Gestart als zelfstandige - Bedrijfspand huren

Recent toegevoegde tips & adviezen

ONROEREND GOED - AANKOOP - 30.09.2020

Voorkoop- of voorkeurrecht afspreken met uw verhuurder?

U huurt een winkelpand dat u op termijn zou willen aankopen. Kunt u een zgn. voorkoop- of voorkeurrecht met de verhuurder overeenkomen? Kunt u dat ook nog doen in de loop van de huurovereenkomst en hoe gaat u dan te werk?
Lees meer

ONROEREND GOED - VARIA - 22.09.2020

De registratie van huurcontracten sinds 1 augustus 2020

Wanneer u een gebouw huurt of verhuurt, moet de huurovereenkomst meestal geregistreerd worden. Wie moet dat doen, de huurder of de verhuurder, hoe moet dat gebeuren en hoeveel registratierecht moet er dan betaald worden?
Lees meer

ONROEREND GOED - VERHUUR - 03.06.2020

Een huurcontract sluiten voor één jaar of minder?

In deze onzekere tijden wilt u misschien liever een huurcontract van korte duur sluiten. Wat is er in zo’n geval dan weer precies van belang en kunt u zo’n contract van korte duur ook vóór of na een gewone huur sluiten?
Lees meer

ONROEREND GOED - HUUR - 02.06.2020

Een huurcontract sluiten voor één jaar of minder?

In deze onzekere tijden wilt u misschien liever een huurcontract van korte duur sluiten. Wat is er in zo’n geval dan weer precies van belang en kunt u zo’n contract van korte duur ook vóór of na een gewone huur sluiten?
Lees meer

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN - 02.06.2020

Wat later of zelfs minder huur te betalen?

Uw vennootschap of zaak huurt een pand. Om haar activiteit in uit te oefenen huurt uw vennootschap/eenmanszaak al geruime tijd een pand. U heeft tot nu toe de huur altijd correct en op tijd betaald, maar door de coronacrisis zit u nu krap bij kas. Een begripvolle verhuurder. U bent bij uw verhuurder gaan aankloppen en die had begrip voor uw situatie. Hij heeft u toegestaan dat u bv. de huur voor de maand mei slechts voor de helft (kwijtschelding) en de huur van juni pas in september (uitstel van betaling) moet betalen. Fiscale gevolgen bij kwijtschelding huur?...
Lees meer

BTW - VERHUUR - 19.05.2020

Kwijtschelding huur bij verhuur met btw, waarop letten?

U verhuurt een magazijn met btw. Door de crisis zit uw huurder in financieel nauwe schoentjes en u wilt hem de huur van enkele maanden kwijtschelden. Heeft dat gevolgen voor de btw? Wat met uw btw-aftrek als verhuurder?
Lees meer