Vzw - Btw

Recent toegevoegde tips & adviezen

BTW-PLICHT - BTW-VRIJSTELLINGEN - 06.11.2023

De factuur van een sportclub: ook vrijgesteld van btw?

Diensten die worden verstrekt door sportclubs zijn onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld van btw. Geldt die vrijstelling enkel in een b2c-context of kan dat ook in een b2b-context? Waarop moet u precies letten?
Lees meer

VZW - BTW - 11.10.2023

Lokaal VZW renoveren met btw verlegd?

Uw btw-plichtige VZW heeft minder dan € 25.000 omzet en maakt daarom gebruik van de btw-vrijstelling kleine onderneming. Nadat ze haar lokaal liet renoveren, wil de aannemer factureren met btw verlegd. Klopt dat?
Lees meer

VZW - BTW - 13.09.2023

Sportkledij voor leden, btw op lidgeld?

Uw VZW omvat een sportvereniging. Voor het lidgeld krijgen leden toegang tot de faciliteiten, maar krijgen ze ook een gratis T-shirt met het logo van uw VZW. Moeten de leden btw betalen op het lidgeld vanwege die kledij? Even kijken.
Lees meer

VZW - BTW - 13.09.2023

Btw aftrekbaar bij tombola van uw VZW?

U bent een btw-plichtige VZW die jaarlijks een tombola organiseert om wat extra fondsen op te halen. Kunt u dan de btw aftrekken op de aankoop van de prijzen? Onder welke voorwaarden wel of niet? En moet u btw aanrekenen op het biljet?
Lees meer

VZW - BTW - 29.08.2023

Moet uw VZW btw aanrekenen op gratis kledij met merknaam sponsor?

Uw VZW omvat een amateurwielerclub die gesponsord wordt door enkele lokale handelaars. Die handelaars bieden uw club nu gratis wielerkledij aan waar hun logo op staat. Levert uw VZW dan een reclamedienst waarop btw verschuldigd is?
Lees meer

VZW - BTW - 25.04.2023

Moet uw VZW meer btw betalen op gas en elektriciteit?

Op 16 maart 2023 werd de permanente verlaging van de btw op gas en elektriciteit naar 6% goedgekeurd. De definitieve regeling heeft echter een impact op uw VZW. Wat werd er precies beslist? En hoe zit het nu eigenlijk met dat verlaagde tarief?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app