Verzekeringen - BA-uitbating

Recent toegevoegde tips & adviezen

VERZEKERINGEN - BA UITBATING - 04.12.2019

Een klant glijdt uit in uw winkel, uw ‘fout’?

Een klant glijdt uit in de winkel... Enige tijd geleden was er in de media nogal wat commotie rond een dame die uitgegleden was over een radijs in de groentenafdeling van een supermarkt. Moet u de schade daarvan dan vergoeden? Dat hangt ervan af. Enkel als uw klant kan aantonen dat u een fout of een onvoorzichtigheid begaan heeft en dat hij daardoor schade had, bv. een letsel, dan bent u met een groot woord ‘aansprakelijk’. Dat komt erop neer dat u hem moet vergoeden voor de schade. ...
Lees meer

RECHT - AANSPRAKELIJKHEID - 24.09.2019

Bij u in bewaring om te herstellen en daar gestolen...

U heeft ‘iets’ van een klant bij u in bewaring, bv. een voertuig of machine om te herstellen. Net in die periode wordt dat voertuig of die machine van de klant bij u gestolen. Wie draait er daarvoor op?
Lees meer

VERZEKERINGEN - ALLE BOUWPLAATSRISICO’S - 20.06.2019

Een ‘supercel’ over de werf?

Het onweer van de laatste weken leidde op heel wat plaatsen tot schade. Wie betaalt de rekening bij schade op de werf waar u aan het werk bent? Kunt u hierover afspraken maken en komt een verzekering tussen?
Lees meer

RECHT - ZORGVOLMACHT - 18.06.2019

Nu ook persoonsgebonden materies in zorgvolmacht

Bevindt een van uw ouders zich in het beginstadium van dementie, dan is het nuttig om het een en ander te regelen in een zgn. zorgvolmacht. Sinds 1 maart 2019 kan zo’n volmacht ook persoonsgebonden beslissingen bevatten. Hoe zit dat precies?
Lees meer

VERZEKERINGEN - AANSPRAKELIJKHEID - 04.06.2019

Een fiets kopen: is dat nu met 21% of 6% btw?

Wet van 13.04.2019 stelt 6% btw. Dat klopt! Het wetsvoorstel om de btw op de aankoop van een fiets te verlagen van 21% naar 6% btw, is in wet omgezet (wet van 13.04.2019, BS 29.04.2019) . In principe zou u dus voortaan op de aankoop van eender welke fiets, dus ook een elektrische, ongeacht de aankoopprijs en ongeacht wie die fiets koopt (een particulier of een vennootschap) nog maar 6% btw moeten betalen. ...
Lees meer

VERZEKERINGEN - ALLE BOUWPLAATSEN RISICO’S - 12.04.2019

Is het van belang wie precies de ABR-polis afsluit?

Bij renovatiewerken of op een grote werf wordt er dikwijls een zgn. ABR-polis (alle bouwplaats risico’s) afgesloten. Maakt het dan uit wie die verzekering afsluit? U, uw klant of de architect? Wat zijn aandachtspunten?
Lees meer

Cookiebeleid