Financieel & bankzaken - Beleggen

Recent toegevoegde tips & adviezen

BELASTINGEN - 29.11.2022

Een fiscale levensverzekering?

Er was in de media weer heel wat te doen over de afschaffing van de woonbonus voor tweede verblijven. Die woonbonus bestaat niet, er bestaat alleen een federale belastingvermindering voor het langetermijnsparen. Die belastingvermindering kunt u ook genieten door te investeren in een fiscale levensverzekering. Hoe werkt dat precies? Wat zijn dan de aandachtspunten?
Lees meer

BELEGGEN - 29.11.2022

Een obligatiecrash in uw portefeuille: wat nu?

De meeste beleggingsportefeuilles kregen in 2022 klappen. Zelfs portefeuilles die voor een belangrijk deel in obligaties belegd zijn kijken tegen een stevig verlies aan. Hoe komt dat? Wat onderneemt u nu het best voor het obligatiegedeelte van uw portefeuille? Is de aanpak anders wanneer u vooral in individuele obligaties belegt, eerder dan in obligatiefondsen?
Lees meer

BELEGGEN - 29.11.2022

Opnieuw beleggen in China?

In bijna elke portefeuille zitten rechtstreeks of onrechtstreeks Chinese aandelen. Die aandelen noteren tegen een lage koers-winstverhouding, maar er zijn ook politieke risico’s...
Lees meer

BELEGGEN - FONDSEN - 28.11.2022

Beleggen via Birdee, Matti of Lucy?

Voor wie weinig van de beurs kent en goedkoop in aandelen wil beleggen, zijn er nu tal van ‘robo-advisors’ met op maat gemaakte portefeuilles van trackers (goedkope indexfondsen). Hoe werkt dit juist? En hoe zit dat fiscaal gezien?
Lees meer

BELEGGEN - PREMIETAKS - 28.11.2022

Altijd 2% verzekeringstaks op een Tak 21 of 23?

2% verzekeringstaks. De verzekeringstaks is een belasting die u moet betalen als u een premie stort in een levensverzekering. Als het gaat om een spaarverzekering (Tak 21) of een beleggingsverzekering (Tak 23) betaalt u 2% verzekeringstaks. Deze taks wordt berekend door het gestorte bedrag te delen door 1,02 en het verschil te nemen. Stel dat u een bedrag stort van € 1.000. Dan moet u die € 1.000 delen door 1,02 met als resultaat € 980,39. Het verschil tussen € 1.000 en € 980,39 is € 19,61. De verzekeraar zal dus € 19,61 aan verzekeringstaksen afhouden. ...
Lees meer

INBRENG - 14.11.2022

Inbreng van een vordering tegen nominale of tegen economische waarde?

Wanneer een (moeilijk inbare) vordering ingebracht wordt in het vermogen van de (verbonden) vennootschap die schuldenaar is van die vordering, dan kan die inbreng tegen nominale waarde of tegen marktwaarde gebeuren. De marktwaarde ligt dan meestal lager dan de nominale waarde. Hoe waardeert u dan de in ruil voor die inbreng in natura ontvangen aandelen?
Lees meer
Financieel & bankzaken - Beleggen

Meest gelezen tips & adviezen

FINANCIEEL - BELEGGINGEN - 25.10.2022

Zijn de beursverliezen van uw BV aftrekbaar?

De beurzen beleven momenteel turbulente tijden. Heeft u overtollige liquiditeiten van uw vennootschap belegd in aandelen, obligaties, beveks of beleggingsfondsen, dan zijn die mogelijk (fors) in waarde gedaald of heeft u ze misschien zelfs al met verlies verkocht. Zijn die verliezen dan aftrekbaar voor uw BV?
Lees meer

BELEGGEN - 28.10.2022

Cash brengt weer iets op

Er valt opnieuw geld te verdienen met termijnrekeningen in euro en zeker in Amerikaanse dollar. Hoe belegt u uw cash momenteel optimaal?
Lees meer

BELEGGEN - RISICOSPREIDING - 28.10.2022

Hoe elke maand een klein bedrag beleggen?

U zou graag elke maand een klein bedrag (bv. € 50 of € 100) beleggen in aandelen voor uzelf of uw (klein)kinderen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe pakt u dat aan? Hoe zit dat fiscaal gezien?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app