RECHT - 29.06.2023
Reclame via e-mail: wanneer is iemand klant?
U mag enkel naar klanten zonder voorafgaande toestemming promotionele of publicitaire berichten versturen via e-mail. Wanneer is iemand klant?
Lees meer
RECHT - HUWELIJKSVERMOGENSRECHT - 12.05.2023
De (fiscale) gevolgen van ‘vermenging’ op een rekening
Het vermengen van ‘eigen’ gelden door het storten op een gemeenschappelijke rekening is in de praktijk een groot probleem voor gehuwden. Hoe zit dat volgens een nieuw cassatiearrest bij echtscheiding en hoe kijkt de fiscus daartegenaan?
Lees meer
RELATIEBREUK - 28.03.2023
Hoe wordt de alimentatie voor uw kinderen bepaald?
Nadat de ouders uiteengegaan zijn, moet de ene ouder weleens alimentatie van de kinderen betalen aan de andere ouder. Met welke parameters wordt er rekening gehouden bij het bepalen van het bedrag daarvan? Zijn er bepaalde formules of berekeningssystemen waarnaar rechters weleens teruggrijpen of hangt de beslissing af van rechter tot rechter? Riskeert u boven op de eigenlijke alimentatie ook nog andere betalingen voor de kinderen te moeten doen?
Lees meer
RECHT - ECHTSCHEIDING - 14.02.2023
Een vergoeding voor uw winkel betalen aan uw ex?
U raakt verwikkeld in een echtscheiding of gaat uiteen met uw samenwonende partner. Uw ex werkte gedurende een aantal jaren gratis mee in uw eenmanszaak. Riskeert u hem of haar dan daarvoor een vergoeding te moeten betalen?
Lees meer
RELATIEBREUK - 31.01.2023
Betalen aan uw ex voor uw professionele vennootschap?
Moet u voor uw aandelen in de vennootschap waarin u uw beroepsactiviteit uitoefent aan uw ex een vergoeding betalen wanneer het tot een echtscheiding komt? Wat is daarbij het belang van uw huwelijksstelsel? Hoe wordt die vergoeding bepaald? Maakt het een verschil of u scheidt door onderlinge toestemming of via de rechtbank? Riskeert u soms ook een vergoeding te moeten betalen voor aandelen die eigen zijn?
Lees meer
SUCCESSIEPLANNING - 10.01.2023
Wettelijk stelsel: hoe eigen (roerende) goederen afgescheiden houden?
Hoewel de meerderheid van de Belgen gehuwd is onder een gemeenschapsstelsel, beschikken de partners vaak ook nog over een eigen vermogen. Wat is dan het belang van de kwalificatie van goederen als eigen of gemeenschappelijk? Hoe kunt u het eigen karakter van goederen aantonen? Wat zei het Hof van Cassatie daarover onlangs?
Lees meer