Financieel & bankzaken - Beleggen

Recent toegevoegde tips & adviezen

BELEGGEN - GOUD - 14.05.2024

Hoe beleggen in goud?

De goudprijs bereikt nieuwe recordhoogten (meer dan $ 2.300 per ounce of ongeveer € 70.000 per kilogram). Op welke manier kunt u beleggen in goud en wat zijn de fiscale implicaties?
Lees meer

BELEGGEN - RENDEMENT - 14.05.2024

Ierse trackers zijn fiscaal het meest voordelig!

Even opfrissen. Een tracker of ETF (Exchange Traded Fund) is een beleggingsfonds dat een index of een andere korf van onderliggende aandelen, obligaties of grondstoffen ‘volgt’ of ‘trackt’. De populairste trackers volgen een belangrijke beursindex zoals de Euro Stoxx 50, de wereldwijde MSCI-index of de Amerikaanse S&P 500. Deze trackers noteren op de beurs zoals een aandeel. ...
Lees meer

BUSINESS ANGELS - 13.05.2024

Business angels worden fiscaal gezegend door de Rulingdienst

Uit enkele recent gepubliceerde voorafgaande beslissingen blijkt dat de Rulingdienst een fiscaal voordelige behandeling onderschrijft m.b.t. de meerwaardevrijstelling op aandelen gerealiseerd door een zgn. business angel naar aanleiding van diens exit. De rulings vormen geen vrijgeleide voor investeerders om onbelast meerwaarde te realiseren, maar zijn een welgekomen verduidelijking voor business angels die start-ups en scale-ups willen ondersteunen in hun groei.
Lees meer

BELEGGEN - 29.04.2024

Passief beleggen in de lift?

De markt stelselmatig kloppen is haast onmogelijk. Hoeft het te verbazen dat passief beleggen, via trackers of ETF’s, steeds populairder wordt?
Lees meer

BELEGGEN - 29.04.2024

Beleggen in artificiële intelligentie: is het vet al van de soep of niet?

De meningen over investeren in artificiële intelligentie zijn op dit moment erg verdeeld. Sommigen denken dat het vet al van de soep is en dat de waarderingen van dit soort bedrijven te fors zijn opgelopen. Anderen menen dat de potentiële productiviteitsgroei die AI met zich meebrengt, nog onvoldoende tot zijn recht komt in de aandelenkoersen...
Lees meer

BELEGGEN - FONDSEN - 26.04.2024

Wat kost een fonds nu echt?

Fondsen zijn geliefd bij beleggers vanwege hun gemak en het potentieel voor diversificatie, maar wat zijn nu de werkelijke kosten van een fonds en wat heeft u zelf in de hand (behalve de fiscaliteit)?
Lees meer
Financieel & bankzaken - Beleggen

Meest gelezen tips & adviezen

AANGIFTE - ROERENDE VOORHEFFING - 03.04.2024

Wanneer terugbetaling van rv op interest en dividenden?

U heeft dividenden of interesten ontvangen. Als achteraf blijkt dat er te veel roerende voorheffing werd ingehouden, kunt u die eventueel nog terugvorderen via uw aangifte personenbelasting. Wanneer is dat het geval en hoe doet u dat dan?
Lees meer

BELEGGEN - RISICOSPREIDING - 01.03.2024

Uw liquidatiereserves beleggen via een Tak 6?

DBI-bevek. Het fiscaal voordeel van DBI-fondsen voor vennootschappen is dat de meerwaarde en de inkomsten vrijgesteld zijn van belastingen. DBI-beveks beleggen echter hun volledige portefeuille in aandelen, waardoor ze minder geschikt zijn voor ondernemers en vrije beroepers die wat minder risico willen nemen met hun liquidatiereserves, die ze er systematisch na vijf jaar uithalen. ...
Lees meer

BELEGGEN - RENDEMENT - 26.04.2024

Hoe uw liquidatiereserves (fiscaalvriendelijk) beleggen?

Heel wat ondernemers leggen systematisch liquidatiereserves aan in hun vennootschap om ze dan na vijf jaar eruit te halen. Hoe kunt u die ondertussen het best beleggen, rekening houdend met de fiscale context?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app