Financieel & bankzaken

Recent toegevoegde tips & adviezen

FINANCIEEL - 23.04.2024

Kasbons privé of met uw vennootschap?

Kasbons zijn terug. Nu de interestvoeten weer hoger zijn, brengen banken opnieuw kasbons uit. Het belangrijkste verschil met een termijnrekening is dat een kasbon geen rekening is, maar een effect op een effectenrekening dat u dus ook naar een andere effectenrekening kunt overdragen. Op kasbons kunt u privé of met uw vennootschap inschrijven. Fiscaal gezien worden de interesten van een kasbon privé echter anders behandeld dan die van een kasbon met uw vennootschap. ...
Lees meer

VLAAMS GEWEST - PREMIES - 22.04.2024

Rente Mijn VerbouwLening verhoogd tot 2,75%

Vlaamse Mijn VerbouwLening. U kunt als particulier met een laag of gemiddeld inkomen in Vlaanderen een ‘Mijn VerbouwLening’ tot € 60.000 aanvragen. Voor koppels moet het jaarlijks belastbaar inkomen (op basis van het laatst beschikbare aanslagbiljet) lager liggen dan € 74.280 (€ 4.170 extra per persoon ten laste), voor een alleenstaande gaat het om € 51.990. Met die lening kunnen renovaties gefinancierd worden om de woningkwaliteit en energieprestaties van de woning te verbeteren. ...
Lees meer

SCHENKING - HANDGIFT EN BANKGIFT - 12.04.2024

De bankgift: een e-mail vooraf?

Als u een bankgift wilt doen, moet u volgens uw bankier voortaan eerst een e-mail versturen naar uw kinderen met de voorwaarden. Zijn de spelregels voor een bankgift nu veranderd?
Lees meer

BELASTINGEN - INTERESTEN - 11.04.2024

In 2024 mag u veel meer interesten toekennen op het rekening-couranttegoed van uw baas!

Leent uw baas privé geld uit aan zijn vennootschap via een rekening-courant (rc), dan mag u aan hem voor die lening interesten toekennen vanuit zijn vennootschap. Hoeveel is dat dan voor 2024? En waarop moet u letten?
Lees meer

AANGIFTE - ROERENDE VOORHEFFING - 03.04.2024

Wanneer terugbetaling van rv op interest en dividenden?

U heeft dividenden of interesten ontvangen. Als achteraf blijkt dat er te veel roerende voorheffing werd ingehouden, kunt u die eventueel nog terugvorderen via uw aangifte personenbelasting. Wanneer is dat het geval en hoe doet u dat dan?
Lees meer

BELEGGEN - FONDSEN - 28.03.2024

Uw spaargeld meer laten opbrengen in een geldmarktfonds?

Wat zijn geldmarktfondsen? Zijn ze het bekijken waard vandaag? Bieden ze een stabiel rendement? Hoe flexibel is het product? Welke kosten zijn eraan verbonden? En hoe zit dat fiscaal?
Lees meer
Financieel & bankzaken

Meest gelezen tips & adviezen

BELEGGEN - ROERENDE VOORHEFFING - 02.02.2024

Beleggen via uw vennootschap: hoe zit dat fiscaal?

Uw vennootschap heeft cash ‘op overschot’ die u wilt beleggen in aandelen en – nu de rente wat hoger staat – obligaties. Met welke fiscale aspecten moet u daarbij rekening houden en welke impact hebben ze op uw rendement?
Lees meer

VENNOOTSCHAPSBELASTING - VOORAFBETALEN - 05.03.2024

Lenen voor de voorafbetalingen van uw belastingen?

Betaalt uw vennootschap niet of onvoldoende vooraf, dan krijgt ze in 2024 een boete van 9%! Heeft ze onvoldoende cash om vooraf te betalen, dan kunt u daarvoor lenen bij de bank. Wat moet u weten over dergelijke leningen?
Lees meer

SCHENKING - HANDGIFT EN BANKGIFT - 16.02.2024

Het bewijs van uw bank- of handgift aanpassen?

In het bewijs van bijna alle bank- en handgiften staat een zgn. beding van terugkeer. Door de nieuwe wetgeving sinds 2023 zal u daarop alsnog belast worden. Hoe kunt u dat voorkomen? En wat met uw bankgiften uit het verleden?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app