Vastgoed - Fiscaal

Recent toegevoegde tips & adviezen

ONROEREND GOED - WONINGFISCALITEIT - 10.02.2020

Toch nog een fiscale aftrek mogelijk voor uw woning?!

Zelfs nu de woonbonus in de drie gewesten afgeschaft of minstens ingeperkt is, kunt u voor uw eigen woning toch nog een fiscale aftrek krijgen en dat zowel als u via een eenmanszaak dan wel via een vennootschap werkt! Lees vooral verder hoe ook u dat fiscaal voordeel niet misloopt!
Lees meer

FISCAAL - BELASTINGVERMINDERING - 10.02.2020

Toch nog een fiscaal voordeel voor eigen woning mogelijk?

Nu in de drie gewesten de fiscale voordelen voor de aankoop van uw eigen woning afgeschaft of ingeperkt zijn, wordt het federaal fiscaal voordeel eens zo belangrijk. Kennelijk kunt u in bepaalde gevallen ook voor uw eigen woning nl. dat federaal voordeel krijgen. Hoe zit dat precies?
Lees meer

FISCAAL - ONROERENDE VOORHEFFING - 10.02.2020

Minder onroerende voorheffing voor (half) leegstaand pand?

Voor een volstrekt leegstaand, onverhuurd pand kunt u een vermindering van de onroerende voorheffing (ov) vragen. Hoe zit dat echter als het pand gedeeltelijk verhuurd wordt? Is er dan toch ook een vermindering mogelijk?
Lees meer

BELASTINGEN - WONINGFISCALITEIT - 10.02.2020

Vlaamse woonbonus blijft behouden na pandwissel!

Sinds 01.01.2020 is in Vlaanderen de woonbonus afgeschaft en het registratierecht bij de aankoop van een (gezins)woning verlaagd. In één geval ‘overleeft’ de woonbonus echter. Wanneer is dat zo en hoeveel registratierecht betaalt u dan?
Lees meer

INVESTERINGEN - AFSCHRIJVINGEN - 06.02.2020

Mag u een verhuurd gebouw degressief afschrijven?

Een vastgoedvennootschap schrijft enkele panden degressief af. Volgens de fiscus kan dit niet en hij belast het verschil met de lineaire afschrijvingen als een onderschatting van het actief. Wat vindt het hof van beroep te Bergen daarvan?
Lees meer

REGISTRATIERECHTEN - GEZINSWONING - 27.01.2020

Onroerend én roerend samen verkopen, hoe zit dat fiscaal?

Een kandidaat-koper van een pand is ook geïnteresseerd in de inrichting ervan of de aanwezige installatie (bij een industrieel pand). Zoals u weet, zijn er op de prijs van de roerende goederen geen registratierechten. Enkele aandachtspunten...
Lees meer
Vastgoed - Fiscaal

Meest gelezen tips & adviezen

BELASTINGEN - WONINGFISCALITEIT - 23.12.2019

Wat moet u weten als u privé een tweede verblijf aankoopt?

U overweegt om een tweede verblijf te kopen in België, bv. een appartement aan de kust of een chalet in de Ardennen. Wat zijn dan de voornaamste fiscale aandachtspunten?
Lees meer

PRIVÉWONING IN VENNOOTSCHAP - 14.01.2020

Hoeveel voordeel gratis woonst in 2020?

Woont u gratis in een pand van uw vennootschap en/of betaalt zij uw privéverwarming of -elektriciteit, dan moet u daarvoor een voordeel alle aard (VAA) aangeven. Hoeveel is dat voor inkomstenjaar 2020?
Lees meer

PRIVÉWONING IN VENNOOTSCHAP - VOORDEEL WONING - 14.01.2020

Appartement aan zee dan toch aftrekbaar voor uw BV(BVA)?

Koopt uw BV(BA) een tweede verblijf aan om dat gratis aan u ter beschikking te stellen, dan doet de fiscus vaak moeilijk over de kostenaftrek daarvan. Op 03.12.2019 was een rechter daar echter zeer mild over. Hoezo dan en wat moet u daarvan onthouden?
Lees meer

Cookiebeleid