Vzw - Activiteiten & events

Recent toegevoegde tips & adviezen

VZW - ACTIVITEITEN EN EVENTS - 14.03.2023

Kunt u als VZW zomaar een commerciële activiteit ontplooien?

Uw VZW biedt kleinschalig opleidingen aan particulieren aan om haar belangeloze doel te verwezenlijken. U merkt echter dat ook bedrijven interesse hebben in het aanbod en uw VZW overweegt nu om het opleidingsaanbod te commercialiseren en ook aan bedrijven aan te bieden. Waar moet uw VZW dan zoal rekening mee houden?
Lees meer

VZW - KINDEROPVANG - 24.11.2022

VZW en kinderopvang: praktische richtlijnen fiscale attesten

Voorziet uw VZW in kinderopvang, dan kunnen de ouders een deel van die kosten recupereren via een belastingvermindering. Voor de opvang van 2022 moet uw VZW daarvoor een nieuw modelattest gebruiken. Een circulaire van 18 oktober 2022 verduidelijkt nu enkele praktische zaken. Wat moet u daarover weten?
Lees meer

VZW - MARKETING - 08.11.2022

Hoe als VZW juridisch correct contactgegevens verzamelen?

Uw VZW organiseert regelmatig een fuif of een event en daarbij hoopt u natuurlijk veel leden en sympathisanten te mogen verwelkomen. U wilt daarom een uitgebreide contactenlijst aanleggen voor mailings over de activiteiten van uw VZW. Hoe komt u dan aan de nodige contactgegevens en mag u die zomaar gebruiken?
Lees meer

VZW - COMMUNICATIE - 25.10.2022

VZW: nieuwe leden werven via e-mail, mag dat zomaar?

Wellicht probeert ook uw VZW regelmatig nieuwe leden aan te trekken. Dat kan bv. via mailings waarin u potentiële leden informeert omtrent de werking van uw VZW. Mag dat zomaar, of gelden er daarvoor specifieke spelregels waar uw VZW rekening mee moet houden?
Lees meer

VZW - ACTIVITEITEN EN EVENTS - 28.09.2022

Een wedstrijd organiseren met uw VZW: waarop letten?

Om de activiteiten van uw VZW onder de aandacht te brengen, wilt u via haar website en/of Facebookpagina een wedstrijd organiseren. De deelnemer die bv. de meeste vragen juist heeft of de beste slogan bedenkt voor uw VZW krijgt een mooie prijs. Mag dat zomaar en mag u de gegevens van de deelnemers later gebruiken voor bv. mailings over de activiteiten van uw VZW?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app