Gestart als zelfstandige - Sociale bijdragen zelfstandigen

Recent toegevoegde tips & adviezen

SOCIAAL STATUUT ZELFSTANDIGE - SOCIALE BIJDRAGEN - 12.02.2024

Uw sociale bijdragen in 2024 vrijwillig aanpassen?

U heeft van uw sociale kas de eerste afrekening van 2024 ontvangen. Daarop staat de kwartaalbijdrage die u dit jaar moet betalen. Moet u dat bedrag aanpassen als u dit jaar meer of minder denkt te verdienen? Wat zijn de gevolgen?
Lees meer

EXTRALEGAAL PENSIOEN - 06.12.2023

Link tussen VAPZ en sociale bijdragen?

Aftrekbare VAPZ-premies. Heeft u een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) afgesloten, dan zijn de premies daarvan binnen bepaalde grenzen fiscaal aftrekbaar van uw loon. In 2023 zijn die grenzen 8,17% van uw geïndexeerd netto belastbaar beroepsinkomen van 2020, met een maximum van € 3.859,40 voor de premies van een gewone VAPZ, en 9,40% van dat inkomen met een maximum van € 4.440,43 voor een sociaal VAPZ. ...
Lees meer

SOCIAAL STATUUT ZELFSTANDIGE - SOCIALE BIJDRAGEN - 04.12.2023

Uw laatste sociale bijdragen voor 2023 zeker op tijd betalen!

Als zelfstandige moet u uw sociale bijdragen vóór het einde van ieder kwartaal betaald hebben. Wist u echter dat een tijdige betaling van uw sociale bijdragen voor het laatste, vierde kwartaal zeker van belang is? Waarom is dat zo?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - SOCIAAL STATUUT - 20.06.2023

Is uw BV aansprakelijk als een bestuurder zijn persoonlijke sociale bijdragen niet betaalt?

U zou een nieuwe bestuurder willen benoemen in uw BV. Net zoals uzelf zal die sociale bijdragen moeten betalen op zijn loon. Wat als hij dat niet doet?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - SOCIAAL STATUUT - 06.06.2023

Minder sociale bijdragen op attest dan op afrekeningen?

Bij het verzamelen van uw papieren voor uw privéaangifte merkt u dat het bedrag van uw sociale bijdragen op het attest van uw sociale kas lager is dan het totaalbedrag van de afrekeningen die u in 2022 ontvangen heeft. Welk bedrag is dan fiscaal aftrekbaar?
Lees meer

SOCIAAL STATUUT - SOCIALE KAS - 23.05.2023

Veranderen van sociale kas: actie tegen 30 juni!

Uiterlijk 30 juni opzeggen! Wilt u veranderen van sociale kas, om welke reden ook, dan moet u inderdaad een opzeg geven van zes maanden bij uw huidige sociale kas. Uw overstap gaat in het voorkomende geval dus ook pas effectief in op 1 januari 2024. Tip.  Het is uw nieuwe sociale kas die dat allemaal voor u in orde brengt. ...
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app