse dienstverrichter over de factuur of de verrichte prestatie?
Lees meer

TANTIÈMES - 27.03.2020

Wanneer is er op een tantième btw verschuldigd?

Er bestaan in de praktijk soms misverstanden over de vraag of u btw moet rekenen als de algemene vergadering binnenkort beslist om een tantième toe te kennen aan een bestuurder-vennootschap. Is dat anders wanneer het om een bestuurder-natuurlijk persoon gaat? Wanneer is de btw dan opeisbaar?
Lees meer

DIENSTEN - PLAATS VAN DE DIENST - 11.03.2020

Lange- of kortetermijnverhuur, een wereld van verschil!

Bij btw-controles wordt regelmatig vastgesteld dat er foutief gefactureerd wordt bij de verhuur van een auto aan een buitenlander of bij de huur van een auto buiten België. Welke principes zijn hier vooral van belang?
Lees meer

DIENSTEN - 03.02.2020

Doorlopende diensten: de Btw verduidelijkt... 

Wanneer vindt het belastbaar feit plaats bij doorlopende diensten? Wat is het belang van dat belastbaar feit? Wanneer is de btw opeisbaar? Wat zegt de Btw daarover in haar circulaire van 9 juli 2019?
Lees meer

Cookiebeleid