Gestart met een vennootschap - Rekening-courant

Recent toegevoegde tips & adviezen

VENNOOTSCHAP - BELASTBARE VOORDELEN - 16.08.2022

Voordelen alle aard: boeking via uw rekening-courant zou beter zijn dan op uw loonfiche te zetten?

Uw voordelen alle aard (VAA) die u geniet van uw BV, worden ieder jaar op uw loonfiche gezet. Volgens een collega zou u die voordelen echter beter op uw rekening-courant laten boeken want dan zou u dat niets kosten! Is dat effectief zo?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - ONKOSTENVERGOEDING - 10.05.2022

Voortaan uitkijken als u betaalt met de verkeerde kaart?

Uw boekhouder maakte u er onlangs op attent dat u maar beter niet meer te veel kosten van uw BV met uw privébankkaart betaalt. Dat zou iets te maken hebben met het feit dat sinds 01.01.2022 al uw onkostenvergoedingen op uw loonfiche moeten komen... Hoe zit dat precies en wat zou dan het probleem kunnen zijn?
Lees meer

VOORDEEL ALLE AARD - 26.04.2022

VAA gratis lening bij verlengd boekjaar?

Voordeel alle aard gratis lening? Dat kent u. Kortweg is dat het voordeel, in de vorm van een fictieve interest, waarop u belast wordt als u renteloos leent van uw vennootschap. De interestvoet om de berekening te maken wordt jaarlijks vastgesteld, nadat het inkomstenjaar voorbij is. ...
Lees meer

INTERESTEN - 29.03.2022

Interest van vennootschap = dividend?

Het overdreven deel van de interesten die u krijgt van uw vennootschap, wordt fiscaal beschouwd als niet-aftrekbare dividenden. Hoe kunt u dat vermijden?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - REKENING-COURANT - 15.03.2022

Uw rc-schuld correct omzetten in een fiscaal voordelige lening met vaste looptijd?

Uw rekening-courantschuld kost u 6,48% voor 2021, terwijl dat maar 0,11% per maand is voor een lening met vaste looptijd. Uw rc-schuld omzetten in zo’n lening loont dus, tenminste als u het correct doet. Waarop moet u zeker letten?
Lees meer

INTERESTEN - REKENING-COURANT - 02.03.2022

6,48% interest op rc-schuld, dat kan goedkoper?

Leende u in 2021 via de rekening-courant van uw vennootschap, dan wordt u privé belast op een voordeel gratis lening van 6,48%. Dat moet goedkoper kunnen, niet?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app