Vennootschap - Geld uit uw vennootschap halen

Recent toegevoegde tips & adviezen

EINDEJAARSGESCHENKEN - 01.12.2022

Eindejaarsgeschenken: wanneer is de btw recupereerbaar?

De eindejaarsperiode nadert en dus krijgt u wellicht van de bedrijfsleider de vraag of en wanneer de btw op geschenken aan zakenrelaties en personeel recupereerbaar is? Wat is dan het belang van het onderscheid tussen handelsgeschenken van geringe waarde en reclameartikelen? Zijn dergelijke geschenken ook in de vennootschapsbelasting als beroepskost aftrekbaar?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - ONKOSTENVERGOEDING - 30.11.2022

2% meer binnenlandse dagvergoeding sinds 01.12.2022!

Sinds 1 december 2022 kunt u zich als bestuurder van uw vennootschap een iets hogere binnenlandse dagvergoeding uitkeren. Hoe zit de regeling ook alweer in elkaar? En kunt u die vergoeding ook toekennen aan uw personeel?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - WONING VIA VENNOOTSCHAP - 30.11.2022

Woning in vennootschap: einde meerwaardetheorie?

Een vennootschap schrijft het appartement dat ze in volle eigendom kocht af. De rechter aanvaardt de afschrijvingskosten, omdat er te verwachten viel dat het appartement met een belastbare meerwaarde verkocht zou worden. Cassatie heeft nu die beslissing ongedaan gemaakt. Is de ‘meerwaardetheorie’ nu afgewezen?
Lees meer

ACTUALITEIT - BELASTINGEN - 28.11.2022

Weer meer binnenlandse dagvergoeding vanaf 01.12.2022!

Het maximale bedrag dat u zich als zgn. binnenlandse dagvergoeding kunt uitkeren verhoogd weer vanaf 01.12.2022. Wanneer kunt u een dagvergoeding toekennen en wat zijn de aandachtspunten?
Lees meer

BELASTINGEN - ONKOSTENVERGOEDING - 28.11.2022

Ook hogere nachtvergoeding vanaf 01.12.2022!

Nachtvergoeding. Moet u of uw werknemer overnachten binnen België, dan kunt u ofwel de hotelfactuur ten laste nemen, ofwel een forfaitaire vergoeding toekennen. Let op! Enkel wanneer u met een vennootschap werkt, kunt u van die binnenlandse nachtvergoeding gebruikmaken. Heeft u dus een eenmanszaak, dan zal u nog steeds uw effectieve kosten moeten bewijzen. U kunt de nachtvergoeding wel toekennen aan uw werknemers. ...
Lees meer

ONROEREND GOED - INBRENG - 23.11.2022

Hoe brengt u een gebouw in uw vennootschap in?

U bent eigenaar van een gebouw dat u in uw vennootschap zou willen inbrengen en dus aan haar wilt overdragen in ruil voor aandelen. Welke procedure moet u daarvoor volgen en hoeveel registratierechten moet uw vennootschap betalen?
Lees meer
Vennootschap - Geld uit uw vennootschap halen

Meest gelezen tips & adviezen

ACTUALITEIT - BEDRIJFSWAGEN - 02.11.2022

Leasing en renting in het licht van de ‘vergroening’

U bent van plan om op korte termijn een nieuwe auto aan te schaffen voor uw vennootschap. Uw vennootschap zou die niet kopen, maar leasen of renten. Wat zijn de fiscale verschillen tussen beide opties, in het algemeen en in het licht van de zgn. vergroening van de autofiscaliteit in het bijzonder?
Lees meer

ACTUALITEIT - BEDRIJFSWAGEN - 28.10.2022

Nieuwe autofiscaliteit: wat is de datum van bestelling?

De Wet van de vergroening van de autofiscaliteit zorgt voor een ingrijpende hervorming op het vlak van de fiscale aftrekbaarheid. De datum van bestelling is daarbij cruciaal. Hoe bepaalt u dan wat de datum van bestelling is?
Lees meer

BEDRIJFSLEIDER - VOORDEEL VAN ALLE AARD - 07.09.2022

Welk voordeel van alle aard voor gratis zonnepanelen?

Uw vennootschap betaalt zonnepanelen en/of een thuisbatterij voor uw woning. Welk bedrag moet u dan aangeven als voordeel van alle aard (VAA)? Wat is het verschil naargelang u privé eigenaar of huurder bent of de woning in uw vennootschap zit? In een antwoord op een parlementaire vraag (parl. vr. nr. 960, Donné, 24.03.2022) heeft de minister uiteengezet hoe hij het ziet…
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app