Financieel & bankzaken - Beleggen

Recent toegevoegde tips & adviezen

BELEGGEN - 28.01.2021

2020: een jaar om snel te vergeten?

Het hoeft geen betoog, 2020 was voor de beleggers een moeilijk jaar. Toen in maart van vorig jaar duidelijk werd dat corona meer was dan een simpel griepje, was het hek op de financiële markten van de dam. Er volgde een jaar met ongeziene volatiliteit... Een korte terugblik om na te gaan welk rendement voor uw portefeuille in 2020 aanvaardbaar was.
Lees meer

BELEGGEN - 28.01.2021

Hoe nu beleggen in obligaties?

Het faillissement van Fred & Ginger toont aan dat u bij de opbouw van een obligatieportefeuille een aantal belangrijke basisregels in acht moet nemen. Waarop moet u zeker letten en hoe vermijdt u grote risico’s?
Lees meer

BELEGGEN - RENDEMENT - 25.01.2021

Beleggen op het juiste moment

U wilt uw spaargeld graag omzetten in beleggingen, maar het risico op een slechte timing doet u twijfelen. Regelmatig beleggen kan een oplossing zijn: waarom? Hoe pakt u dat concreet aan? Hoe zit het met kosten en taksen?
Lees meer

BELEGGEN - RENDEMENT - 13.01.2021

Dividenden als spaarpot voor later?

U wilt graag een aandelenportefeuille opbouwen met mooie dividenden zodat u later bijkomende inkomsten heeft als u ooit stopt. Hoe pakt u dat aan en hoe vermijdt u te veel belastingen?
Lees meer

BELEGGEN - 17.12.2020

Cryptomunten: trend of hype?

Na een forse terugval doen cryptomunten zoals de bitcoin het opnieuw uitstekend. Is het een goed idee om een klein stukje van uw portefeuille in cryptomunten te beleggen?
Lees meer

ONROEREND GOED - 17.12.2020

Vastgoed kopen via ‘Biddit’?

Onroerende goederen worden steeds vaker online verkocht via ‘Biddit’. Wat houdt dat precies in? Kunt u een pand dat via Biddit te koop staat ook bezoeken? Is een bod via Biddit bindend? Kunt u nog iets ondernemen als u per ongeluk een verkeerde prijs geboden heeft? Hoe wordt de verkoop gefinaliseerd? Wie betaalt de kosten? Waarom kan werken met Biddit ook voor de verkoper interessant zijn?
Lees meer
Financieel & bankzaken - Beleggen

Meest gelezen tips & adviezen

FINANCIEEL - 10.11.2020

Weer een nieuwe effectentaks...!?

Nieuwe effectentaks. Einde 2019 heeft het Grondwettelijk Hof de effectentaks van de regering-Michel vernietigd (GwH, 138/2019, 17.10.2019) . De nieuwe minister van Financiën heeft echter al een wetsontwerp klaar voor een nieuwe versie, de zgn. solidariteitsbijdrage op effectenrekeningen. ...
Lees meer

AANGIFTE - ROERENDE VOORHEFFING - 06.11.2020

Online aangifte rv voortaan via MyMinfin!

Sinds 19.10.2020 moet uw vennootschap de online aangifte in de roerende voorheffing (rv) via MyMinfin indienen. Hoe zit dat dan juist? En kan ze ook nog een papieren aangifte indienen?
Lees meer

BELEGGEN - AANDELEN - 17.11.2020

Holdings fiscaal interessanter?

Fonds of holding? Wie belegt in aandelen, kiest vaak voor een distribuerend aandelenfonds. Op die manier heeft u een goede spreiding over meerdere aandelen en ontsnapt u aan de 1,32% uitstaptaks. Op de coupon (uitkering) betaalt u dan 30% roerende voorheffing. U kunt echter hetzelfde bereiken door te beleggen in beursgenoteerde holdings die zelf beleggen in meerdere aandelen. Denken we maar aan Sofina, Gimv, GBL, Ackermans & van Haaren, Brederode, enz. U betaalt bovendien geen jaarlijkse beheerskost, die bij fondsen oplopen tot 2% per jaar. Ook fiscaal is er echter een mooi voordeel. ...
Lees meer