Recht

Recent toegevoegde tips & adviezen

AANSPRAKELIJKHEID - OPLEVERING - 05.03.2021

Waterleiding gesprongen door vorst: wie betaalt?

Door het strenge winterweer sprong er een waterleiding op een werf waar u aan de slag bent. Kan de bouwheer u daarvoor dan aansprakelijk stellen? Kunt u zich beveiligen in het aannemingscontract of in uw algemene voorwaarden?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - KLANTENKAART - 05.03.2021

Een klantenkaart voor uw goede klanten?

Om uw ‘vaste’ klanten te belonen denkt u eraan om in uw zaak te gaan werken met een klantenkaart. Met welke aandachtspunten houdt u dan maar beter rekening? Zijn er ook wettelijke beperkingen aan het gebruik?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - PRIJS - 05.03.2021

Alles ‘prijzen’ in uw etalage?

In principe moeten uw goederen steeds geprijsd staan. U zou echter bepaalde exclusievere producten die u verkoopt en die in uw etalage staan, liever niet meer willen ‘prijzen’. Is dat eigenlijk wel mogelijk?
Lees meer

RECHT - HANDELSPRAKTIJKEN - 02.03.2021

Het handelsfonds van een collega overnemen, hoe zit dat?

Uw collega wil het zgn. handelsfonds van zijn zaak aan u overdragen. Is dat dan hetzelfde als een overdracht van aandelen en hoe kunt u vermijden om te moeten opdraaien voor de schulden van de overdrager?
Lees meer

FACTUUR - PROTESTEREN - 02.03.2021

Een termijn voorzien voor het protest van uw facturen?

U denkt eraan om in uw algemene voorwaarden een concrete termijn te voorzien waarbinnen uw klanten uw facturen moeten protesteren. Is een dergelijke bepaling geldig? Maakt het een verschil of u met een professionele klant dan wel met een particuliere klant handelt?
Lees meer

SUCCESSIEPLANNING - 26.02.2021

Een ‘warme’ scheiding van goederen via het verrekenbeding?

De scheiding van goederen wordt vaak omschreven als het huwelijksstelsel van de koude uitsluiting. De echtgenoten behouden elk hun eigen vermogen en inkomsten. U kunt echter ook kiezen voor een ‘warme’ scheiding van goederen, waarbij u bij overlijden en/of echtscheiding toch herverdeelt, via een verrekenbeding. Hoe werkt dat precies? Waar moet u op letten als u zo’n beding wenst in te lassen in uw huwelijksstelsel? Wat zijn de fiscale gevolgen van dat beding bij een overlijden?
Lees meer
Recht

Meest gelezen tips & adviezen

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 10.12.2020

Hoe gaat uw kind het best aan de slag in uw BV?

Uw zoon of dochter is afgestudeerd en zou aan de slag gaan in uw BV. Hoe gebeurt dat dan het best, als bestuurder of als werknemer? Welke bevoegdheden heeft uw kind dan in de vennootschap, hoeveel loon moet uw vennootschap betalen en hoe zit dat met de sociale zekerheid?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - BETALINGSTERMIJN - 04.02.2021

Voor kleine facturen naar de rechter?

Wordt een kleine(re) factuur niet betaald, dan twijfelt u misschien om de betaling daarvan te vorderen via de rechtbank. Zijn er alternatieven?
Lees meer

FACTUUR - PROTESTEREN - 18.01.2021

Onregelmatige factuur: zomaar betalen of beter protesteren?

U ontvangt een factuur die qua bedrag wel correct is maar die niet aan de wettelijke voorwaarden voldoet. Mag u die dan betalen of protesteert u ze maar beter? Loopt u een risico als u zonder meer betaalt?
Lees meer