Personeel - Alternatief belonen

Recent toegevoegde tips & adviezen

ARBEIDSOVEREENKOMST - 01.12.2022

Buitenlandse werknemers aanwerven: aandachtspunten

In België zijn er, mede door de schaarste op de nationale arbeidsmarkt voor bepaalde nichesectoren, heel wat buitenlandse werknemers actief. Er zijn echter heel wat verplichtingen die u als werkgever moet vervullen voordat u een onderdaan van een ander land kunt tewerkstellen in uw onderneming. Een overzicht...
Lees meer

PERSONEEL - ONKOSTENVERGOEDING - 30.11.2022

Hogere thuiswerkvergoeding sinds 01.12.2022!

Werknemers die regelmatig thuiswerken kunnen daarvoor een forfaitaire ‘thuiswerkvergoeding’ krijgen. Hoeveel? En wat zijn de regels weer?
Lees meer

ACTUALITEIT - BELASTINGEN - 28.11.2022

Weer meer binnenlandse dagvergoeding vanaf 01.12.2022!

Het maximale bedrag dat u zich als zgn. binnenlandse dagvergoeding kunt uitkeren verhoogd weer vanaf 01.12.2022. Wanneer kunt u een dagvergoeding toekennen en wat zijn de aandachtspunten?
Lees meer

PERSONEEL - FISCAAL - 28.11.2022

Vanaf 01.12.2022 weer hogere thuiswerkvergoeding!

Werknemers die regelmatig thuiswerken, kunnen daarvoor een forfaitaire ‘thuiswerkvergoeding’ krijgen. Hoeveel? Wat zijn de regels weer? En komt u ook in aanmerking voor zo’n vergoeding?
Lees meer

BEDRIJFSWAGEN - VAA - 23.11.2022

Werknemer ‘tankt’ thuis elektriciteit: mag u dat betalen?

Een werknemer heeft een elektrische of een hybride bedrijfswagen en hij ‘tankt’ af en toe elektriciteit thuis. Mag u die elektriciteitskosten dan terugbetalen volgens het zgn. tarief van de CREG of hoe weet u hoeveel u mag terugbetalen?
Lees meer

VERZEKERINGEN - 14.11.2022

Verzekeringspakket aanbieden om talentrijke medewerkers aan te trekken

Volgens de VDAB stonden er op 29 september 2022 in Vlaanderen alleen al 94.722 vaste jobaanbiedingen open. Het is dus vandaag vaak moeilijk om nieuwe krachten aan te trekken. Mede daarom is ook de retentie van talentvolle werknemers meer dan ooit belangrijk. Hoe kunnen verzekeringen u daarbij helpen? Met welke praktische aandachtspunten houdt u dan het best rekening?
Lees meer
Personeel - Alternatief belonen

Meest gelezen tips & adviezen

BEDRIJFSWAGEN - FISCALE AFTREK - 15.09.2022

Welke besteldatum van belang voor bestelling firmawagen?

Een werkgever heeft een bediende in dienst genomen die na één jaar anciënniteit (vanaf 1 september 2023) recht heeft op een hybridebedrijfswagen (plug-in). Hij is van plan om die wagen te bestellen vóór 30 juni 2023 om de voordelige fiscale regels m.b.t. de aftrekbaarheid te behouden. Is dat echter wel een goed plan?
Lees meer

BEDRIJFSWAGEN - CARPOLICY - 28.09.2022

Bedrijfswagen kan niet op tijd geleverd worden...

Bestelt u een nieuwe bedrijfswagen bv. voor een nieuw aangeworven werknemer, dan moet u momenteel soms rekening houden met lange leveringstermijnen. Wat als die wagen daardoor later bij de werknemer komt dan u bij de aanwerving beloofd had? Een werkgever kwam hierdoor onlangs in de problemen...
Lees meer

LOON - ONKOSTENVERGOEDING - 12.10.2022

De energiekosten bij telewerk

Uw werknemers die telewerken, klagen over de hoge energierekening die het telewerk met zich meebrengt. Is er hiervoor een minimale vergoeding voorzien? Mag u ook de werkelijke energiekosten terugbetalen?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app