Verzekeringen - Brand- & diefstalverzekering

Recent toegevoegde tips & adviezen

VERZEKERINGEN - BRANDVERZEKERING - 13.09.2022

Brandverzekering en grondverzakking

Daarover was er de laatste jaren heel wat discussie. De discussie ging kortweg om het volgende: stel, er is schade aan een gebouw door een grondverzakking in de bodem door de langdurige droogte: is dat dan al dan niet gedekt door de brandverzekering? Een interpretatieve wet van 29 oktober 2021 stelde uitdrukkelijk dat zo’n grondverzakking inderdaad onder de verplichte waarborg valt in een standaardbrandverzekering. Toch was door die wet de discussie niet ten einde. De verzekeringssector blijft zich op juridisch vlak tegen die interpretatie verzetten. ...
Lees meer

VERZEKERINGEN - BRANDVERZEKERING - 13.09.2022

Is kachel gedekt door brandverzekering?

Door de dure energieprijzen grijpen sommige (mede-)eigenaars naar alternatieven zoals een hout- of pelletkachel. Hoe zit dat dan met de brand- of blokpolis?
Lees meer

BRANDVERZEKERING - 12.08.2022

Hoe de kostprijs van de brandverzekering van het bedrijf onder controle houden?

De premie voor uw brandverzekering zal op de jaarvervaldag een stuk duurder worden. De forse stijging van de ABEX-index zorgt ervoor dat de premie voor brandpolissen naar een recordhoogte zal stijgen. Hoe komt dat? Met welke prijsstijging moet u rekening houden? Wat kunt u ondernemen om de premiestijging van uw brandverzekering op een verstandige manier te milderen?
Lees meer

BRAND - 01.07.2022

Hoe de kostprijs van de brandverzekering van het bedrijf onder controle houden?

De premie voor uw brandverzekering zal vanaf juli 2022 op de jaarvervaldag een stuk duurder worden. De forse stijging van de ABEX-index zorgt ervoor dat de premie voor brandpolissen naar een recordhoogte zal stijgen. Hoe komt dat? Met welke prijsstijging moet u bij de budgetering of bij het aanpassen van uw ‘rolling forecast’ rekening houden? En wat kunt u ondernemen om de premiestijging van uw brandverzekering op een verstandige manier te milderen?
Lees meer

PERSONEEL - 31.05.2022

Is uw teambuildingactiviteit wel afdoende verzekerd?

Het mag weer, de teambuilding. Nu de zomer eraan komt, plant het bedrijf misschien een BBQ, een fietstocht, een stadsspel of een culturele of culinaire activiteit. Zoals bij alle menselijke activiteiten kan het dan toch mislopen. Een valpartij tijdens het fietsen of schade aan een quad, omdat een collega er te wild mee omsprong, het kan gebeuren en het kan ernstige gevolgen hebben. De vraag die meestal pas dan gesteld wordt, is of dat wel verzekerd is.
Lees meer

VERZEKERINGEN - BRAND - 24.05.2022

ABEX-index stijgt, uw premie brandverzekering dus ook?

De zgn. ABEX-index stijgt in juli 2022 naar 954 tegenover 906 in januari. Dat is een stijging van 5,3% op een half jaar tijd, een inflatiecijfer dat kan tellen. Maar wat betekent dat voor u? In welke mate heeft u last van die stijgende index?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app