Personeel - Aansprakelijkheid

Recent toegevoegde tips & adviezen

RECHTEN EN PLICHTEN - AANSPRAKELIJKHEID - 21.11.2019

Online pakjes moeten naar thuis en niet naar het werk

Online iets kopen en het pakje op het werk (i.p.v. thuis) laten toekomen, is schering en inslag geworden. Het kan zelfs zo uit de hand lopen (in bepaalde periodes) dat uw onthaalbediende er x-aantal tijd ‘job aan heeft’ om aan te pakken, te mailen of bellen naar de betrokkene, enz. Kunt u daar paal en perk aan stellen en zo ja, hoe?
Lees meer

PERSONEEL - AANSPRAKELIJKHEID - 07.11.2019

Uw verplichtingen bij een arbeidsongeval...

Een van uw werknemers wordt het slachtoffer van een ongeval op de werf of op de weg van of naar het werk. Welke stappen moet u dan ondernemen? Wat riskeert u als u zich daar niet aan houdt?
Lees meer

LOON - RECHTEN EN PLICHTEN - 11.09.2019

Kunt u loon terugeisen voor ‘Netflix bingen’?

Stel, een werknemer wordt betrapt op het kijken van bv. YouTube of Netflix tijdens de werkuren en/of hij geeft dit feit toe. Kunt u dan zeggen dat u loon te veel betaald heeft en dat terugvragen? Zo’n voorval deed zich onlangs voor in de USA, waarover u wellicht gelezen heeft in de media. Hoe zit dat hier?
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - 29.04.2019

Aansprakelijk als de personeelsdienst fout adviseert?

Als iemand een vraag stelt aan de personeelsdienst en uw medewerker in kwestie zou een verkeerd antwoord geven, waardoor die werknemer schade zou lijden, kunt u daarvoor dan aansprakelijk gesteld worden? Een recent arrest licht toe...
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - VERKEERSBOETE - 12.04.2019

Geflitst met bedrijfsvoertuig: boete van... € 192.000?

Een werknemer werd geflitst met een bedrijfsvoertuig in Charleroi met 72 km/u in een zone 50 en dat leidde uiteindelijk tot een straf... van € 192.000. Heeft u ook dat verhaal gehoord/gelezen in de media? Kan zoiets echt?
Lees meer

Cookiebeleid