Recht - Slechte betalers

Recent toegevoegde tips & adviezen

OFFERTES EN CONTRACTEN - MIN- EN MEERWERKEN - 23.11.2022

Stockagekosten aanrekenen bij vertraging op de werf?

U heeft al de nodige materialen aangekocht om op een werf te gebruiken. Doordat er vertraging is, kunt u niet op het afgesproken tijdstip beginnen. Kunt u in dat geval vragen dat de klant u stockagekosten betaalt? Moet daarvoor op voorhand iets zijn overeengekomen?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - INHOUDINGEN - 23.11.2022

Werf stilleggen zo u vreest dat klant u niet zal betalen?

U bent aan de slag op een werf en hoort dat de klant in zeer slechte papieren zou zitten. Mag u dan de werf stopzetten en zich beroepen op ‘exceptie van niet-uitvoering’, ook al is er geen betalingsachterstand? Wat heeft het nieuwe verbintenissenrecht op exceptie van niet-uitvoering u vanaf 1 januari 2023 te bieden?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 26.10.2022

Geen materiaal, maar klant maant aan om verder te werken!?

Een van de werven waar u aan de slag bent loopt uit, omdat u niet aan de nodige materialen raakt. Hoe kunt u dan het best reageren als de klant u aanmaant om verder te doen? Wat riskeert u als de klant uiteindelijk moeilijk blijft doen?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - AFBETALINGSPLAN - 26.10.2022

Uw klant komt het afbetalingsplan niet (meer) na…

U sloot een tijd geleden een afbetalingsplan af met een klant die uw facturen niet dadelijk kon betalen. U stelt nu vast dat de klant zich daar niet meer aan houdt. Welke stappen kunt u in dat geval het best ondernemen?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - AANMANING - 26.10.2022

Zelf naar de rechtbank stappen voor uw kleinere facturen?

Als een klant een kleine factuur niet betaalt, is het niet altijd de moeite om daar een advocaat voor in te schakelen. Kunt u zelf niet naar de rechtbank stappen om de klant te laten veroordelen? Hoe kunt u daarbij dan te werk gaan?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - INHOUDINGEN - 26.10.2022

Kunt u zomaar uw werf stilleggen als uw klant niet betaalt?

Als uw klant zijn facturen niet op tijd betaalt, overweegt u misschien wel om de werken stil te leggen tot de betaling gebeurt. Waarom bent u daar maar beter voorzichtig mee en wat riskeert u als u ten onrechte tot zo’n schorsing overgaat?
Lees meer
Recht - Slechte betalers

Meest gelezen tips & adviezen

FACTUUR - VARIA - 27.09.2022

Altijd een verkoopfactuur maken?

Als u – voordat u een factuur maakt – al weet dat die onbetaald gaat blijven, moet u dan nog wel de moeite doen om er een te versturen? Wat zei de rechter daarover op 24.05.2022?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - FISCAAL - 11.10.2022

Nu al actie ondernemen voor uw onbetaalde klantenfacturen?

Het lijkt misschien nog ver weg, maar als u bij de afsluiting van uw jaarrekening van boekjaar 2022 wilt dat uw onbetaalde klantenvorderingen zonder fiscale problemen afgeboekt kunnen worden, dan is het nu stilaan tijd voor actie! Waar gaat dat over en wat moet u dan nu al concreet doen?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - VARIA - 28.09.2022

Voor kleine facturen naar de rechter?

Er wordt weleens gezegd dat het niet de moeite loont om voor factuurtjes die niet betaald worden naar de rechtbank te stappen. Is dat wel zo?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app