Gestart met een vennootschap - Loon uit vennootschap halen

Recent toegevoegde tips & adviezen

LOON - 09.12.2021

Moet u uw loon indexeren?

Indexering lonen werknemers. Wegens de toenemende inflatie werd in augustus 2021 de zgn. spilindex overschreden. Als gevolg daarvan worden de lonen van de meeste bedienden vanaf 01.01.2022 geïndexeerd met 3,56%. Ook voor uw loon? Neen, de automatische indexering geldt niet voor uw loon als bedrijfsleider. Het is de algemene vergadering van een vennootschap die beslist hoeveel loon haar bestuurders of zaakvoerders krijgen. Heeft u alle of de meerderheid van de aandelen in handen, dan betekent dat dus dat u zelf beslist hoeveel u verdient. ...
Lees meer

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - LOON - 25.11.2021

Een tantième in plaats van extra gewoon loon?

Om in 2021 toch het verlaagd vennootschapstarief te genieten, kunt u nu nog ‘snel’ een extra loon opnemen. Dat ‘probleem’ kunt u echter eventueel ook nog in 2022 oplossen met een tantième. Dat heeft voor- maar ook nadelen. Welke?
Lees meer

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - LOON - 15.11.2021

Nog extra loon voor verlaagd tarief in 2021 of beter niet?

Tot nog toe heeft u in 2021 maar een beperkt maandloon opgenomen. Nu, aan het einde van het jaar, lijkt het erop dat dit loon niet genoeg zal zijn om te voldoen aan de zgn. minimumloonvoorwaarde. Neemt u dan nu nog het best extra loon op zodat uw BV niet uitgesloten is van het verlaagd tarief of niet?
Lees meer