Personeel - Aanwerving

Recent toegevoegde tips & adviezen

AANWERVEN - 24.04.2020

Aangeworven vóór ‘coronatime’, nu niet meer nodig...

Een werkgever had lang vóór de coronacrisis begon, een nieuwe werknemer aangeworven (én zijn contract getekend), die nu echter niet meer nodig was. Dat mailde hij ook aan de werknemer: “Vermits iedereen al op ‘technische werkloosheid’ staat, gaat de aanwerving niet door.” Was dat echter wel verstandig?
Lees meer

FISCAAL - ONKOSTENVERGOEDING - 10.04.2020

Thuiswerk in coronatijden: wat met telewerkvergoedingen?

U werkt met personeel dat dezer dagen noodgedwongen van thuis uit moet werken. Kunt u hen dan daarvoor ook een (hogere) telewerkvergoeding geven en mag u uzelf als zaakvoerder ook die onkostenvergoeding toekennen?
Lees meer

DISCRIMINATIE - PERSONEELSBELEID - 27.03.2020

Genderwet uitgebreid met o.a. adoptie en ivf

Op 9 maart 2020 werd de zgn. Genderwet uitgebreid met nieuwe criteria, zoals vaderschap, meemoederschap, borstvoeding, ivf en adoptie. Een (direct) onderscheid op basis van deze criteria wordt daardoor gelijkgesteld met een (direct) onderscheid op basis van geslacht. Welke gevolgen heeft dit?
Lees meer

AANWERVEN - ARBEIDSOVEREENKOMST - 12.03.2020

Nieuwe eisen, maar toch nog een contract?

Daags na de ondertekening van zijn contract stelde een nieuwe werknemer via e-mail nog extra eisen i.v.m. de firmawagen. De werkgever reageerde niet op de e-mail, maar toen de datum van indiensttreding eraan kwam, liet hij weten dat hij nota nam van de contractbreuk door de werknemer. Wat was het gevolg?
Lees meer

REKRUTERING - 03.02.2020

De kandidaat heeft zijn contract getekend, maar wil uiteindelijk toch niet starten... 

Aangezien het voor bepaalde functies soms erg moeilijk is om kandidaten te vinden, komt het al wel eens voor dat een kandidaat toch nog een ander aanbod aanvaardt, zelfs nadat hij al een contract getekend heeft. In het beste geval neemt de kandidaat dan contact op om u te laten weten dat hij uiteindelijk toch niet bij het bedrijf in dienst wenst te treden. Soms komt hij echter zelfs gewoon niet opdagen op de voorziene datum van indiensttreding. Wat kunt u hiertegen ondernemen? Kunt u dan ook de kosten voor de rekrutering op de kandidaat verhalen?
Lees meer

PERSONEEL - AANWERVEN - 28.01.2020

Wat wijzigt er als er een IBO’er bij u aan de slag is?

U heeft wellicht ook al gehoord van een zgn. IBO of ‘individuele beroepsopleiding’. Hoe voordelig is het om iemand via dat statuut aan te werven? Wat is er sinds 1 januari 2020 gewijzigd i.v.m. de verzekering voor arbeidsongevallen?
Lees meer

Cookiebeleid