Vrije beroepers

Recent toegevoegde tips & adviezen

BANK - INTERESTEN - 14.02.2020

Hoe ontsnapt mijn BV of NV aan negatieve rentes?

Een aantal banken zijn gestart om een negatieve rente aan te rekenen voor vennootschappen, alsook voor VZW’s en vermogende particulieren. Wat zijn de mogelijkheden om daaraan te ontsnappen?
Lees meer

GEMEEN HUURRECHT - KOSTEN - 10.02.2020

Welk rendement haalt u bij vastgoedinvestering?

Verhuurd als privéwoning of beroepsmatig. Door de lage rente overwegen veel beleggers in vastgoed te investeren. Daarbij is het natuurlijk van belang welk rendement een bepaald pand kan opbrengen. Bij een investering in vastgoed moet u met heel wat kosten rekening houden. Daarnaast zijn er belastingen, die verschillen naargelang de huurder het pand enkel privé of beroepsmatig gebruikt. ...
Lees meer

BELASTINGEN - VOORDEEL VAN ALLE AARD - 10.02.2020

Nutsvoorziening: privé of via BV betalen?

Betaalt uw vennootschap uw privéverbruik aan verwarming en elektriciteit, dan wordt u privé belast op een zgn. belastbaar voordeel (VAA). Hoeveel bedraagt dat VAA voor 2020? Betaalt u dat niet beter privé?
Lees meer

SCHENKING - BEHOUD CONTROLE - 10.02.2020

De nieuwe BV of NV als alternatief voor een maatschap?

Heel wat ouders met een familiebedrijf brengen hun aandelen eerst in in een maatschap en gaan dan pas schenken. Zo behouden ze perfect de controle. Is het nieuwe meervoudige stemrecht echter geen beter alternatief?
Lees meer

VENNOOTSCHAP - WONING VIA VENNOOTSCHAP - 10.02.2020

Optimaliseer uw voordeel alle aard (VAA) gratis woonst

Bij een ‘gemengd’ gebruikt pand wordt het kadastraal inkomen (ki) doorgaans op basis van de gebruikte oppervlakte opgesplitst om het VAA gratis woonst te berekenen. Meestal is het echter interessanter om dat op een andere manier te doen...
Lees meer

BELASTINGEN - WONINGFISCALITEIT - 10.02.2020

Vlaamse woonbonus blijft behouden na pandwissel!

Sinds 01.01.2020 is in Vlaanderen de woonbonus afgeschaft en het registratierecht bij de aankoop van een (gezins)woning verlaagd. In één geval ‘overleeft’ de woonbonus echter. Wanneer is dat zo en hoeveel registratierecht betaalt u dan?
Lees meer
Vrije beroepers

Meest gelezen tips & adviezen

BELASTINGEN - WONINGFISCALITEIT - 23.12.2019

Wat moet u weten als u privé een tweede verblijf aankoopt?

U overweegt om een tweede verblijf te kopen in België, bv. een appartement aan de kust of een chalet in de Ardennen. Wat zijn dan de voornaamste fiscale aandachtspunten?
Lees meer

HUUR - INDEXERING - 02.12.2019

De ‘nieuwe’ index bij woninghuur...

Sinds 2019 is er in Vlaanderen een nieuw Woninghuurdecreet en dus is het stilaan tijd voor de eerste indexering. Is die hetzelfde als in Brussel en Wallonië?
Lees meer

ACTUALITEIT - BEDRIJFSWAGEN - 23.12.2019

Uw nieuwjaarscadeau van de fiscus: lager VAA auto in 2020!

Voor het tweede jaar op rij stijgt de gemiddelde CO2 -uitstoot van de nieuw ingeschreven wagens. Vreemd genoeg daalt hierdoor uw voordeel alle aard (VAA) auto. Hoe komt dat? En met hoeveel daalt uw VAA?
Lees meer

Cookiebeleid