Vastgoed - Huur & handelshuur

Recent toegevoegde tips & adviezen

VERHUUR - 29.11.2022

Plaatsbeschrijving: zelf opmaken of uitbesteden?

Waarom is het belangrijk om bij de aanvang van de huur een plaatsbeschrijving op te stellen? Moet u daarvoor altijd een expert inschakelen of kunt u dat ook gewoon zelf doen? Kunt u de kosten (deels) ten laste leggen van uw huurder? Hoe kunt u zonder plaatsbeschrijving soms toch nog bewijzen wat de toestand van het verhuurde pand was bij het begin van de huur?
Lees meer

RECHT - 29.11.2022

Uw huurder of uw schuldenaar gaat in collectieve schuldenregeling?

Uw huurder of iemand aan wie u geld leende, vraagt een collectieve schuldenregeling aan. Riskeert u dan de huurachterstallen of het uitgeleende bedrag te verliezen? Loopt de huurovereenkomst verder? Zal u de toekomstige huur nog kunnen innen? Moet u een aangifte van schuldvordering indienen? Hoe gaat u daarbij te werk? Wat gebeurt er met eventuele waarborgen die uw huurder of schuldenaar heeft gegeven?
Lees meer

ONROEREND GOED - INBRENG - 23.11.2022

Hoe brengt u een gebouw in uw vennootschap in?

U bent eigenaar van een gebouw dat u in uw vennootschap zou willen inbrengen en dus aan haar wilt overdragen in ruil voor aandelen. Welke procedure moet u daarvoor volgen en hoeveel registratierechten moet uw vennootschap betalen?
Lees meer

GEMEEN HUURRECHT - HUURCONTRACT - 18.11.2022

De ‘imprevisieleer’ en uw huurcontracten vanaf 1 januari 2023

Het nieuwe verbintenissenrecht maakt voor contracten gesloten vanaf 1 januari 2023 de zgn. imprevisieleer van toepassing. Wat houdt die nieuwe regeling juist in en hoe kunt u ervan afwijken in nieuwe contracten die u zou sluiten?
Lees meer

WONINGHUUR - BUITENGEWONE OMSTANDIGHEDEN - 18.11.2022

Uw huurder veroorzaakt brand in uw huurwoning, verzekerd?

Door de energiecrisis riskeert u meer dan voorheen dat uw huurder ‘gekke dingen’ doet, bv. met een houtkachel in de huurwoning. Bent u in zo’n geval als eigenaar wel verzekerd of hangt dat af van de verzekering die uw huurder heeft?
Lees meer

VASTGOED - HUUR - 17.11.2022

Kan uw BV nog huur vooruitbetalen of niet?

U verhuurt een bureau in uw woning aan uw BV. Omdat u privé cash nodig heeft, denkt u eraan om de huur voor een paar jaar vooruit te betalen. Kan dat?
Lees meer
Vastgoed - Huur & handelshuur

Meest gelezen tips & adviezen

HANDELSHUUR - 07.10.2022

Elektrische keuring bij handelshuur?

Uw handelshuurder heeft problemen met de elektrische installatie van zijn pand en hij vraagt aan u als verhuurder om ervoor te zorgen dat die conform is. Moet u daar inderdaad voor instaan? Wat zei de rechter?
Lees meer

VASTGOED - HUUR - 17.11.2022

Kan uw BV nog huur vooruitbetalen of niet?

U verhuurt een bureau in uw woning aan uw BV. Omdat u privé cash nodig heeft, denkt u eraan om de huur voor een paar jaar vooruit te betalen. Kan dat?
Lees meer

WONINGHUUR - RENOVATIE - 23.09.2022

Huurwoning energiezuiniger maken tijdens de huur?

De druk wordt opgevoerd om als verhuurder werk te maken van energiebesparende werken. Mag u zulke werken laten uitvoeren als de woninghuur nog loopt en moet u de huurder dan vergoeden voor de hinder die dat met zich meebrengt?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app