Financieel & bankzaken - Actualiteit

Recent toegevoegde tips & adviezen

ACTUALITEIT - FINANCIEEL & BANKZAKEN - 09.03.2021

Bijkomend betalingsuitstel voor kredieten omwille van corona

Ondernemers die financiële moeilijkheden ondervinden door de coronacrisis, kunnen een extra betalingsuitstel voor hun kredieten aanvragen. Komt u of uw vennootschap hiervoor ook in aanmerking?
Lees meer

BELASTINGEN - 26.02.2021

Nieuwe effectentaks: geen ontkomen aan?

Sinds 1 januari 2021 bent u jaarlijks een belasting van 0,15% verschuldigd op de totale waarde van uw effectenrekening, indien deze de drempel van € 1.000.000 overschrijdt. Ontkomen aan de nieuwe effectentaks is moeilijk, omwille van de antimisbruikbepalingen. Is uw situatie aanpassen om zo weinig mogelijk onder het toepassingsgebied van de heffing te vallen nu effectief zo goed als onmogelijk?
Lees meer

VERMOGEN - 18.02.2021

De nieuwe effectentaks: geen ontsnappen meer aan?

Sinds 1 januari 2021 bent u jaarlijks een belasting van 0,15% verschuldigd op uw effectenrekening, indien die een drempel van € 1.000.000 overschrijdt. Deze nieuwe taks wordt geheven op de effectenrekening zelf, en niet op de titularis(sen). Dat nieuwe criterium heeft het voordeel van de eenvoud, maar heeft wel bizarre gevolgen naargelang van de concrete situatie. Ontkomen aan de nieuwe effectentaks is moeilijk, wegens de antimisbruikbepalingen. Is uw situatie aanpassen om zo weinig mogelijk onder het toepassingsgebied van de heffing te vallen nu effectief zo goed als onmogelijk?
Lees meer

BELASTINGEN - FINANCIËLE ACTIVA & BELEGGINGEN - 09.02.2021

Ontsnapt u nog aan de taks op effectenrekeningen 2.0?

De nieuwe regering voert een taks op effectenrekeningen in. Is die ook voor u van toepassing? En hoe zit het als u niet de enige titularis bent van die rekening? Moet u die taks ook betalen op uw (buitenlandse) Tak 23?
Lees meer

BELEGGEN - 17.12.2020

Cryptomunten: trend of hype?

Na een forse terugval doen cryptomunten zoals de bitcoin het opnieuw uitstekend. Is het een goed idee om een klein stukje van uw portefeuille in cryptomunten te beleggen?
Lees meer

BELEGGEN - 17.12.2020

Een switch naar waardeaandelen?

Nu de beurzen relatief hoog staan, raadt uw bankier u aan om in waardeaandelen te beleggen, omdat die zijn achtergebleven en dus nog relatief goedkoop noteren. Welke aandelen zijn dat juist en zijn ze vandaag inderdaad nog niet duur?
Lees meer