Recht

Recent toegevoegde tips & adviezen

BESCHERMING PARTNER - 18.06.2021

De onaangename gevolgen van een testament voor een kinderloos echtpaar

Een man, gehuwd onder het wettelijk stelsel, overlijdt en laat als enige wettelijke erfgenaam zijn echtgenote na. Tot grote verbazing van de weduwe hebben twee vrienden een eigenhandig testament in hun bezit, waarin de man hen aangesteld heeft tot zijn algemene legatarissen. De gevolgen voor de langstlevende zijn niet min. Welke opties heeft de weduwe? Hoe kon dit vermeden worden?
Lees meer

FACTUUR - AANMANING - 14.06.2021

Uw voorschot wordt niet betaald, wat nu?

Uw klant betaalt het voorschot dat u vroeg niet. Geldt het contract dat u met hem sloot dan nog en moet u ook starten op de werf? Welke afspraken kunt u maken in de overeenkomst die u met uw klant sluit?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - VARIA - 14.06.2021

Een discussie met een klant oplossen via een bemiddelaar?

U heeft een discussie met een klant of een leverancier en die stelt voor om het geschil voor te leggen aan een bemiddelaar veeleer dan naar de rechtbank te stappen. Wat moet u hiervan weten en levert dat ook altijd een resultaat op?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - DEURWAARDER - 14.06.2021

Beslag leggen bij een klant die niet betaalt?

Een klant betaalt uw factuur ondanks een aanmaning niet. Kunt u dan om druk te zetten geen beslag leggen op zijn goederen? Wat zijn de voorwaarden om dat te doen? Wat kunt u daarmee bereiken?
Lees meer

AANDEELHOUDERS - AANSPRAKELIJKHEID - 11.06.2021

Privé aansprakelijk voor belastingen ex-vennootschap?

Een vennoot van een VOF draagt zijn aandelen over, maar wordt een tijd later door de fiscus aangesproken om een belastingschuld van die VOF te betalen. Kan dat wel? Wat zei Cassatie hierover op 30.04.2021, en hoe zit dat voor een BV(BA)?
Lees meer

RECHT - FACTUUR - 10.06.2021

Meer betalen voor de bestelling dan afgesproken?

U plaatst een bestelling bij een leverancier. Na de uiteindelijke levering krijgt u een factuur waarbij de leverancier u ‘meer’ aanrekent onder verwijzing naar de gestegen grondstofprijzen. Hoe kunt u dan reageren?
Lees meer
Recht

Meest gelezen tips & adviezen

FACTUUR - BETALING - 14.05.2021

Hoe een gedeeltelijke betaling van uw facturen verwerken?

Een van uw goede klanten heeft nog een aantal facturen bij u ‘openstaan’ voor in totaal bv. € 5.700. Op uw verzoek heeft hij nu onlangs een betaling van € 2.500 gedaan. Hoe moet u die gedeeltelijke betaling dan aanrekenen? Kunnen er ook gevolgen zijn aan de keuze die u daarbij maakt?
Lees meer

ZAKENDOEN - KLANTEN - 15.04.2021

De vennootschap van een nieuwe klant/leverancier screenen?

U gaat in zee met een nieuwe klant en/of leverancier en u wilt graag weten wie er eigenlijk achter zijn vennootschap zit. Waar kunt u dan zoal info raadplegen over wie de bestuurders en de aandeelhouders daarvan zijn? Even kijken...
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - ADVOCAAT - 22.03.2021

Als uw klant beweert cash te hebben betaald...

Nadat een van uw werkmannen een kleine herstelling heeft gedaan bij een klant stuurt u een factuur. De klant beweert echter cash ter plaatse te hebben betaald. Moet u dat dan zomaar aanvaarden en uw factuur ‘vergeten’? Wat kunt u doen?
Lees meer