Financieel & bankzaken

Recent toegevoegde tips & adviezen

VENNOOTSCHAP - OVERNAME - 20.09.2023

Vordering inclusief waardevermindering overgenomen?

NV X verkrijgt van NV Y twee vorderingen waarop waardeverminderingen zijn geboekt. X neemt die waardeverminderingen over in haar boekhouding, maar de fiscus belast ze als onderschatting van het actief. Wat vond de rechter daarvan?
Lees meer

BELEGGEN - RISICOSPREIDING - 15.09.2023

Houdt u rekening met de cyclus op de beurs?

We kennen allemaal de cyclus van de seizoenen, de levenscyclus van een mens, de economische cycli, maar er zijn er nog heel wat andere, ook voor beleggers. Wat moet u weten en houdt u er het best rekening mee?
Lees meer

VLAAMS GEWEST - PREMIES - 11.09.2023

Nieuwe Vlaamse subsidie voor woningprojecten

Subsidie voor het creëren van betaalbare huurwoningen. De Vlaamse regering werkte een specifieke regeling uit om u als eigenaar aan te moedigen om woningen te creëren en die geconventioneerd of sociaal te verhuren (lees: tegen lagere huurprijzen dan normaal). Vanaf drie ‘wooneenheden’. De subsidie geldt enkel indien u minstens drie woningen wilt bouwen of grondig renoveren en nadien verhuren. Woningen omvatten ook appartementen of studio’s. Wilt u drie studio’s inrichten, dan komt u dus mogelijk in aanmerking. ...
Lees meer

ACTUALITEIT - FINANCIEEL EN BANKZAKEN - 01.09.2023

Niet ingeschreven op nieuwe staatsbon?

Nieuwe staatsbon. Zoals u weet, heeft de federale overheid een staatsbon uitgegeven met een roerende voorheffing (rv) van slechts 15% in plaats van normaal gezien 30%. Aangezien de bruto-interestvoet ervan 3,3% bedraagt, is het nettorendement 2,81%. U kon zich op die staatsbon wel maar inschrijven tot 31 augustus 2023. ...
Lees meer

BELEGGEN - 30.08.2023

Nu beleggen in India?

Het is een kwestie van tijd voordat het aantal inwoners in India hoger is dan het aantal inwoners in China. Kan een belegging in India een turbo zetten op uw portefeuille?
Lees meer

BELEGGEN - 30.08.2023

Beleggen in dierenvoeding en dierenwelzijn?

Huisdieren maken deel uit van ons dagelijks bestaan. Of het nu een hond of een kat is, of een hamster, steeds meer gezinnen hebben een huisdier. En daar wordt behoorlijk wat geld aan gespendeerd. Kunt u hier ook in beleggen?
Lees meer
Financieel & bankzaken

Meest gelezen tips & adviezen

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - 29.08.2023

Lening aan uw BV als alternatief voor staatsbon of spaarboekje?

De recentste staatsbon biedt een netto-interest van 2,81% en sommige spaarboekjes binnenkort wellicht ook. Kunt u die opbrengst ook krijgen op een lening aan uw vennootschap?
Lees meer

SCHENKING - MAATSCHAP - 18.08.2023

Vervangt de nieuwe ‘bierroute’ nu de ‘kaasroute’?

Nu de zgn. kaasroute (via Nederlandse notaris) fiscaal geen voordeel meer oplevert, duikt de zgn. bierroute (via maatschap en zonder notaris) op om roerende goederen te schenken zonder schenkbelasting. Is deze techniek al 100% sluitend?
Lees meer

BELEGGEN - ONROEREND GOED - 18.08.2023

Investeren in een studio of drieslaapkamerappartement?

Wie belegt in vastgoed, doet dat meestal in een appartement met één of twee kamers of studentenkoten. Maar heeft u ook al eens gedacht aan een investering in een studio of een appartement met drie slaapkamers?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app