Vastgoed - Vastgoed & btw

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW-TARIEF - 6% BTW - 05.01.2021

Kafka in de horeca... 

Sinds de tijdelijke tariefverlaging in de horeca is de verkoop van voorverpakte voeding ook te beschouwen als een restaurantdienst. Wordt een witte kassa dan verplicht voor borrelnootjes en wat als die in een automaat zitten?
Lees meer

BTW-TARIEF - 6% BTW - 05.01.2021

Afbraak en wederopbouw: enkele bijzonderheden

Sinds 1 januari 2021 is het verlaagde btw-tarief van 6% inzake afbraak en wederopbouw tijdelijk van toepassing in het hele land. Even kijken naar de voorwaarden met betrekking tot het weder op te bouwen pand...
Lees meer

BTW-TARIEF - 6% BTW - 05.01.2021

Sterilisatie van katten tegen 6% btw, is dat al oké?

In de drie gewesten is elke burger met een kat verplicht om die te laten steriliseren. Omwille van die verplichting werd het btw-tarief voor een dergelijke sterilisatie verlaagd naar 6%. Is dat inmiddels ook al effectief in voege?
Lees meer

BTW-TARIEF - 6% BTW - 05.01.2021

Een nieuwbouwloft tegen 6% btw?

Het verlaagde btw-tarief van 6% voor afbraak en wederopbouw in heel België blijft vragen oproepen. Even kijken naar enkele vreemde gevolgen...
Lees meer

RENOVATIE - BTW-TARIEF - 21.12.2020

Renovatie tegen 6% btw: ook bij omvorming en uitbreiding?

Voor de renovatie van een woning geldt een btw-tarief van 6%. Moet het pand dan al een woning zijn vóór de renovatie? Gaat het nog wel om een renovatie als u het bestaande pand uitbreidt? Wat zei Cassatie hierover op 22.06.2020?
Lees meer

BTW-TARIEF - 6% BTW - 10.12.2020

Gordijnen mogelijk tegen 6% of toch niet?

U laat nieuwe gordijnen maken en plaatsen in uw woning die ouder is dan tien jaar. Kan dat eventueel ook tegen 6% btw of is dat altijd 21% en geldt dat dan ook voor eventuele zonnewering?
Lees meer
Vastgoed - Vastgoed & btw

Meest gelezen tips & adviezen

BTW - TARIEF - 17.11.2020

Wanneer kan uw tuinhuis met 6% btw gefactureerd worden?

Zoals u weet, betaalt u in principe slechts 6% btw op de verbouwing van uw woning van minstens tien jaar oud die hoofdzakelijk privé gebruikt wordt. Is dat ook zo als u een garage of een tuinhuis bouwt of uw oprit of terras laat aanleggen?
Lees meer

6%-BTW-TARIEF - AFBRAAKWERKEN - 13.11.2020

Slopen en heropbouw tegen 6% voor heel België?

Uw particuliere klant wil een gebouw afbreken en een woning in de plaats zetten. Uw klant had gelezen dat het 6%-btw-tarief in dat verband voor heel België zou gelden en vraagt u om dat te factureren met 6% btw. Kan dat zomaar of zijn er bijzondere voorwaarden na te leven?
Lees meer

BTW - AFBRAAK EN WEDEROPBOUW - 07.12.2020

Afbraak en heropbouw voortaan in heel België aan 6% btw?

De regering is van plan om het verlaagde btw-tarief van 6% voor de afbraak en heropbouw uit te breiden naar het hele land. Hoe zal deze regeling er (wellicht) uitzien en wat met de reeds bestaande regeling in 32 steden en gemeenten?
Lees meer