Vastgoed

Recent toegevoegde tips & adviezen

VASTGOED - MEERWAARDEN - 26.10.2020

Winst op vroeger voor zaak gebruikt pand belastbaar?

Een advocate verkoopt aan haar vennootschap een pand. De fiscus belast een zgn. stopzettingsmeerwaarde omdat de vrouw het pand reeds voor haar praktijk gebruikte toen ze nog geen vennootschap had. Wat vond de rechter daarvan?
Lees meer

ERVEN & SCHENKEN - SCHENKINGSRECHTEN - 26.10.2020

Kaasroute tot 1 december of later?

Afschaffing kaasroute. Een wetsvoorstel voorziet dat vanaf 1 december 2020 buitenlandse notariële akten die de titel vormen voor een schenking van roerende goederen door een Belgische rijksinwoner, verplicht geregistreerd zullen moeten worden. Concreet betekent dit dat wie een schenking van roerende goederen doet in Nederland, die moet registreren in België en dus toch schenkbelasting daarop zal moeten betalen vanaf 1 december. Inmiddels werd de verplichte registratie van buitenlandse notariële akten door Belgische rijksinwoners bevestigd in het regeerakkoord van de Vivaldi-regering. Let wel, tot en met 30 november is een schenking in Nederland nog mogelijk zonder schenkbelasting te betalen. ...
Lees meer

SCHENKING - SCHENKINGSRECHTEN - 20.10.2020

Een verzekering is goedkoper dan schenkingsrechten!

U wilt een schenking doen aan bv. uw zoon, maar u zit met de ‘driejarige termijn’ in uw maag. Om de successierechten te vermijden kunt u schenkingsrechten betalen, maar wist u dat er ook een goedkopere oplossing bestaat? Hoe zit dat?
Lees meer

ONROEREND GOED - AAN- EN VERKOOP - 16.10.2020

Meerwaarde bij verkoop van een garage steeds belast?

Stel, u heeft een tijd terug geïnvesteerd in een garagebox of autostaanplaats en u denkt erover om die nu te verkopen. Wordt u dan altijd belast op de meerwaarde die u eventueel realiseert? Even kijken hoe dat nu weer zit...
Lees meer

BTW - MEDECONTRACTANT - 16.10.2020

Btw op buitenlandse cursus of liveseminarie

Momenteel in trek. Door de coronacrisis is het niet ondenkbaar dat u in het kader van uw beroepsactiviteit online een liveseminarie volgt, waarbij u vragen kunt stellen, of gewoonweg een video on demand downloadt (van een commerciële organisator) om die nadien in uw eigen tempo te volgen. ...
Lees meer

RECHT - 16.10.2020

De prijs aanpassen als uw kosten stijgen?

Kan het bedrijf ook voor bestaande contracten met klanten de prijzen aanpassen omdat zijn inkoopprijzen gestegen zijn? Is de stijging van grondstofprijzen door de coronacrisis een reden om tot een aanpassing over te gaan? Kan een prijsaanpassing naar de toekomst toe doorgevoerd worden? Is het mogelijk om in de overeenkomst die u met de klant sluit, afspraken op dat vlak te maken en in welke mate zijn die ook geldig? Gelden er andere regels voor een aannemer die de prijs van zijn diensten wil aanpassen? Wat verandert er binnenkort aan die spelregels?
Lees meer
Vastgoed

Meest gelezen tips & adviezen

FISCAAL - MEERWAARDEN - 17.08.2020

Meerwaardebelasting vermijden bij verkoop handelspand

Uw klant is een zelfstandige en wil zijn handelspand verkopen naar aanleiding van de stopzetting van zijn eenmanszaak. Betaalt hij dan steeds zgn. meerwaardebelasting als hij dit pand verkoopt met winst? Hoe kan hij dit eventueel vermijden?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - INBOUWKASTEN - 21.08.2020

Verlaagd btw-tarief voor ‘kleine’ werken in huis?

Door de coronacrisis hebben mensen de gelegenheid genomen om thuis wat opknapwerken te laten uitvoeren, zoals het installeren van huishoudtoestellen, verlichting, ... Mag u voor die werken het 6%-btw-tarief hanteren? Waarop moet u vooral letten?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 03.09.2020

Verbouwen of afbreken voor 6% btw?

Uw klant wil het verlaagde 6%-btw-tarief genieten voor werken aan zijn privéwoning en twijfelt daarom om grondig te renoveren of te opteren voor afbraak en wederopbouw. Waar ligt de breuklijn eigenlijk tussen de twee en waarvoor opteert uw klant het best?
Lees meer

Cookiebeleid