Recht - Handelspraktijken

Recent toegevoegde tips & adviezen

HANDELSPRAKTIJKEN - ALGEMENE VOORWAARDEN - 17.01.2023

Uw stock zelf goedkoop aankopen in China?

Op allerhande websites ziet u weleens dat er goedkoop Chinese producten aangeboden worden. Wat als u die nu eens zelf rechtstreeks uit China laat komen om ze door te verkopen in uw winkel? Met wat moet u rekening houden?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - GETROUWHEIDSKAART - 17.01.2023

Korting geven aan trouwe horecabezoekers?

Als horecazaak overweegt u om te gaan werken met een getrouwheidskaart waardoor klanten die bv. tien keer langskomen, korting krijgen bij hun elfde bezoek. Is dit wel mogelijk? Met welke spelregels moet u daarbij dan rekening houden?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - SOLDEN - 17.01.2023

Ook in februari nog solden geven?

Tegen eind januari is een deel van de goederen die u in solden plaatste nog niet verkocht. Kunt u ook nog in februari verdergaan met de solden? Zijn er eigenlijk nog andere mogelijkheden om die goederen tegen een verminderde prijs te verkopen?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - 05.01.2023

Gerechtelijke reorganisatie: hoe de schuldenaar het vuur aan de schenen leggen?

Elke onderneming krijgt er vroeg of laat mee te maken: een van uw klanten zit in financiële moeilijkheden en start een procedure gerechtelijke reorganisatie. Wat houdt zo’n procedure in? Welke vormen kan zo’n procedure aannemen? Hoe behartigt u optimaal uw belangen als schuldeiser/leverancier? En welke stappen kunt u desgewenst ondernemen om het uw schuldenaar lastig te maken?
Lees meer

GARANTIE - 05.01.2023

Uw levering vertoont verborgen gebreken, wat nu?

Een b2b-klant beweert dat de goederen die het bedrijf leverde, behept zijn met verborgen gebreken. Kan de klant dan vragen dat de koop ongedaan gemaakt wordt en zijn geld van u terugvragen? Kunt u eisen dat u de goederen mag herstellen? Kan de klant bv. ook een schadevergoeding van u vorderen? Wanneer? Welke afspraken kunt u op dat vlak allemaal met de klant maken? Gelden er andere regels als de klant zicht beroept op een extra commerciële garantie die u hem gegeven heeft?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJKEN - SOLDEN - 13.12.2022

Meedoen met de zgn. fluistersolden?

Met de feestdagen voor de deur zou u graag nu al solden geven. Mag u al solden aankondigen vóór 3 januari? Kunt u aan klanten die in de winkel komen niet zeggen dat ze al kunnen genieten van solden?
Lees meer
Recht - Handelspraktijken

Meest gelezen tips & adviezen

OVEREENKOMST - 01.12.2022

Overname aandelen: zorg voor correcte omschrijving voorwerp overeenkomst

Wat is het belang van een correcte omschrijving van het voorwerp van een overeenkomst tot overname van aandelen? Hoe verzekert u er zich van dat u effectief alle uitgegeven aandelen overneemt? Welke afspraken maakt u het best over dividendrechten? Welke nieuwe regeling voorziet het WVV voor de overname van niet-volstorte aandelen?
Lees meer

RECHT - AANSPRAKELIJKHEID - 07.11.2022

Extra voorzorgen nemen als u onderhandelt over een belangrijk contract?

U gaat mogelijkerwijs binnenkort in zee met een nieuwe grote klant. Wat zijn dan vanaf 1 januari 2023 extra aandachtspunten bij uw contractonderhandelingen zelfs voordat u effectief samen zakendoet? Wat riskeert u als u er zich niet aan houdt?
Lees meer

CONTRACTEN - 01.12.2022

Concurrentieverbod: wat is aanvaardbaar?

Bij een overdracht van aandelen of handelsfonds is het gebruikelijk dat de verkoper een concurrentieverbod moet ondertekenen, zodat de koper van de aandelen of van het handelsfonds de nodige tijd krijgt om het cliënteel aan zich te binden. Aan welke voorwaarden moet zo’n concurrentieverbod voldoen? Wat is qua duurtijd aanvaardbaar? Wat is de sanctie als het verbod niet aan de voorwaarden voldoet? Waarmee houdt u bij het opstellen van de overeenkomst het best rekening, zodat de rechter een overdreven beding kan matigen in plaats van het te moeten nietig verklaren?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app