Vastgoed - Woningfiscaliteit

Recent toegevoegde tips & adviezen

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - HUURINKOMSTEN - 06.12.2023

Wie betaalt het best de meubels van uw thuiskantoor?

Verhuurt u een deel van uw privéwoning aan uw vennootschap als kantoorruimte, dan heeft u in die ruimte uiteraard ook kantoormeubilair nodig. Wat is dan fiscaal gezien het best: uw vennootschap de meubels laten kopen of de meubels privé kopen en verhuren aan uw vennootschap?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - PRIVÉFISCALITEIT - 06.12.2023

Fiscale gevolgen van een interest- en/of huurherkwalificatie?

Ontvangt u interesten van uw vennootschap of verhuurt u aan haar een gebouw, dan kan er soms een fiscale herkwalificatie zijn. Wat zijn de fiscale gevolgen van zo’n herkwalificatie? En draait u daar privé voor op of is dat uw vennootschap?
Lees meer

FISCAAL - ONROEREND GOED - 04.12.2023

Niet-aangifte werken aan woning bij het kadaster kan een serieuze boete tot gevolg hebben!

Heeft u bepaalde aanpassingen of verbouwingen aan uw woning gedaan, dan moet u dat aangeven bij het kadaster, zodat die dienst kan nagaan of uw kadastraal inkomen aangepast moet worden. Doet u dat niet, dan riskeert u sinds 22 oktober 2023 hogere boetes dan voorheen! Hoe zit dat precies?
Lees meer

FISCAAL - AANGIFTE - 01.12.2023

Verkoop van een geërfde woning in Vlaanderen: wat is het belang van de schatting?

Stel, u heeft door een erfenis een woning gekregen die na het overlijden geschat werd door een erkende schatter om de erfbelasting te bepalen. Nadien wordt die woning echter verkocht voor een hogere waarde. Moet u dan nog erfbelasting bijbetalen? Wat zei de rechter daar onlangs over?
Lees meer

FISCAAL - AANGIFTE - 01.12.2023

Verkoop van een geërfde woning in Wallonië en Brussel: wat is het belang van de schatting?

U heeft onlangs in Brussel of Wallonië een woning geërfd en u kunt die nu verkopen voor een hogere waarde dan wat u vermeld heeft in de nalatenschapsaangifte. Moet u dan nog successierechten bijbetalen? Is het dan van belang dat u het pand voor de aangifte liet schatten?
Lees meer

ACTUALITEIT - VASTGOED - 20.11.2023

Nu ook arbitrage voor betwist ki buitenlands vastgoed

Indien u eigenaar bent van een onroerend goed in het buitenland, wordt daar na aangifte, net als voor onroerend goed in België, een kadastraal inkomen aan toegekend. Wat als u het niet eens bent met dat kadastraal inkomen? Wat werd daarover onlangs beslist?
Lees meer
Vastgoed - Woningfiscaliteit

Meest gelezen tips & adviezen

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN - 11.09.2023

Wat is de grond waard als uw vennootschap een pand koopt?

Uw vennootschap heeft onlangs het compromis voor de aankoop van een pand ondertekend. Hoe verdeelt u dan de aankoopprijs over het niet-afschrijfbare grondgedeelte en het gebouw? Hoe pakt u dat correct aan om de fiscus buitenspel te zetten?
Lees meer

FISCAAL - BELASTINGVERMINDERING - 11.09.2023

Nog snel het fiscaal voordeel tweede woning meepikken?

Eind 2023 dooft het belastingvoordeel voor een tweede woning uit. Nu nog snel een tweede verblijf kopen kan dus voordelig zijn. Met welk criterium moet u dan rekening houden: compromis of akte in 2023?
Lees meer

FISCAAL - ONROERENDE VOORHEFFING - 25.09.2023

Vermindering onroerende voorheffing in Vlaanderen

De aanslag voor de onroerende voorheffing (ov) valt in deze periode in de (digitale) bus. In sommige gevallen moet u zelf iets ondernemen om bv. een vermindering voor kinderen te verkrijgen. In welke gevallen is dat zo in het Vlaams gewest? Kunt u dat ook voor deze aanslag en eventueel het verleden nog rechtzetten?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app