Gestart als zelfstandige - Leveranciers

Recent toegevoegde tips & adviezen

SLECHTE BETALERS - DEURWAARDER - 14.02.2023

Een deurwaarder aan de deur voor schulden die een van uw leveranciers heeft?

Een van uw leveranciers of een aannemer die bij u werken uitvoert, heeft kennelijk openstaande schulden, want de deurwaarder legt een zgn. beslag onder derden bij u. Wat moet u dan precies doen? Wat riskeert u als u zich daar niet aan houdt?
Lees meer

RECHT - HANDELSPRAKTIJKEN - 21.11.2022

Een nietige clausule in uw contract, en dan?

Een clausule die in de overeenkomst met een opdrachtgever of klant staat, blijkt nietig te zijn. Blijft in dat geval het contract zelf toch nog voortbestaan of niet? Kan de nietige clausule vervangen worden door een bepaling die wel geldig is?
Lees meer

RECHT - AANSPRAKELIJKHEID - 07.11.2022

Extra voorzorgen nemen als u onderhandelt over een belangrijk contract?

U gaat mogelijkerwijs binnenkort in zee met een nieuwe grote klant. Wat zijn dan vanaf 1 januari 2023 extra aandachtspunten bij uw contractonderhandelingen zelfs voordat u effectief samen zakendoet? Wat riskeert u als u er zich niet aan houdt?
Lees meer

RECHT - BESTELLING - 24.10.2022

Uw leverancier gaat failliet: wat met lopende bestellingen?

U plaatste een bestelling bij een leverancier die vóór de levering failliet gaat. Betekent dat dan ook dat de bestelling sowieso niet geleverd zal worden? Gelden dezelfde regels als uw leverancier een gerechtelijke reorganisatie vraagt?
Lees meer

RECHT - HANDELSPRAKTIJKEN - 13.09.2022

Uw bedrijfsgegevens verplicht vermelden op sociale media?

Begin augustus was er in de pers commotie rond het feit dat influencers verplicht hun adresgegevens zouden moeten vermelden op de socialemediakanalen waarop ze actief zijn. Hoe komt dat en gelden diezelfde regels ook voor uw zaak of vennootschap als die actief is op bv. Facebook of LinkedIn?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app