Financieel & bankzaken

Recent toegevoegde tips & adviezen

BELEGGEN - 28.05.2020

Investeren in gaming of e-sports?

De gamingindustrie is letterlijk en figuurlijk de kinderschoenen ontgroeid. Anno 2020 is gaming een miljardenbusiness geworden, waar de e-sport slechts een onderdeel van uitmaakt, maar wel een onderdeel dat volop in opmars is... Een opportuniteit?
Lees meer

NALATENSCHAP - 28.05.2020

Een verkoop tegen een ‘familieprijsje’?

Kunt u de verkoop aanvechten wanneer uw broer of zus tegen een gunstprijs van uw ouders een onroerend goed koopt? Wat kunt u bij het overlijden van uw ouders ondernemen? Wanneer is er sprake van een onrechtstreekse schenking? Moeten uw broer of zus het voordeel dan inbrengen? Met welk bedrag mag u dan rekening houden? Hoe gaat u te werk om dat voordeel bij een discussie te laten vaststellen?
Lees meer

BESCHERMING PARTNER - 28.05.2020

Huwelijksvoordelen: impact adoptie?

Het huwelijkscontract biedt echtgenoten een uitstekende manier om de langstlevende te beschermen. De kinderen kunnen de daarin toegekende huwelijksvoordelen in principe niet betwisten op basis van hun erfrecht. Is dat ook het geval als een van de partners niet-gemeenschappelijke kinderen heeft? Verandert de adoptie van de kinderen van uw partner daaraan iets?
Lees meer

BELEGGEN - 28.05.2020

Lessen uit de coronacrisis?

Welke lessen kunnen we als belegger uit de coronacrisis trekken? Wie geschoren wordt, moet blijven zitten, zegt het beursadagium... Klopt dat ook deze keer?
Lees meer

SUCCESSIERECHTEN - GESPLITSTE AANKOOP - 25.05.2020

De gesplitste aankoop versoepeld!

Voor vastgoed is de zgn. gesplitste aankoop de meest interessante techniek inzake successieplanning, omdat het nu niets extra meer kost. Hoe komt dat en wat is de huidige stand van zaken binnen de drie gewesten?
Lees meer

BELEGGEN - FONDSEN - 25.05.2020

Kiezen voor een klassiek of een flexibel gemengd fonds?

Wie geen tijd wil steken in beleggen, kan gewoon kiezen voor een mix of gemengd fonds. Kiest u echter het best voor een klassiek gemengd fonds of voor een flexibel fonds? Hoe zit dat fiscaal?
Lees meer
Financieel & bankzaken

Meest gelezen tips & adviezen

SUCCESSIERECHTEN - ONROEREND GOED - 14.04.2020

De erfbelastingvrije gezinswoning… als u iets doet!

In de drie gewesten ‘kan’ de gezinswoning 100% belastingvrij geërfd worden door de langstlevende echtgenoot. Daar moet u echter doorgaans wel een kleine moeite voor doen… Hoe zit dat precies?
Lees meer

FISCAAL - AANKOOP ONROEREND GOED - 06.03.2020

Een beleggingspand privé of via vennootschap kopen?

Een klant wil een woning kopen om te verhuren aan particulieren en wil weten of hij dat pand het best privé koopt dan wel via een vennootschap? Waarmee moet u zoal rekening houden en is er wel een eenduidig antwoord op die vraag?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL ALLE AARD - 24.03.2020

Hoeveel VAA voor uw schuld rekening-courant 2019?

Het tarief van het voordeel gratis lening van 2019 is bekend. Hoe moet u dat voordeel berekenen? Kunt u een ander tarief gebruiken? En moet u dan ook uw fiscale fiche 281.20 (laten) aanpassen?
Lees meer

Cookiebeleid