Recht - Bedrijfsrecht

Recent toegevoegde tips & adviezen

RECHT - 16.10.2020

De prijs aanpassen als uw kosten stijgen?

Kan het bedrijf ook voor bestaande contracten met klanten de prijzen aanpassen omdat zijn inkoopprijzen gestegen zijn? Is de stijging van grondstofprijzen door de coronacrisis een reden om tot een aanpassing over te gaan? Kan een prijsaanpassing naar de toekomst toe doorgevoerd worden? Is het mogelijk om in de overeenkomst die u met de klant sluit, afspraken op dat vlak te maken en in welke mate zijn die ook geldig? Gelden er andere regels voor een aannemer die de prijs van zijn diensten wil aanpassen? Wat verandert er binnenkort aan die spelregels?
Lees meer

RECHT - LEVERING - 13.10.2020

Garantie geven op een herstelling?

Uw klant laat u een uurwerk of elektrisch toestel herstellen. Moet u dan twee jaar garantie geven op deze herstelling? Gelden er andere spelregels als u de herstelling deed tijdens de aanvankelijke garantieperiode?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - WAARDEBON - 13.10.2020

Een consumptiecheque: wat moet u daarmee?

Met de nieuwe consumptiecheques wil de regering (door corona getroffen) middenstanders een zetje in de rug geven. Mag of moet u zulke cheques in uw zaak aanvaarden? Hoe gebeurt de afwikkeling eigenlijk?
Lees meer

RECHT - OFFERTES & CONTRACTEN - 13.10.2020

Elders kopen als uw leverancier failliet gaat?

Een van uw leveranciers legde zopas de boeken neer terwijl u nog op een levering van hem wacht. Gaat die levering nog door of kunt u al op zoek gaan naar een andere leverancier? Hoe gaat u daarbij eigenlijk het best te werk?
Lees meer

RECHT - ALGEMENE VOORWAARDEN - 13.10.2020

Nu tijd om uw algemene voorwaarden aan te passen?

Doet u zaken met andere ondernemers, dan moet u rekening houden met het feit dat er vanaf 01.12.2020 mogelijk beperkingen gelden voor uw algemene voorwaarden! Hoezo en moet u die voorwaarden dan nu dringend aanpassen?
Lees meer

RECHT - MEDISCHE SOFTWARE - 07.10.2020

Ineens € 100 meer voor uw medische software?

De softwareleverancier van een huisarts sloeg de prijs van de jaarlijkse licentievergoeding ineens met bijna € 100 op. In de licentieovereenkomst stond immers een clausule dat hij die jaarlijks kon herzien. Is zoiets echter wel toegestaan?
Lees meer
Recht - Bedrijfsrecht

Meest gelezen tips & adviezen

BANK - BETALING - 03.09.2020

Nieuwe spelregels voor online betalingen!

Een nieuwe Europese richtlijn wordt sinds 25 augustus 2020 geleidelijk ingevoerd zodat tegen 1 januari 2021 consumenten beter beschermd zijn als ze online iets aankopen en betalen. Hoe zit dat en wat moet u als ondernemer doen?
Lees meer

OVERNAMEFINANCIERING - 02.10.2020

Nieuw vennootschapsrecht: regels inzake ‘financial assistance’ versoepeld?

Als u een bedrijf overneemt, dan gelden er strenge beperkingen voor de mate waarin u de activa van de overnametarget kunt gebruiken om de overname te financieren. Het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen zou de strenge regelgeving inzake financiële steunverlening vanwege de ‘doelwitvennootschap’ versoepeld hebben, voornamelijk wat de BV betreft. Is dat wel degelijk het geval? Waarin verschillen de nieuwe voorwaarden van de oude? Moet de dubbele uitkeringstest gemaakt worden? Zijn de bestuurders ook aansprakelijk wanneer zij alle regels inzake financiële steunverlening respecteren?
Lees meer

FACTUUR - BETAALTERMIJN - 01.10.2020

Uw klant cash laten betalen?

Als u een herstelling gaat doen bij een klant wilt u misschien wel dat die dadelijk uw rekening betaalt. Maar mag u als aannemer onbeperkt cash geld aanvaarden van uw klant? Hoe gaat u het best te werk en moet u dan eigenlijk ook een factuur bezorgen?
Lees meer

Cookiebeleid