Vastgoed - Huur & handelshuur

Recent toegevoegde tips & adviezen

WONINGHUUR - HUURDER - 09.06.2021

Plaatsbezoek weigeren = discriminatie?

Onlangs werd in Brussel een vastgoedmakelaar veroordeeld voor discriminatie omdat hij een bepaalde kandidaat-huurder niet uitnodigde voor een plaatsbezoek. Hoe voorkomt u problemen?
Lees meer

VERHUUR MET BTW - BTW-VERPLICHTINGEN - 09.06.2021

Verhuren met btw: wat komt hier allemaal bij kijken?

In sommige gevallen bent u bij de verhuur btw verschuldigd, bv. indien u een vakantiewoning ter beschikking stelt met extra diensten of bij een zgn. pop-upverhuur. Welke btw-verplichtingen gelden er dan? En kunt u de btw die u zelf betaald heeft, bv. bij de nieuwbouw of renovatie van het pand, recupereren?
Lees meer

WONINGHUUR - PLAATSBESCHRIJVING - 09.06.2021

Een expert die bindend beslist over de huurschade

U stelt samen met uw huurder een expert aan om de plaatsbeschrijving aan het einde van de huur op te maken. Moeten u en de huurder daarbij aanwezig zijn? Kan de expert zich dan ook uitspreken over hoeveel huurschade er is?
Lees meer

WONINGHUUR - PLAATSBESCHRIJVING - 26.05.2021

Plaatsbeschrijving bij uittrede zonder medewerking huurder

De huurder wil aan het einde van de huur niet meewerken aan het vaststellen van de huurschade. Steeds meer rechters zijn in dat geval soepel indien u als verhuurder zelf de schade in kaart brengt. Hoe zit dat precies en hoe gaat u te werk?
Lees meer

WONINGHUUR - OPZEGTERMIJN - 26.05.2021

De opzeg is afgelopen, maar de huurder is niet vertrokken

Een verhuurder had een huurder die na het einde van de opzeg in het pand bleef en weigerde om te vertrekken. Hoe kunt u de huurder dan dwingen om te vertrekken en kunt u hem in de tussentijd wel nog huur laten betalen?
Lees meer

ONROEREND GOED - HUUR - 14.05.2021

Modelovereenkomst kwijtschelding huur

Belastingvermindering. In het vorige nummer vertelden we u over de belastingvermindering die u of uw kmo eventueel kan krijgen voor de kwijtschelding van huur. Een voorwaarde daarvoor is dat de kwijtschelding vastgelegd wordt in een schriftelijke overeenkomst, waarvan u uiterlijk 15.07.2021 een kopie aan de fiscus moet bezorgen. ...
Lees meer
Vastgoed - Huur & handelshuur

Meest gelezen tips & adviezen

WONINGHUUR - HUURPRIJS - 31.03.2021

Een hogere huurprijs vragen dan de ‘vraagprijs’?

Door de krapte op de huurmarkt heeft u soms meerdere kandidaat-huurders die de gevraagde huurprijs of zelfs meer willen betalen. Mag u uw huurprijs dan nog opdrijven en die kandidaten tegen elkaar uitspelen?
Lees meer

VASTGOED - HUUR - 29.03.2021

Belast op werken betaald door vennootschap-huurder?

Een echtpaar verhuurt een ruwbouw aan hun vennootschap en de vennootschap werkt het gebouw verder af. De fiscus belast de door de vennootschap betaalde werken als huurvoordeel. Was dat volgens de rechter correct?
Lees meer

ACTUALITEIT - VASTGOED - 29.04.2021

Huur van handelspand kwijtschelden wordt fiscaal beloond?

Verhuurt u of uw vennootschap een handelspand aan een kmo die verplicht moest sluiten, dan kunt u nu fiscaal voordelig (een deel) van de huurgelden kwijtschelden. Waarom zou u dat doen en wat als u een pand verhuurt aan uw eigen kmo?
Lees meer