Recht - Aansprakelijkheid

Recent toegevoegde tips & adviezen

OFFERTES & CONTRACTEN - MIN- & MEERWERKEN - 21.02.2020

Uw klant beslist om toch niet te laten herstellen…

Een klant vraagt u om langs te komen voor een herstelling. Nadat u een offerte maakte, doet de klant geen beroep op uw diensten omdat de herstelling groter is dan gedacht. Kunt u dan nog een factuur sturen voor de verplaatsing en diagnose?
Lees meer

RECHT - VEILIGHEID - 21.02.2020

Strengere spelregels over plaatsing van stookolietanks

De regels over welke stookolietank u kunt installeren, maar ook wanneer er welke controles nodig zijn, verschillen per gewest. Binnenkort worden de regels weer wat strenger in Brussel en Wallonië. Hoe zit dat juist?
Lees meer

VASTGOEDMAKELAAR - AANSPRAKELIJKHEID - 10.02.2020

Een ongeval bij het huisbezoek...

U als vastgoedmakelaar of een personeelslid bezoekt met een kandidaat-huurder of -koper een pand. Wat als er iets gebeurt, bv. iemand die door de vloer zakt?
Lees meer

CONTRACT - 03.02.2020

Nut van een derdenbeding in een overnameovereenkomst

Wanneer kan het in een M&A-context nuttig zijn om de doelvennootschap of een derde partij via een derdenbeding een vorderingsrecht te verlenen?Wat zijn de rechtsgevolgen van zo’n derdenbeding? Moet de derde ook met het beding instemmen? Welke voorwaarden moeten vervuld zijn opdat het derdenbeding geldig is?
Lees meer

RECHT - VEILIGHEID - 03.02.2020

Dieven over de vloer op de werf?

Op een van uw werven gebeurt er een diefstal waarbij bouwmaterialen en/of machines gestolen worden. Kunt u de bouwheer daarvoor aansprakelijk stellen? Kunt u de bouwheer verplichten om er een verzekering voor te nemen?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 03.02.2020

Gevelwerken zonder bouwvergunning, wat met uw factuur?

U voert gevelwerken uit aan een woning, maar nadien blijkt dat de bouwheer geen bouwvergunning aangevraagd had. Kunt u voor die werken daardoor geen enkele vergoeding vragen? De rechter sprak zich onlangs uit...
Lees meer
Recht - Aansprakelijkheid

Meest gelezen tips & adviezen

VERZEKERINGEN - RECHTSBIJSTAND - 10.12.2019

Rechtsbijstand met fiscaal voordeel!

Sinds 01.09.2019 kunt u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten die u privé recht geeft op een belastingvermindering van 40%. Hoe zit dat precies?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 20.01.2020

Klant betaalt niet omdat nog niet alles 100% klaar is?

Uw klant laat weten dat hij u pas iets zal betalen als u de werken volledig afgewerkt heeft. Hij baseert zich op een zgn. ‘exceptie’. Hoe zit dat en kunt u dat niet omdraaien waardoor u alles pas afwerkt als hij u eerst betaalt?
Lees meer

RECHT - VEILIGHEID - 05.12.2019

Wat als een van uw camionettes geflitst werd?

Een van uw arbeiders beging een snelheidsovertreding terwijl hij met uw camionette naar de werf reed. Hoe moet u dan reageren? Kunt u vragen dat uw werknemer de boete betaalt of riskeert u daar zelf voor op te draaien?
Lees meer

Cookiebeleid