Vastgoed

Recent toegevoegde tips & adviezen

VERHUUR - 28.05.2020

Discussie over de huurschade?

Als verhuurder moet u de huurschade aan uw woning kunnen bewijzen. Hoe stelt u bij het einde van de huur de schade vast? Is het altijd noodzakelijk om een uitgaande plaatsbeschrijving op te stellen of kunt u dadelijk een regeling treffen met de huurder? Hoe en wanneer stelt u die uitgaande plaatsbeschrijving desgevallend op? Wat kunt u ondernemen als uw huurder weigert aan de plaatsbeschrijving mee te werken of als hij al met de noorderzon vertrokken is?
Lees meer

NALATENSCHAP - 28.05.2020

Een verkoop tegen een ‘familieprijsje’?

Kunt u de verkoop aanvechten wanneer uw broer of zus tegen een gunstprijs van uw ouders een onroerend goed koopt? Wat kunt u bij het overlijden van uw ouders ondernemen? Wanneer is er sprake van een onrechtstreekse schenking? Moeten uw broer of zus het voordeel dan inbrengen? Met welk bedrag mag u dan rekening houden? Hoe gaat u te werk om dat voordeel bij een discussie te laten vaststellen?
Lees meer

VERHUUR - 28.05.2020

Verhuren via een vastgoedmakelaar?

Mede omwille van de steeds complexere regelgeving doen almaar meer verhuurders een beroep op een vastgoedmakelaar. Wat zijn daarvan de voor- en nadelen? Wat doet die makelaar dan zoal voor u? Met welke kostprijs moet u rekening houden? Kunt u die kostprijs (deels) ten laste leggen van de huurder? Wat zijn de spelregels als u tijdens de bedenktijd de opdracht wilt annuleren?
Lees meer

BESCHERMING PARTNER - 28.05.2020

Huwelijksvoordelen: impact adoptie?

Het huwelijkscontract biedt echtgenoten een uitstekende manier om de langstlevende te beschermen. De kinderen kunnen de daarin toegekende huwelijksvoordelen in principe niet betwisten op basis van hun erfrecht. Is dat ook het geval als een van de partners niet-gemeenschappelijke kinderen heeft? Verandert de adoptie van de kinderen van uw partner daaraan iets?
Lees meer

ONROEREND GOED - AFTREKBARE KOSTEN - 27.05.2020

Door corona kunt u uw handelshuur niet meer betalen?!

Huurt u een handelspand om uw zaak uit te baten en bent u ingevolge de coronacrisis getroffen door sluiting, dan ondervindt u misschien ook problemen om de huur maandelijks te betalen. De overheid heeft een maatregel bedacht om wie hiermee geconfronteerd wordt, financieel te ondersteunen. Even kijken...
Lees meer

SUCCESSIERECHTEN - GESPLITSTE AANKOOP - 25.05.2020

De gesplitste aankoop versoepeld!

Voor vastgoed is de zgn. gesplitste aankoop de meest interessante techniek inzake successieplanning, omdat het nu niets extra meer kost. Hoe komt dat en wat is de huidige stand van zaken binnen de drie gewesten?
Lees meer
Vastgoed

Meest gelezen tips & adviezen

SUCCESSIERECHTEN - ONROEREND GOED - 14.04.2020

De erfbelastingvrije gezinswoning… als u iets doet!

In de drie gewesten ‘kan’ de gezinswoning 100% belastingvrij geërfd worden door de langstlevende echtgenoot. Daar moet u echter doorgaans wel een kleine moeite voor doen… Hoe zit dat precies?
Lees meer

HANDELSHUUR - HERZIENING HUURPRIJS - 23.03.2020

Handelshuur en de ‘coronaovermacht’...

Horecazaken en winkels moeten verplicht sluiten omwille van corona. Moet de huurder in zo’n geval dan nog de huur betalen? Hoe zit dat precies in elkaar?
Lees meer

FISCAAL - AANKOOP ONROEREND GOED - 06.03.2020

Een beleggingspand privé of via vennootschap kopen?

Een klant wil een woning kopen om te verhuren aan particulieren en wil weten of hij dat pand het best privé koopt dan wel via een vennootschap? Waarmee moet u zoal rekening houden en is er wel een eenduidig antwoord op die vraag?
Lees meer

Cookiebeleid