Financieel & bankzaken - Beleggen

Recent toegevoegde tips & adviezen

BELEGGEN - FONDSEN - 16.06.2021

Fondsen met prestatievergoeding: de moeite waard?

Fondsen met prestatievergoeding lijken vaak interessant, maar zijn het vaak niet. Hoe komt dat? Waarop moet u letten als u intekent op zo’n fonds? En hoe zit dat fiscaal gezien?
Lees meer

BELEGGEN - 07.06.2021

Investeren in private equity

De hoge rendementen die met private equity behaald kunnen worden, interesseren steeds meer investeerders. Welke mogelijkheden heeft u om in private equity te beleggen?
Lees meer

BELEGGEN - 07.06.2021

Japan: terug van weggeweest?

De Japanse beurs is de laatste maanden nauwelijks in het nieuws geweest. Nochtans is de Nikkei-index aan een gestage opmars bezig. Tegelijkertijd heeft Japan een van de goedkoopst geprijsde beurzen. Tijd voor een analyse...
Lees meer

BELEGGEN - ONROEREND GOED - 02.06.2021

Beursgenoteerd vastgoed: aandelen, fonds of tracker?

U kiest voor beursgenoteerd vastgoed in uw portefeuille? Maar koopt u dan het best aandelen of beter een vastgoedfonds of een vastgoedtracker? En wat zijn de fiscale verschillen?
Lees meer

BELASTINGEN - DIVIDEND - 02.06.2021

Hoe dividenden van 2020 optimaliseren?

Even opfrissen. Voor dividenden die u in 2020 ontvangen heeft, kunt u tot € 800 aan brutodividend in uw belastingaangifte aangeven. U moet de terugbetaling van de roerende voorheffing (rv) op die dividenden wel zelf aanvragen en de nodige bewijsstukken bewaren voor een eventuele controle door de belastingdienst. Het te recupereren bedrag vult u in in vak VII onder de code 1437-18 en 2437-85 van uw aangifte. Het maximale bedrag dat u per belastingplichtige kunt recupereren is 30% van € 800, dus dat is € 240. Let wel, deze vrijstelling geldt enkel voor natuurlijke personen, niet voor vennootschappen. ...
Lees meer

VASTE ACTIVA - 01.06.2021

Boekhoudkundige, financiële en fiscale aspecten van herwaarderingsmeerwaarden

Wanneer materiële vaste activa en sommige financiële vaste activa meer waard zijn dan het bedrag waarvoor ze in de boekhouding staan, kunnen er eventueel herwaarderingsmeerwaarden op geboekt worden. Welke voorwaarden moeten daarvoor vervuld zijn? Hoe moeten herwaarderingsmeerwaarden geboekt worden? Welke financiële en fiscale gevolgen heeft die boeking?
Lees meer
Financieel & bankzaken - Beleggen

Meest gelezen tips & adviezen

BELASTINGEN - AANGIFTE - 08.04.2021

Laat geen fiscale voordelen liggen als privébelegger!

Nog enkele maanden en het is weer tijd om uw aangifte personenbelasting in te vullen. Maar weet u welke beleggingen van 2020 u een belastingvermindering opleveren en welke codes u dan moet invullen in uw volgende aangifte?
Lees meer

BELASTINGEN - AANGIFTE - 19.05.2021

Hoe buitenlandse roerende inkomsten en rekeningen aangeven?

Indien u privé buitenlandse roerende inkomsten, rekeningen of een levensverzekering heeft, mag u die niet vergeten aan te geven in uw aangifte personenbelasting! Hoe zit dat ook alweer?
Lees meer

BELEGGEN - ONROEREND GOED - 22.03.2021

Lenen tegen 0,9% voor uw Spaans buitenverblijf?

Wie een effectenportefeuille heeft en een buitenverblijf wil kopen, kan vaak goedkoop lenen via een zgn. Lombardkrediet. Hoe werkt dat precies en wanneer is dit interessant?
Lees meer