Vastgoed - Bouwen & verbouwen

Recent toegevoegde tips & adviezen

RECHT - 16.10.2020

De prijs aanpassen als uw kosten stijgen?

Kan het bedrijf ook voor bestaande contracten met klanten de prijzen aanpassen omdat zijn inkoopprijzen gestegen zijn? Is de stijging van grondstofprijzen door de coronacrisis een reden om tot een aanpassing over te gaan? Kan een prijsaanpassing naar de toekomst toe doorgevoerd worden? Is het mogelijk om in de overeenkomst die u met de klant sluit, afspraken op dat vlak te maken en in welke mate zijn die ook geldig? Gelden er andere regels voor een aannemer die de prijs van zijn diensten wil aanpassen? Wat verandert er binnenkort aan die spelregels?
Lees meer

LASTIGE KLANTEN - UITVOERING WERKEN - 16.10.2020

Garantie op uw herstelling?

U doet een herstelling aan de elektrische poort, verwarmingsketel of de elektrische installatie bij een klant. Moet u daarop dan garantie geven? Kunt u betaling vragen van uw rekening als de herstelling geen ‘resultaat’ geeft?
Lees meer

BTW - GRONDIGE VERBOUWING - 13.10.2020

Grondig verbouwd en dus nieuw voor de Btw?

De verkoop van een nieuw gebouw mag met btw gebeuren in plaats van met registratierechten. Hoe zit dat bij een pand dat zo verbouwd wordt dat het bijna ‘nieuw’ is, bv. een school die verbouwd wordt tot appartementen? Daarover sprak Cassatie zich onlangs uit.
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - OPLEVERING - 01.10.2020

Betalen voor schade aan schilderwerk of vloer?

Als u werken gaat doen bij een klant kan het gebeuren dat u daardoor het schilderwerk, de vloer of andere zaken beschadigt. Kunt u dan verplicht worden om daar een vergoeding voor te betalen? Welke voorzorgen kunt u nemen?
Lees meer

BTW - WERKEN IN ONROERENDE STAAT - 17.09.2020

Van garage tot appartement tegen 6% btw

In welbepaalde steden en gemeenten kan de afbraak met wederopbouw van een woning tegen 6% btw gebeuren. Uw klant wil dat u daar een kleine garage afbreekt en in de plaats een appartementsgebouw opricht. In april heeft de Rulingdienst zich uitgesproken of dit volstaat voor het 6%-btw-tarief...
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - TIENJARIGE AANSPRAKELIJKHEID - 17.09.2020

Instaan voor de fouten van uw voorganger?

U nam een tijdje geleden een bouwbedrijf over. Enkele klanten van de voormalige eigenaar vragen dat u bij hen zaken onder garantie (lees: gratis) komt oplossen. Bent u daartoe verplicht en maakt het daarbij een verschil of u een handelszaak of een vennootschap overgenomen heeft?
Lees meer
Vastgoed - Bouwen & verbouwen

Meest gelezen tips & adviezen

6%-BTW-TARIEF - INBOUWKASTEN - 21.08.2020

Verlaagd btw-tarief voor ‘kleine’ werken in huis?

Door de coronacrisis hebben mensen de gelegenheid genomen om thuis wat opknapwerken te laten uitvoeren, zoals het installeren van huishoudtoestellen, verlichting, ... Mag u voor die werken het 6%-btw-tarief hanteren? Waarop moet u vooral letten?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 03.09.2020

Verbouwen of afbreken voor 6% btw?

Uw klant wil het verlaagde 6%-btw-tarief genieten voor werken aan zijn privéwoning en twijfelt daarom om grondig te renoveren of te opteren voor afbraak en wederopbouw. Waar ligt de breuklijn eigenlijk tussen de twee en waarvoor opteert uw klant het best?
Lees meer

ONROEREND GOED - 16.09.2020

Zelf gebouwd voor uw vennootschap?

U laat een pand bouwen of verbouwen voor uw vennootschap en u en eventueel uw werknemers helpen een handje mee. Voor welke waarde moet u het pand of de verbouwingswerken dan in de boekhouding opnemen en wat zijn de fiscale gevolgen van de boekhoudkundige regels?
Lees meer

Cookiebeleid