Vzw - Btw

Recent toegevoegde tips & adviezen

VZW - BTW - 21.06.2022

Als VZW een zaal verhuren: met of zonder btw?

Uw VZW beschikt over een ruime (feest)zaal en om extra fondsen te vergaren, zou ze die nu geregeld willen verhuren. Moet uw VZW op een dergelijke verhuur dan btw aanrekenen? Maakt het daarbij een verschil naargelang ze die zaal verhuurt aan de lokale jeugdbeweging, particulieren of aan bedrijven?
Lees meer

VZW - BTW - 08.06.2022

Geen btw-aftrek als uw VZW gratis drankbonnetjes uitdeelt?

Winnen de spelers van uw sportclub een belangrijke wedstrijd, dan is het feest in de kantine! U beloont hen dan immers met een aantal bonnetjes die ingeruild kunnen worden voor gratis drankjes en/of snacks. Die sympathieke traditie heeft echter ook gevolgen voor de btw-aftrek van uw VZW. Hoe zit dat juist?
Lees meer

VZW - BTW - 24.05.2022

Factuur van sporttrainers soms mét en soms zonder btw?

Net als elke sportclub doet ook uw VZW een beroep op een aantal trainers om de diverse ploegen te begeleiden. Een recent aangezochte trainer beweert echter dat hij verplicht met btw moet factureren, terwijl dat voor alle andere trainers gewoon zonder btw kan. Klopt dat wel of is er daar een logische verklaring voor?
Lees meer

VZW - BTW - 12.05.2022

EU-verkoop via de webshop van uw VZW: wat met de btw?

Op de webshop van uw VZW komen steeds meer particulieren uit het buitenland een kijkje nemen en geregeld mag u dan ook vanuit uw locatie in België een pakketje versturen naar voornamelijk de buurlanden. Hoe zit dat dan precies inzake btw, zeker sinds de laatste wijziging in juli 2021?
Lees meer

VZW - BTW - 27.04.2022

Factuur voor werken aan het pand van uw VZW is oké?

Het pand waarin uw VZW gevestigd is, wordt onder handen genomen door een aannemer die het volledig gaat opfrissen en moderniseren. Hoe moet die aannemer die werken dan precies factureren aan uw VZW? Waar moet u als VZW rekening mee houden op vlak van de btw?
Lees meer

VZW - BTW - 13.04.2022

Mag uw VZW ook solidair zijn met Oekraïne van de Btw?

De solidariteit met Oekraïne is bijzonder groot en ook uw VZW denkt eraan om bepaalde goederen te schenken ten voordele van de slachtoffers. Waar moet u dan op letten om er geen btw-kater aan over te houden?
Lees meer