Personeel - Onderbreking loopbaan

Recent toegevoegde tips & adviezen

ONDERBREKING LOOPBAAN - TIJDSKREDIET - 09.06.2023

Landingsbanen met uitkering onder de 60 jaar?

Algemene regel = 60 jaar. De normale leeftijd om een landingsbaan met uitkeringen te krijgen, ligt al een hele tijd vast op 60 jaar. Voor landingsbanen zonder een uitkering ligt dat anders. Daar kunnen werknemers soms al vanaf 50 jaar instappen. Wél uitzonderingen mogelijk. Werknemers kunnen immers onder bepaalde voorwaarden (bv. een zwaar beroep of een lange loopbaan) ‘landen’ met uitkering vanaf 55 jaar, zowel voor de 1/5 als 1/2 landingsbaan. De Nationale Arbeidsraad ondertekende daarover cao nr. 170 (voor periode van juli 2023 tot en met eind juni 2025) die de basis voorziet. ...
Lees meer

ONDERBREKING LOOPBAAN - OUDERSCHAPSVERLOF - 13.04.2023

Periode thuisblijven of minder werken voor de kinderen?

Stel, uw werknemer wil een bepaalde periode thuisblijven of minder werken voor de kinderen. Neemt hij dan het best ouderschapsverlof (OV) of tijdskrediet (TK)met het motief ‘zorg voor een kind’? Is het van belang dat de werknemer voor 1 juni 2023 een aanvraag indient?
Lees meer

ONDERBREKING LOOPBAAN - TIJDSKREDIET - 16.02.2023

Kunnen uw deeltijdsen nog tijdskrediet met motief nemen?

De nieuwe regeling rond tijdskrediet werd intussen goedgekeurd en geldt sinds 1 februari 2023. Waar er eerst sprake van was dat deeltijdsen geen tijdskrediet met motief én een uitkering van de RVA zouden kunnen krijgen, werd de definitieve regeling iets minder streng. Hoe zit dat precies?
Lees meer

ONDERBREKING LOOPBAAN - TIJDSKREDIET - 23.11.2022

Wat wijzigt er voor tijdskrediet en thematisch verlof in 2023?

De federale regering heeft bij de begrotingsopmaak 2023-2024 gesnoeid in de loopbaanonderbreking en het tijdskrediet. Ook al is die regeling nog niet definitief, u krijgt er wellicht heel wat vragen over van werknemers. Wat is er momenteel al geweten volgens de begrotingsnotificaties en wat is er van belang?
Lees meer

ARBEIDSDEAL - 29.09.2022

Arbeidsdeal: binnenkort vierdagenweek?

Het akkoord dat de federale regering in juni bereikte over de arbeidsdeal kreeg heel wat aandacht in de media. Waar staan we nu met de concrete implementatie van die plannen? Moet het bedrijf binnenkort effectief een vierdagenwerkweek invoeren? Welke andere vormen van flexibiliteit voorziet de arbeidsdeal voor u en uw collega’s?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app