Vastgoed

Recent toegevoegde tips & adviezen

ERVEN EN SCHENKEN - SUCCESSIERECHTEN - 25.01.2023

Vrijgezel en fiscale successieplanning via de ouders?

Als een vrijgezel overlijdt, dan betalen de broers en de zussen 55% tot 65% erfbelasting. U kunt dat fiscaal optimaliseren via een omweg langs de ouders als die nog leven. Maar hoe doet u dat zonder dat er sprake is van fiscaal misbruik?
Lees meer

VASTGOED - HUUR - 20.01.2023

Hoe een huurherkwalificatie in bedrijfsleidersloon vermijden?

Verhuurt u aan uw vennootschap een (deel van een) gebouw, dan kan er soms een fiscale herkwalificatie zijn. Wanneer is dat zo? Wat zijn de fiscale gevolgen van zo’n herkwalificatie? En draait u daar privé voor op of is dat uw vennootschap?
Lees meer

BTW - AFTREKBAARHEID - 20.01.2023

Sinds 01.01.2023 nieuwe regels voor gemengde btw-plichtige!

Als u een gemengde btw-plichtige bent, kunt u de btw op aankoopfacturen slechts beperkt recupereren. Wat verandert er vanaf 2023 als u de btw op basis van het werkelijke gebruik recupereert?
Lees meer

SUCCESSIERECHTEN - AANGIFTE - 20.01.2023

Meer buitenlandse successierechten verrekenbaar!

Heeft u bezittingen in het buitenland, dan moeten daarop bij uw overlijden meestal ook successierechten betaald worden. Mogen deze in mindering gebracht worden van de Belgische successierechten? Er is goed nieuws op dit gebied...
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - WONING VIA VENNOOTSCHAP - 20.01.2023

Hoeveel VAA gratis woonst in 2023?

Woont u gratis in een woning van uw vennootschap die ook uw nutsvoorzieningen betaalt, dan kost u dat privé voor 2023 behoorlijk meer. Hoeveel?
Lees meer

ONROEREND GOED - VLAAMS GEWEST - 16.01.2023

Hoe zit het met de renovatieplicht bij aankoop van een Vlaamse woning sinds 1 januari 2023?

U of een van uw kinderen wilt een niet zo energiezuinige woning of appartement kopen in Vlaanderen. Hoe zit het dan met de renovatieverplichting die de Vlaamse overheid sinds 1 januari 2023 oplegt? Voor welke woningen geldt die verplichting? Wat is daarbij voor u als koper van belang en wat zijn de sancties?
Lees meer
Vastgoed

Meest gelezen tips & adviezen

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - VARIA - 08.11.2022

Hoe uw energiekosten optimaal doorrekenen aan uw BV?

Verhuurt u een deel van uw privéwoning als kantoor aan uw vennootschap, dan kunt u boven op de huurprijs ook nog een vergoeding vragen voor de kosten van gas, stookolie, elektriciteit, enzovoort die betrekking hebben op die ruimte. Hoe hoog mag die vergoeding dan zijn?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - WONING VIA VENNOOTSCHAP - 30.11.2022

Woning in vennootschap: einde meerwaardetheorie?

Een vennootschap schrijft het appartement dat ze in volle eigendom kocht af. De rechter aanvaardt de afschrijvingskosten, omdat er te verwachten viel dat het appartement met een belastbare meerwaarde verkocht zou worden. Cassatie heeft nu die beslissing ongedaan gemaakt. Is de ‘meerwaardetheorie’ nu afgewezen?
Lees meer

ONROEREND GOED - INBRENG - 23.11.2022

Hoe brengt u een gebouw in uw vennootschap in?

U bent eigenaar van een gebouw dat u in uw vennootschap zou willen inbrengen en dus aan haar wilt overdragen in ruil voor aandelen. Welke procedure moet u daarvoor volgen en hoeveel registratierechten moet uw vennootschap betalen?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app