Vastgoed - Huur & handelshuur

Recent toegevoegde tips & adviezen

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - HUURINKOMSTEN - 29.03.2023

Privéwoning deels aan uw BV verhuren voor deel van het jaar?

U wilt vanaf bv. 1 april een deel van uw privéwoning verhuren aan uw vennootschap. Waarmee moet u dan fiscaal gezien rekening houden? Hoe bepaalt u welk deel van de huur eventueel ‘overdreven’ is en wat is het gevolg van het feit dat u maar een deel van het jaar verhuurt?
Lees meer

WONINGHUUR - HUURDER - 27.03.2023

Welke info vraagt u vóór plaatsbezoek?

U mag als verhuurder in het geval van woninghuur informatie vragen, bv. over het inkomen, aan kandidaat-huurders. Dat betekent echter niet dat dat al bij het eerste contact kan. Hoe zit dat?
Lees meer

VARIA - VASTGOED - 21.03.2023

Bieden op professioneel vastgoed?

Bent u op zoek naar een pand voor uw zaak? Welke online biedingsplatformen kunnen u dan helpen?
Lees meer

WONINGHUUR - OPZEGTERMIJN - 10.03.2023

Opzeg woninghuur aan huurderskoppel

Stel, u wilt als verhuurder een woninghuurcontract opzeggen. Hoe voorkomt u dat die opzeg ongeldig is als uw huurder getrouwd is of wettelijk samenwoont?
Lees meer

HUUR - 02.03.2023

Verhuis bedrijf: wanneer en in welke mate kan verhuurder u laten opdraaien voor schade?

Als het bedrijf verhuist, omdat u elders een groter of een goedkoper pand gevonden heeft of omdat het bedrijf zelf een pand gekocht heeft, ontstaat er vaak discussie met de verhuurder van het oude pand over de huurschade. Op wie rust dan de bewijsplicht? Waarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan een eventuele plaatsbeschrijving? Welke vergoedingen kan de verhuurder van het bedrijf vragen als er effectief sprake is van schade? Kan de rechtbank bij een betwisting een deskundige aanstellen? Hoe gaat u te werk als u over die schade een regeling wilt treffen met de verhuurder?
Lees meer

WONINGHUUR - OPZEGTERMIJN - 28.02.2023

Vertrek van één medehuurder in Brussel en Wallonië

Heeft u meerdere huurders in uw huurwoning, dan kunt u er als verhuurder in Brussel en Wallonië mee instemmen dat er een ‘medehuurpact’ gesloten wordt. Wat gebeurt er dan als er een van de medehuurders vroegtijdig weg wil?
Lees meer
Vastgoed - Huur & handelshuur

Meest gelezen tips & adviezen

VASTGOED - HUUR - 20.01.2023

Hoe een huurherkwalificatie in bedrijfsleidersloon vermijden?

Verhuurt u aan uw vennootschap een (deel van een) gebouw, dan kan er soms een fiscale herkwalificatie zijn. Wanneer is dat zo? Wat zijn de fiscale gevolgen van zo’n herkwalificatie? En draait u daar privé voor op of is dat uw vennootschap?
Lees meer

HUUR - SLECHTE BETALERS - 13.02.2023

Huur laat betaald = interest in 2023?

De wettelijke interest is op 1 januari 2023 gestegen. Betekent dat dat u die interest mag aanrekenen indien uw huurder u te laat betaalt?
Lees meer

WONINGHUUR - HUURCONTRACT - 30.01.2023

Woninghuur opzeggen om te renoveren?

Stel, als eigenaar van een huurwoning bent u van plan om die woning grondig te renoveren. Kunt u om die reden uw huurder een opzeg geven en wanneer? Hoe zit dat precies in de verschillende gewesten?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app