Vastgoed

Recent toegevoegde tips & adviezen

RECHT - SLECHTE BETALERS - 01.03.2024

Slechte betalers: hoeveel interesten aanrekenen vanaf 2024?

Welke interesten kunt u wettelijk vragen als uw klant niet op tijd betaalt? Vanaf wanneer zijn die precies verschuldigd? En maakt het een verschil uit of het een professionele of particuliere klant is?
Lees meer

VASTGOED - 27.02.2024

Investeren in een assistentiewoning?

Op welke manieren kunt u investeren in een assistentiewoning? Is het altijd noodzakelijk om het onroerend goed te kopen of bestaat er ook een alternatief? Wat zijn de voor- en nadelen van elke vorm van investeren? Kunt u later zelf uw intrek nemen in uw assistentiewoning? Welke risico’s loopt u precies als het uiteindelijk misgaat met het project? Riskeert u in dat geval uw investering ook kwijt te zijn?
Lees meer

VERHUUR - 27.02.2024

Een huurovereenkomst opzeggen tegen de einddatum?

Eindigt een woninghuurovereenkomst automatisch als de einddatum wordt bereikt of moet u toch nog een opzeg geven? Wat gebeurt er als geen van de partijen een opzeg geeft? Gelden dezelfde regels voor een huurovereenkomst voor een korte duur? Maakt het een verschil in welk gewest het huurpand gelegen is? En welke regels zijn van toepassing als u een onroerend goed verhuurt via een gemeenrechtelijke huur of een handelshuurovereenkomst?
Lees meer

SUCCESSIEPLANNING - 27.02.2024

Patrimoniumtaks verhoogd: gevolgen voor vermogensplanning met stichting

Private stichtingen zijn voor vermogende particulieren en ondernemers een populair vehikel van vermogensplanning, waarmee vermogen op een gestructureerde wijze beheerd kan worden binnen de familie en overgedragen worden naar volgende generaties. Sinds 2024 is de jaarlijkse taks op het vermogen van de private stichting fors verhoogd.
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - VARIA - 28.02.2024

Vertraging op de werf door sneeuw is overmacht

U heeft vertraging op een werf door aanhoudende sneeuw. Wordt de uitvoeringstermijn die u met de klant afsprak daardoor verlengd?
Lees meer

ONDERAANNEMING - CONTRACT - 28.02.2024

Pay-if/when-paidclausules niet zomaar geldig

Uw hoofdaannemer wil met u als onderaannemer overeenkomen dat hij u pas zal betalen als hij zelf betaald werd door de bouwheer. Als de bouwheer niets betaalt, wordt u ook niet betaald. Zijn dergelijke afspraken geldig?
Lees meer
Vastgoed

Meest gelezen tips & adviezen

FISCAAL - ONROEREND GOED - 04.12.2023

Niet-aangifte werken aan woning bij het kadaster kan een serieuze boete tot gevolg hebben!

Heeft u bepaalde aanpassingen of verbouwingen aan uw woning gedaan, dan moet u dat aangeven bij het kadaster, zodat die dienst kan nagaan of uw kadastraal inkomen aangepast moet worden. Doet u dat niet, dan riskeert u sinds 22 oktober 2023 hogere boetes dan voorheen! Hoe zit dat precies?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - BELASTBARE VOORDELEN - 29.01.2024

Uw voordeel alle aard woning, verwarming en elektriciteit in 2024

Woont u gratis in een woning van uw vennootschap, dan wordt u daarop privé belast. Hoeveel kost u dat in 2024 en wat met het voordeel nutsvoorzieningen?
Lees meer

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - HUURINKOMSTEN - 06.12.2023

Wie betaalt het best de meubels van uw thuiskantoor?

Verhuurt u een deel van uw privéwoning aan uw vennootschap als kantoorruimte, dan heeft u in die ruimte uiteraard ook kantoormeubilair nodig. Wat is dan fiscaal gezien het best: uw vennootschap de meubels laten kopen of de meubels privé kopen en verhuren aan uw vennootschap?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app