Financieel & bankzaken - Beleggen

Recent toegevoegde tips & adviezen

SCHENKING - SCHENKINGSRECHTEN - 20.10.2020

Een verzekering is goedkoper dan schenkingsrechten!

U wilt een schenking doen aan bv. uw zoon, maar u zit met de ‘driejarige termijn’ in uw maag. Om de successierechten te vermijden kunt u schenkingsrechten betalen, maar wist u dat er ook een goedkopere oplossing bestaat? Hoe zit dat?
Lees meer

BELEGGEN - RENDEMENT - 20.10.2020

Waarom beleggers van Tak veranderen?

Om een mooi kapitaal op te bouwen voor later, kiezen beleggers in levensverzekeringen meer en meer voor Tak 23-contracten in plaats van voor Tak 21-contracten. Waarom doen ze dat? Wat is het verschil? Hoe zit dat fiscaal?
Lees meer

BELEGGEN - FONDSEN - 05.10.2020

Toch nog geld verdienen met obligatiefondsen?

De rente op kwaliteitsvolle westerse staatsobligaties staat historisch laag, terwijl die van risicovollere obligaties fors oploopt. Kunnen flexibele obligatiefondsen een oplossing zijn om behoorlijke rendementen te halen en hoe zit dat fiscaal?
Lees meer

BELEGGEN - 01.10.2020

Technologie: een feestje zoals in 1999?

Door de sterke stijging van de technologieaandelen maken ze vaak ook na de recente daling een (te?) belangrijk deel uit van de portefeuille van veel beleggers. Ook in heel wat fondsen en trackers is technologie door die forse stijging sterk (over)vertegenwoordigd. Is dat een probleem? Stuurt u uw portefeuille nu het best wat bij? Is de recente daling van die aandelen de voorbode van een forse correctie?
Lees meer

OBLIGATIES - 01.10.2020

Een veilige obligatieportefeuille?

Het faillissement van Fred & Ginger (FNG) toont aan dat u bij de opbouw van een obligatieportefeuille nog altijd een aantal belangrijke basisregels in acht moet nemen. Wat zijn die regels?
Lees meer

BELEGGEN - AANDELEN - 21.09.2020

Buitenlandse dividenden dan toch privé niet zwaarder belast?

Volgens de fiscus mag u in België niet de werkelijk betaalde belasting op uw buitenlands dividend in mindering brengen, maar slechts het (lagere) fictieve maximum van het dubbelbelastingverdrag. Komt de fiscus hier nu op terug?
Lees meer
Financieel & bankzaken - Beleggen

Meest gelezen tips & adviezen

BELEGGINGEN - 10.09.2020

Liquiditeiten vennootschap beleggen: alternatieven voor DBI-bevek?

Voor de opgepotte (liquidatie)reserves die u binnen uw vennootschap belegt, raadt uw bankier u omwille van de fiscale voordelen bijna systematisch een DBI-bevek aan. Wat zijn daarbij de aandachtspunten? Is zo’n DBI-bevek wel altijd 100% ‘DBI-proof’? Welke mogelijk interessante alternatieven bestaan er?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - BELEGGEN - 27.08.2020

Fiscaal vriendelijk beleggen in Vlaamse kmo’s

De Vlaamse regering wil spaargeld activeren door een Welvaartsfonds. Hoe werkt dat precies? Wat kunt u ervan verwachten? Hoe zit dat met het fiscaal voordeel? En is het wel interessant?
Lees meer

PENSIOEN - PENSIOENSPAREN - 08.09.2020

Pensioensparen: premie best maandelijks of jaarlijks storten?

Veel pensioenspaarders storten pas eind december het volledige bedrag voor hun pensioensparen, met het risico op vergeten én dus een jaar belastingvoordeel te mislopen. Is een maandelijkse opdracht niet interessanter qua rendement? Welke impact heeft het op uw fiscaal voordeel?
Lees meer

Cookiebeleid