Recht - Slechte betalers

Recent toegevoegde tips & adviezen

LASTIGE KLANTEN - VARIA - 14.06.2021

Een discussie met een klant oplossen via een bemiddelaar?

U heeft een discussie met een klant of een leverancier en die stelt voor om het geschil voor te leggen aan een bemiddelaar veeleer dan naar de rechtbank te stappen. Wat moet u hiervan weten en levert dat ook altijd een resultaat op?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - DEURWAARDER - 14.06.2021

Beslag leggen bij een klant die niet betaalt?

Een klant betaalt uw factuur ondanks een aanmaning niet. Kunt u dan om druk te zetten geen beslag leggen op zijn goederen? Wat zijn de voorwaarden om dat te doen? Wat kunt u daarmee bereiken?
Lees meer

RECHT - FACTUUR - 10.06.2021

Meer betalen voor de bestelling dan afgesproken?

U plaatst een bestelling bij een leverancier. Na de uiteindelijke levering krijgt u een factuur waarbij de leverancier u ‘meer’ aanrekent onder verwijzing naar de gestegen grondstofprijzen. Hoe kunt u dan reageren?
Lees meer

RECHT - FACTUUR - 10.06.2021

Inhoudingen op bepaalde facturen?

Uw aannemer of poetsfirma stuurt uw bedrijf een factuur. Soms mag u die facturen niet volledig betalen. Ah ja, hoezo dan?
Lees meer

ASSET DEAL - 01.06.2021

Overname van activiteiten in going concern onder gerechtelijk gezag

De aanhoudende pandemie en bijhorende maatregelen hebben ertoe geleid dat heel wat ondernemingen zich in financiële moeilijkheden bevinden. Met het oog op het behoud van de continuïteit van de onderneming biedt het Wetboek Economisch Recht verschillende mogelijkheden ter voorkoming van een faillissement. Deze worden gecatalogeerd onder de noemer ‘gerechtelijke reorganisatie’. Een van die procedures is vergelijkbaar met een klassieke ‘asset deal’, maar met haar eigen nuances.
Lees meer

SLECHTE BETALERS - ADVOCAAT - 14.05.2021

Welke kosten betalen bij een rechtszaak tegen uw klant?

Men zegt weleens dat het starten van een procedure tegen een klant die zijn facturen niet betaalt handenvol geld kan kosten. Maar met welke kosten moet u dan rekening houden? Recupereert u die ook allemaal als u de zaak wint?
Lees meer
Recht - Slechte betalers

Meest gelezen tips & adviezen

ZAKENDOEN - KLANTEN - 15.04.2021

De vennootschap van een nieuwe klant/leverancier screenen?

U gaat in zee met een nieuwe klant en/of leverancier en u wilt graag weten wie er eigenlijk achter zijn vennootschap zit. Waar kunt u dan zoal info raadplegen over wie de bestuurders en de aandeelhouders daarvan zijn? Even kijken...
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - ADVOCAAT - 22.03.2021

Als uw klant beweert cash te hebben betaald...

Nadat een van uw werkmannen een kleine herstelling heeft gedaan bij een klant stuurt u een factuur. De klant beweert echter cash ter plaatse te hebben betaald. Moet u dat dan zomaar aanvaarden en uw factuur ‘vergeten’? Wat kunt u doen?
Lees meer

SLECHTE BETALERS - AANMANING - 03.05.2021

Wat als uw rekening na maanden voor het eerst betwist wordt?

Nadat u uw factuur heeft gestuurd naar uw klant, volgt er geen enkele betaling of reactie. Op het moment dat u maanden later een ingebrekestelling stuurt, begint uw klant plots te discussiëren. Wat kunt u dan doen?
Lees meer