Verzekeringen

Recent toegevoegde tips & adviezen

PENSIOEN & VERZEKERINGEN - GROEPSVERZEKERING - 20.02.2020

Welke jaren kiest u beter wel of net niet voor uw backservice?

Vele zelfstandigen hebben er eerst een loopbaan als werknemer of ambtenaar op zitten vooraleer ze switchen naar het zelfstandigenstatuut. Een volledige loopbaan als zelfstandige zit er dus niet in. U kunt die jaren dan inhalen met een backservice. Maar is dat wel altijd voordelig?
Lees meer

CONFLICTEN MET DE FISCUS - 20.02.2020

Kunt u fiscale risico’s indekken via een verzekering?

Hoe correct u het spel ook speelt, toch kunt u nooit volledig uitsluiten dat uw bedrijf geconfronteerd wordt met een geschil met de fiscus. We hoeven u ook niet te vertellen dat de kosten in zo’n geval kunnen oplopen: belastingverhogingen, boetes, facturen van uw accountant of advocaat, ...In welke mate kunt u uw bedrijf tegen dat soort risico’s verzekeren? Wanneer kan uw bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering soelaas bieden? Kan de nieuwe fiscaal aftrekbare rechtsbijstandsverzekering voor particulieren in deze context soms eveneens haar nut bewijzen?
Lees meer

SUCCESSIERECHTEN - BELEGGINGEN - 14.02.2020

Check de begunstigingsclausule van uw levensverzekering!

Als u een levensverzekering heeft lopen, is het aangeraden om de ‘begunstigingsclausule bij overlijden’ regelmatig af te toetsen aan uw persoonlijke situatie en indien nodig aan te passen. Wat zijn hierbij de aandachtspunten?
Lees meer

PENSIOEN - VAPZ - 14.02.2020

Hoeveel kost uw (S)VAPZ werkelijk?

Uw verzekeraar zegt dat u van uw (S)VAPZ-premie eigenlijk minder dan 40% zelf betaalt. De overige 60% zou u besparen op sociale bijdragen en personenbelasting. Is dat inderdaad zo?
Lees meer

VERZEKERINGEN - 13.02.2020

Is uw elektronische apparatuur binnen uw brandverzekering wel voldoende verzekerd?

Als een risicoanalyse aantoont dat het uitvallen van elektronische apparatuur een belangrijke invloed kan hebben op het bedrijf, dan sluit u het best een afzonderlijke ‘alle risico’s elektronica’ (ARE). Waarom volstaat uw brandverzekering niet? Hoe zorgt u er dan voor dat u geen twee keer premie betaalt voor hetzelfde risico? Heeft u ook een specifieke bedrijfsschadeverzekering nodig? Hoe vermijdt u dat u de verzekeraar telkens moet informeren als u een toestel koopt of buiten gebruik stelt?
Lees meer

WAGENPARKBEHEER - 13.02.2020

Een ongeval met een bedrijfswagen: welke vergoedingen kunt u vragen?

Een van uw collega’s heeft een ongeval met blikschade met een bedrijfswagen. De andere bestuurder was in fout. Moet u in dat geval tevreden zijn met de terugbetaling van de herstellingskosten alleen? Kunt u ook vragen dat de dagen dat de wagen buiten gebruik was, vergoed worden? Hoe zit het met schade aan bedrijfsmaterieel dat nog in de wagen lag? Welke vergoeding kunt u vragen als de wagen een ‘totaal verlies’ is?
Lees meer
Verzekeringen

Meest gelezen tips & adviezen

BELASTINGEN - PENSIOENOPBOUW - 23.12.2019

Wat is mijn ‘netto’ extralegaal pensioen?

Om later uw pensioen als ondernemer aan te vullen, doet u aan zowat alle mogelijke vormen van extralegaal pensioen. De jaarlijkse overzichten die u na nieuwjaar zal krijgen, zijn ‘bruto’, maar wat houdt u daar netto aan over?
Lees meer

BELASTINGEN - VARIA - 10.12.2019

Optimaliseer nu uw fiscale aftrek personenbelasting 2019!

Wie minder personenbelasting wil betalen op zijn inkomsten van 2019, kan dat door bepaalde fiscale aftrekbare uitgaven nog uiterlijk op 31.12.2019 te doen! Welke fiscale aftrekken kunt u nog bijsturen en wat brengt fiscaal het meest op?
Lees meer

BELASTINGEN - PENSIOENSPAREN - 23.12.2019

De fiscale val van duaal pensioensparen!

Een abonnee vroeg ons of het effectief zo is dat het nieuwe systeem van pensioensparen fiscaal gezien het meest interessant is. De belastingvermindering is nl. hoger dan in het klassieke systeem. Hoe zit dat precies?
Lees meer

Cookiebeleid