Gestart met een vennootschap

Recent toegevoegde tips & adviezen

GESTART MET EEN VENNOOTSCHAP - AFTREKBARE KOSTEN EN AFSCHRIJVINGEN - 30.05.2023

Hoe stelt uw vennootschap een correcte factuur op?

Als uw vennootschap een factuur uitstuurt, moet ze er rekening mee houden dat die aan bepaalde wettelijke voorwaarden moet voldoen. Wat zijn die voorwaarden precies? En zijn er sancties als u het verkeerd doet?
Lees meer

GESTART MET EEN VENNOOTSCHAP - AFTREKBARE KOSTEN EN AFSCHRIJVINGEN - 30.05.2023

Welke restaurantkosten zijn aftrekbaar en voor hoeveel?

Wanneer uw vennootschap indruk wil maken op een (potentiële) klant, kan een etentje in een restaurant uiteraard niet ontbreken. Maar kan dat etentje ingebracht worden als een onkost en voor hoeveel? En wat met andere maaltijden verbruikt in het kader van de professionele activiteit?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - SANCTIES - 25.05.2023

Vanaf 01.09.2023 betere bescherming voor particuliere slechte betalers!

Vanaf 01.09.2023 moeten ondernemers (eenmanszaken, vennootschappen of VZW’s) zich aan striktere regels houden voor de interesten en de schadevergoedingen die zij kunnen vragen aan particuliere klanten die niet tijdig betalen. De betreffende wet werd op 23.05.2023 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Wat moet u hierover precies weten?
Lees meer

FISCAAL - ONKOSTENVERGOEDING - 23.05.2023

Uw onkostenvergoeding nu meer in het vizier van de fiscus?

Keert uw vennootschap u een forfaitaire onkostenvergoeding uit, dan is het bedrag daarvan in principe voor haar aftrekbaar en bij u privé niet belastbaar. Het is evenwel belangrijker dan ooit om dat bedrag goed te onderbouwen! Hoezo en hoe doet u dat precies?
Lees meer

AANGIFTE - SANCTIES - 23.05.2023

Aangiften tijdig laten indienen nu meer dan ooit van belang!

Het aangifteseizoen voor inkomstenjaar 2022 is van start gegaan. Tot wanneer heeft uw boekhouder dit jaar de tijd om uw privéaangifte en de aangifte van uw vennootschap in te dienen? Welke sancties riskeert u bij een laattijdige aangifte en wat is er daarvoor ter zake recent gewijzigd?
Lees meer

GESTART MET EEN VENNOOTSCHAP - VENNOOTSCHAPSBELASTING - 15.05.2023

Fiscus kan niet onbeperkt in de tijd teruggaan bij controle

Als de fiscus een controle bij uw vennootschap uitvoert, kan hij niet zomaar onbeperkt vroegere aangiften betwisten. Hij moet zich houden aan bepaalde termijnen. Wat betekent dat concreet en hoe werden die termijnen vanaf boekjaar 2022 gewijzigd?
Lees meer
Gestart met een vennootschap

Meest gelezen tips & adviezen

VENNOOTSCHAP - BELASTBARE VOORDELEN - 13.03.2023

Voordeel verwarming en elektriciteit: wanneer wordt dat nog forfaitair bepaald?

Omdat de energieprijzen in 2022 torenhoog waren, heeft u toen uw privéfacturen voor verwarming en elektriciteit door uw vennootschap laten betalen, ervan uitgaand dat u dan daarvoor op een forfaitair voordeel alle aard belast zou worden. Maar is dat nog wel altijd zo?
Lees meer

AUTO VIA VENNOOTSCHAP - 09.05.2023

Vergroening autofiscaliteit: auto’s op benzine en diesel

Zoals u weet wordt de aftrekbaarheid van de kosten voor auto’s op benzine, diesel of cng/lng voor uw vennootschap de komende jaren verder beperkt. Nu de eerste belangrijke datum van 01.07.2023 nadert, staan we even stil bij de nieuwe regels.
Lees meer

AFTREKBARE KOSTEN - 14.03.2023

Bioscoopticket voor uw klanten

Cadeautje voor cinefiele klanten. Onlangs was het weer de Oscaruitreiking en deze gebeurtenis herinnerde een abonnee eraan dat enkele van zijn klanten fervente filmliefhebbers zijn. Hij besloot meteen om zijn BV filmtickets te laten kopen om aan die klanten cadeau te doen, maar hoe wordt dat fiscaal gezien behandeld? ...
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app