Recht - Bedrijfsrecht

Recent toegevoegde tips & adviezen

RECHT - VOORSCHOT - 17.01.2023

Het voorschot houden als de bestelling niet afgehaald wordt?

Een klant bestelt in uw winkel een product dat u niet in voorraad heeft en betaalt een voorschot. Kunt u dan het voorschot behouden als de klant de bestelling niet afhaalt? Welke voorzorgen neemt u in zo’n geval maar beter? Wat kunt u eisen?
Lees meer

RECHT - OFFERTES EN CONTRACTEN - 17.01.2023

Exclusiviteit bekomen van uw leverancier, wat kan?

U verkoopt al vele jaren producten van een bepaald merk en heeft daar ook een belangrijk cliënteel voor. Wat kunt u dan doen als uw leverancier ook gaat leveren aan een dichte concurrent? Hoe kunt u latere discussies op dat vlak vermijden?
Lees meer

BEWIJS - 16.01.2023

Nieuw bewijsrecht sinds 1 november 2020: wanneer van toepassing?

Reeds sinds 1 november 2020 geldt inzake het bewijsrecht Boek 8 van het Burgerlijk Wetboek. Intussen zijn meer dan twee jaar verstreken, een ideale gelegenheid om de principes te herhalen. Wat houdt dit nieuwe bewijsrecht in? Wat is bewijslast? Welke bewijsmiddelen zijn er? En wanneer zijn de nieuwe bewijsregels van toepassing?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - ALGEMENE VOORWAARDEN - 17.01.2023

Uw stock zelf goedkoop aankopen in China?

Op allerhande websites ziet u weleens dat er goedkoop Chinese producten aangeboden worden. Wat als u die nu eens zelf rechtstreeks uit China laat komen om ze door te verkopen in uw winkel? Met wat moet u rekening houden?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - GETROUWHEIDSKAART - 17.01.2023

Korting geven aan trouwe horecabezoekers?

Als horecazaak overweegt u om te gaan werken met een getrouwheidskaart waardoor klanten die bv. tien keer langskomen, korting krijgen bij hun elfde bezoek. Is dit wel mogelijk? Met welke spelregels moet u daarbij dan rekening houden?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - SOLDEN - 17.01.2023

Ook in februari nog solden geven?

Tegen eind januari is een deel van de goederen die u in solden plaatste nog niet verkocht. Kunt u ook nog in februari verdergaan met de solden? Zijn er eigenlijk nog andere mogelijkheden om die goederen tegen een verminderde prijs te verkopen?
Lees meer
Recht - Bedrijfsrecht

Meest gelezen tips & adviezen

ACTUALITEIT - NOTARIS - 05.12.2022

Notarisbezoek vanaf 2023 goedkoper!

Op 18 november 2022 is er een federale wet over het statuut van de notaris goedgekeurd en ook sommige erelonen zullen vanaf 1 januari 2023 dalen. Goed nieuws dus, maar wat is daarbij voor u van belang?
Lees meer

OVEREENKOMST - 01.12.2022

Overname aandelen: zorg voor correcte omschrijving voorwerp overeenkomst

Wat is het belang van een correcte omschrijving van het voorwerp van een overeenkomst tot overname van aandelen? Hoe verzekert u er zich van dat u effectief alle uitgegeven aandelen overneemt? Welke afspraken maakt u het best over dividendrechten? Welke nieuwe regeling voorziet het WVV voor de overname van niet-volstorte aandelen?
Lees meer

RECHT - AANSPRAKELIJKHEID - 07.11.2022

Extra voorzorgen nemen als u onderhandelt over een belangrijk contract?

U gaat mogelijkerwijs binnenkort in zee met een nieuwe grote klant. Wat zijn dan vanaf 1 januari 2023 extra aandachtspunten bij uw contractonderhandelingen zelfs voordat u effectief samen zakendoet? Wat riskeert u als u er zich niet aan houdt?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app