Btw - Onroerend goed

Recent toegevoegde tips & adviezen

RENOVATIE - BTW-TARIEF - 21.12.2020

Renovatie tegen 6% btw: ook bij omvorming en uitbreiding?

Voor de renovatie van een woning geldt een btw-tarief van 6%. Moet het pand dan al een woning zijn vóór de renovatie? Gaat het nog wel om een renovatie als u het bestaande pand uitbreidt? Wat zei Cassatie hierover op 22.06.2020?
Lees meer

VASTGOED - HUUR - 11.12.2020

Uitbreiding Vlaamse handelshuurlening, indieningstermijn verlengd tot 01.03.2021!

Ondernemers die naar aanleiding van de coronamaatregelen hun zaak (gelegen in het Vlaams gewest) verplicht moe(s)ten sluiten, kunnen onder bepaalde voorwaarden een handelshuurlening aanvragen bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse overheid (VLAIO). Die mogelijkheid bestond reeds na de eerste lockdown, maar wordt nu uitgebreid. Hoe zit die regeling nu precies in elkaar? Wat houdt de nieuwe uitbreiding exact in? Hoe zit dat indien u reeds een handelshuurlening heeft lopen?
Lees meer

ONROEREND GOED - WERKEN IN ONROERENDE STAAT - 10.12.2020

Is ontsmetten een vorm van reinigen?

Sinds corona worden veel woningen en kantoren ontsmet door gespecialiseerde firma’s. Is dat qua facturatie vergelijkbaar met reinigingswerken?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - EINDVERBRUIKER - 10.12.2020

Hoe zit dat weer met 6% btw en renoveren?

Door de coronacrisis lijkt het erop dat steeds meer mensen hun woning laten renoveren. Onder welke voorwaarden is daarbij het verlaagd 6%-btw-tarief weer van toepassing? We bekijken enkele bijzondere gevallen.
Lees meer

BTW - ONROEREND GOED - 10.12.2020

Kleine rechtzetting…

Wat hebben we gezegd? In het vorige nummer van deze nieuwsbrief vertelden we over de uitbreiding van het btw-tarief van 6% voor de afbraak en heropbouw van woningen. We schreven toen dat zowel in de bestaande als de uitgebreide regeling de bouwheer een natuurlijk persoon moet zijn. ...
Lees meer

BTW - ONROEREND GOED - 09.12.2020

Een nieuwbouw met btw verkopen: hoe zit dat precies?

Een abonnee heeft een appartement met btw gekocht als investering. Na een korte tijd krijgt hij er een mooi bod voor en wil hij het verkopen. Maakt het dan uit, voor de winst waarop hij belast wordt, of hij met of zonder btw verkoopt?
Lees meer
Btw - Onroerend goed

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - TARIEF - 17.11.2020

Wanneer kan uw tuinhuis met 6% btw gefactureerd worden?

Zoals u weet, betaalt u in principe slechts 6% btw op de verbouwing van uw woning van minstens tien jaar oud die hoofdzakelijk privé gebruikt wordt. Is dat ook zo als u een garage of een tuinhuis bouwt of uw oprit of terras laat aanleggen?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 13.11.2020

Slopen en heropbouw tegen 6% voor heel België?

Uw particuliere klant wil een gebouw afbreken en een woning in de plaats zetten. Uw klant had gelezen dat het 6%-btw-tarief in dat verband voor heel België zou gelden en vraagt u om dat te factureren met 6% btw. Kan dat zomaar of zijn er bijzondere voorwaarden na te leven?
Lees meer

BTW - AFBRAAK EN WEDEROPBOUW - 07.12.2020

Afbraak en heropbouw voortaan in heel België aan 6% btw?

De regering is van plan om het verlaagde btw-tarief van 6% voor de afbraak en heropbouw uit te breiden naar het hele land. Hoe zal deze regeling er (wellicht) uitzien en wat met de reeds bestaande regeling in 32 steden en gemeenten?
Lees meer