Vastgoed - Vastgoedmakelaar

Recent toegevoegde tips & adviezen

VASTGOEDMAKELAAR - ERELOON - 24.10.2022

Klant is een onderneming en gaat tijdens uw opdracht failliet

Stel, u heeft als vastgoedmakelaar een bemiddelingsopdracht gesloten met een klant/onderneming, maar die wordt kort nadien failliet verklaard. Wat dan? Is een compromis dat gesloten was nog geldig en wat betekent het voor uw ereloon als vastgoedmakelaar?
Lees meer

VASTGOEDMAKELAAR - MAKELAARSOPDRACHT - 23.09.2022

‘De lijst’ via e-mail bezorgen, mag dat?

Loopt uw opdracht als vastgoedmakelaar ten einde, dan is het zoals u wellicht weet van belang om ‘de lijst’ met uw contacten tijdig te bezorgen aan de particuliere klant. Mag u die lijst ook via e-mail bezorgen?
Lees meer

VASTGOEDMAKELAAR - VERKOOP - 12.08.2022

Compromis getekend zonder waarborg?

Een kandidaat-koper tekent het compromis voor de aankoop van een pand. Nadien blijkt echter dat hij geen waarborg gestort heeft op de rekening van de notaris. Wat dan? De rechter sprak zich onlangs uit...
Lees meer

VASTGOEDMAKELAAR - MAKELAARSOPDRACHT - 21.06.2022

Antiwitwas en het klantenonderzoek als vastgoedmakelaar

Een van de belangrijkste verplichtingen inzake antiwitwas als vastgoedmakelaar is het klantenonderzoek. Welke documenten heeft u nodig ter identificatie en wanneer verwacht men dat u extra waakzaam bent en verder onderzoek uitvoert?
Lees meer

VASTGOEDMAKELAAR - 21.06.2022

Antiwitwas: wat wijzigt er op 1 juli 2022?

Vanaf 1 juli 2022 geldt er een nieuw reglement met spelregels inzake ‘antiwitwas’ waar u als vastgoedmakelaar rekening mee moet houden. Wat wijzigt er?
Lees meer

VASTGOEDMAKELAAR - MAKELAARSOPDRACHT - 03.06.2022

Stedenbouwkundige toestand blijkt na de verkoop incorrect

De stedenbouwkundige inlichtingen zijn niet altijd volledig, waardoor er nadien soms ‘verrassingen’ opduiken. Wat als bv. na de verkoop blijkt dat de veranda toch niet vergund is. Hoe zorgt u ervoor dat dat als vastgoedmakelaar niet uw probleem wordt?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app